Nagyon ki vagyok most bukva a nővéremékre, meg az egész családra. Ti hogy látjátok igy kívül állóként, kinek van igaza?
Figyelt kérdés
Kezdem a legelején,jó?Párommal,és két éves kislányunkkal jelenleg még a szüleimnél élünk.Mi már költöztünk volna,de ők szajkózták nekünk,hogy maradjunk még addig legalább,míg vissza nem megyek dolgozni.Mikor kiderült,hogy terhes vagyok,édesapám kijelentette,hogy ők veszik meg az első unokájuknak a babakocsit,amit kinézünk.Erre nővérem olyan hisztirohamot kapott,hogy elkezdett rajta bőgni,meg üvöltözni,hogy mi az,hogy ők veszik meg a babakocsit csak azért,mert idézem:"ezeknek taknyoknak gyerekük lesz."Na ennyibe is maradt a babakocsi ajándék.Párommal segítség nélkül,mindent mi vettünk,senki nem vett semmit,200000 ft-ért vásároltunk be a kincsünknek.Amugy hozzá kell tenni,hogy mi itthon füzetünk a rezsibe a részünket,meg álljuk a kaját.Na most,nővéremék tavaly decemberben vettek egy házat.Azóta is itt laknak az emeleten.Ide semmit nem fizetnek,egy vasat sem,sőt még csak kaját sem vesznek,amit mi meg édesanyámék veszünk azt eszik meg,mondván,nekik ott a lakáshitel.Most fog megszületni a gyerekük.Anyuéktól amikor megvették a házat kértek 100000 ft-ot.Ők meg adtak nekik.Most apu felhozta,hogy megveszi nekik a babakocsit.Nővérem meg gusztustalanul elfogadta.Tegnap ment le a házhoz kimosni a babakocsit,anyu meg odarakta a kislányunk bébihordozó huzatát,hogy nekik adja.A megkérdezésünk nélkül.Na ezen kibuktam,és még levárják,hogy minden cuccot,amit megvettünk odaaadjunk neki.Beleértve a kisruhákatól kezdve a gyerekágyon keresztül mindent.Sőt,még a múltkor a kislányom összegyűrte a mesekönyvét,és elkezdi apu,hogy jajj,most hogy fogod odaadni az unokatesódnak.Azt mondanom sem kell,hogy a két év alatt senki nem vett semmit a kislányunknak,kivéve karácsony,szülinap,névnap.És én vagyok a bunkó,hogy azt mondtam,hogy ha mi be tudtunk vásárolni,akkor ők háromszor annyi fizetésből simán fogják magukat,és vásároljanak be.Amennyit ők segítettek(egyszóval semmi),annyit fogunk mi is.És itt élőskődnek,mert egy vasat nem adnak anyuéknak,tényleg egy szelet szalámit nem vettek,hanem múltkor csináltam páromnak a munkahelyére a szendvicset,és a nővérem paasija pofátlanul odajött,és kivetette velem a szendvicsből a szalámit.Amit mi vettünk meg.Meg a kislányunk elől eleszi a kaját.Tényleg jó sokért szoktunk bevásárolni párommal,és mindent megesznek,és nem foglalkoznak vele,hogy az a gyereké.Megsütöttem a tojást a kicsinek,odatettem neki az etető székére,erre a "sógorom2odament,fogott egy kiskanalat,és elkezdett enni a kislányunk kajájából.Páromnak ezeket már el se merem mondani.És mindenki azt mondja,hogy bunkó vagyok,hogy nem adom oda a cuccokat2010. szept. 6. 15:26
11/21 anonim válasza:
Figyelj, ilyen emberektől menekülj!!! Menjetek külön, s felejtsétek el ezt a szívtelen, önző családot! Ha én az egyik gyerekemnek szeretnék venni valamit, s ebbe a másik beleszólna, igencsak elmagyaráznám neki, hova menjen. A nővéred ed egy önző ember, a sógoród simán bunkó.
12/21 anonim válasza:
Szerintem, ha költöztök (talán tényleg jobb lenne), ha nem, akkor is meg kell mondani egyenesen ezt nekik, mert ez tényleg eléggé nem fair. Én biztos, hogy megmondtam volna már rég, pedig nem vagyok az a nagyszájú és rosszindulatú ember, de ez tényleg pofátlanság és igazságtalanság. De az lenne a megoldás tényleg, hogy elköltözzetek.
13/21 anonim válasza:
Hát ha én ilyen helyzetbe lennék, akkor leshetnék mikor adok oda bármit is. Ha nem tetszik, lehet jönni panaszkodni. Akkor majd én is elregélem, hogy miért döntöttem/döntöttünk így. Persze ez veszekedéshez vezet, de szerintem így is pont eléggé el van mérgesedve a helyzet. esetleg azt adnám csak oda, amit tőlük és a nagyszülőktől kapott. a többit nem. Egyébként szerintem is a költözés a legjobb megoldás. Párod szüleihez esetleg nem tudnátok menni, A szüleid nem állnak mellétek? nem lehetne nekik megmondani, hogy mi a helyzet?
14/21 anonim válasza:
Nagyon durva, igazán sajnállak. Amíg nem tudtok külön költözni, próbáljátok megoldani azt, hogy a kaját mindenki vegyen magának, esetleg vegyetek egy külön kis hűtőt és jelents ki, hogy abba rajtatok kívül nem nyúlhat senki. Én eltörtem volna a sógorom kezét, ha megette volna a gyerekem és a férjem elől a kaját! Egyébként mi a fenének laknak veletek a nővéredék, ha vettek házat?! Költözzenek először ŐK! És én sem adnék oda semmit, kedvesen közölném, hogy az ő gyerekük név és születésnapjára ti is vesztek ajándékot, amennyit ők vettek. Mondd, hogy ti is szeretnétek hamarosan babát, és az általatok megvásárolt holmikat neki fogod elrakni. Anyukád se adjon oda semmit nélküled, ezt nyugodtan mondd meg neki is. És igenis panaszold el, hogy amit művelnek az neked fáj és igazságtalannak érzed! Csak lesz egy szövetségesed a családban...
15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ.Akkor szerencsére nekünk adtok igazat.Az a helyzet,hogy édesanyám egy áldott jó lélek,nagyon imádom,és ő azért nem szól,mert nem szeretne veszekedni.neki a kislányunk a mindene.Igen,nővéremék már tavaly decemberbe megvették a házat,de még egy napot sem laktak ott,mondván sok munka van még vele.Hozzátenném,hogy csak festeni kellett,mert egy 4 éves,amerikai stílusú,vadonat új,tényleg gyönyörű ház.De igy olcsóbb,mert itt ingyen élősködnek.Hát most ott tartunk,hogy tesómékkal már amióta ez a bébihordozós dolog történt nem állunk szóba egymással.De ennél nagyobb veszteség ne érjen.
2010. szept. 7. 10:09
16/21 anonim válasza:
Szerintem a legszükségesebbeknél ne kommunikálj többet a nővéredékkel. Sógorodat meg küld el a fenébe, ha még egyszer a gyerek dolgaihoz nyúlkál. Én nagyon béketűrő vagyok, de a személyes tulajdon(pláne, ha a gyereké-lásd étel), és a privát szféra számomra nagyon fontos.
A babacuccokról meg annyit, hogy mondanám nekik, hogy el akarom adni, mert kell a pénz, ha szertnék, ők is vásárolhatnak. :) (ezért biztos kapok egy pár szép beszólást)
Édesanyádhoz való viszonyodat megértem, csak hát édesapád is ott van. Valakinek a sarkára kell állni, hogy ez a helyzet kezelhető legyen. Gondolom te sem akarsz veszekedni, de kérdés, meddig mehet ez így, mennyit leszel/lesztek képesek lenyelni még tőlük?
17/21 A kérdező kommentje:
Szia!Hát sokáig már nem fogjuk bírni.Már nagyon jó lenne,ha már egyszer megvették azt a házat,akkor be is költöznének,mivel ez már nem csak a mi szemünket bántja,hanem itt az emberek is állandóan kérdezősködnek,pletykálnak,ha nem kapnak kielégítő választ,akkor meg kitalálnak dolgokat(mint pl a múltkor,hogy süllyed a házuk,azért nem költöztek le,stb.)Mondjuk ez nem az én dolgom.De nevetséges,amit tesómék csinálnak.Anyu is mesélte a múltkor,hogy mikor tesóm született,még a nagyszüleimnél éltek,és akkor kezdtek el építkezni,és amint fel lett húzva a hát,már be is költöztek,hiába még a fűtés,meg a víz,meg semmi nem volt bevezetve,de beköltöztek,és közben meg folyamatosan csinálták az elmaradt dolgokat.De tesómék nem kapcsolnak.Ja,ami még nagyon finom dolog volt,az hogy nekem van még egy nővérem,és ő mikor mondtam,hogy nem adom oda a bébihordozót,akkor kijelentette,hogy akkor majd ő vesz nekik,és nagyon sajnálja a kislányunkat,hogy ezek után ő se fog majd semmit kapni.Hát bacca meg,eddig se vett neki senki egy tejszeletnél többet.És komolyan nem értem miért van ez.De nagyon bánt már.
2010. szept. 7. 14:16
18/21 A kérdező kommentje:
Főleg az,hogy nyúzni mindegyik tudja a kislányunkat,mondván,hogy mennyire szeretik,de ha majd nagyobb lesz a bébink,és akkor is ezt fogják csinálni,hogy tesóméknak,meg az ő gyereküknek még a csillagos eget is,neki meg semmit,max egy tejszeletet,meg ha valami ünnep van,akkor szegény édesemnek milyen rosszul fog ez esni?Ugy sajnálom.Pedig egy kis imádni való tündér. :(
2010. szept. 7. 14:20
19/21 anonim válasza:
Most durva leszek: mindenki a sajàt gyerekènek kapar dràgàm, te pedig ebben kevésbé vagy ügyes, mint a növéred. Hàt szedd össze magad, vedd fel a pòkerarcot és mond meg a magadèt, ne lègy ilyen nyúlanyuka!!! Ahogy ö mindent meg fog szerezni ügyesen a gyerekének, csinàld te is! Ne csak morogj magadban,hanem nyitsd ki a szàd!
20/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó.Hát valahogy nem érzem magam azért "nyúlanyukának",mert nem húzom le a körülöttem élő embereket,és mivel a páromnak,meg magamnak szültem a kislányom,nem a szüleimnek,így nem is lenne pofám velük megvetetni cuccokat.Meg kiverni a balhét,hogy márpedig vegyenek meg ezt meg azt.Azt a gyereket szerintem maguknak szülték,nem másnak,akkor az anyagiakat se akarják másra sózni.Egy szülő feladata eltartani a gyerekét,nem pedig a nagyszülőké,meg a többi rokoné.Vagy ha ez a helyzet,akkor most nyomban szülnék még egy kistesót is a kislányunk mellé.Csak egyrészt van bennem büszkeség,másrészt meg van eszem.Nem akarok gusztustalanul élősködni senkin.Meg kijelentik,hogy majd a másik nővéremre,vagy anyuékra,vagy ránk hagyják a gyereket szilveszterkor(december 26.-ára van kiírva),hogy el tudjanak menni szórakozni.Hát hogyis ne.Anyuéknak is pont arra van szüksége 60 évesen,hogy egy újszülöttel éjszakázzanak,hogy a szülei tudjanak bulizni.Kérdem én,az ilyen minek szül????
2010. szept. 7. 15:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!