Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon ki vagyok most bukva a...

Nagyon ki vagyok most bukva a nővéremékre, meg az egész családra. Ti hogy látjátok igy kívül állóként, kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Kezdem a legelején,jó?Párommal,és két éves kislányunkkal jelenleg még a szüleimnél élünk.Mi már költöztünk volna,de ők szajkózták nekünk,hogy maradjunk még addig legalább,míg vissza nem megyek dolgozni.Mikor kiderült,hogy terhes vagyok,édesapám kijelentette,hogy ők veszik meg az első unokájuknak a babakocsit,amit kinézünk.Erre nővérem olyan hisztirohamot kapott,hogy elkezdett rajta bőgni,meg üvöltözni,hogy mi az,hogy ők veszik meg a babakocsit csak azért,mert idézem:"ezeknek taknyoknak gyerekük lesz."Na ennyibe is maradt a babakocsi ajándék.Párommal segítség nélkül,mindent mi vettünk,senki nem vett semmit,200000 ft-ért vásároltunk be a kincsünknek.Amugy hozzá kell tenni,hogy mi itthon füzetünk a rezsibe a részünket,meg álljuk a kaját.Na most,nővéremék tavaly decemberben vettek egy házat.Azóta is itt laknak az emeleten.Ide semmit nem fizetnek,egy vasat sem,sőt még csak kaját sem vesznek,amit mi meg édesanyámék veszünk azt eszik meg,mondván,nekik ott a lakáshitel.Most fog megszületni a gyerekük.Anyuéktól amikor megvették a házat kértek 100000 ft-ot.Ők meg adtak nekik.Most apu felhozta,hogy megveszi nekik a babakocsit.Nővérem meg gusztustalanul elfogadta.Tegnap ment le a házhoz kimosni a babakocsit,anyu meg odarakta a kislányunk bébihordozó huzatát,hogy nekik adja.A megkérdezésünk nélkül.Na ezen kibuktam,és még levárják,hogy minden cuccot,amit megvettünk odaaadjunk neki.Beleértve a kisruhákatól kezdve a gyerekágyon keresztül mindent.Sőt,még a múltkor a kislányom összegyűrte a mesekönyvét,és elkezdi apu,hogy jajj,most hogy fogod odaadni az unokatesódnak.Azt mondanom sem kell,hogy a két év alatt senki nem vett semmit a kislányunknak,kivéve karácsony,szülinap,névnap.És én vagyok a bunkó,hogy azt mondtam,hogy ha mi be tudtunk vásárolni,akkor ők háromszor annyi fizetésből simán fogják magukat,és vásároljanak be.Amennyit ők segítettek(egyszóval semmi),annyit fogunk mi is.És itt élőskődnek,mert egy vasat nem adnak anyuéknak,tényleg egy szelet szalámit nem vettek,hanem múltkor csináltam páromnak a munkahelyére a szendvicset,és a nővérem paasija pofátlanul odajött,és kivetette velem a szendvicsből a szalámit.Amit mi vettünk meg.Meg a kislányunk elől eleszi a kaját.Tényleg jó sokért szoktunk bevásárolni párommal,és mindent megesznek,és nem foglalkoznak vele,hogy az a gyereké.Megsütöttem a tojást a kicsinek,odatettem neki az etető székére,erre a "sógorom2odament,fogott egy kiskanalat,és elkezdett enni a kislányunk kajájából.Páromnak ezeket már el se merem mondani.És mindenki azt mondja,hogy bunkó vagyok,hogy nem adom oda a cuccokat
2010. szept. 6. 15:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
költözzetek el!
2010. szept. 6. 15:29
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Atya ég...én elmenekülnék onnan, de előtte jól megmondanám a magamét a pofátlan bandának.. Sajnállak, hogy így kell élned, kívánom, hogy mielőbb szabaduljatok onnan. Ja, és mindent mesélj el a párodnak! Ennél még egy kis albérlet is jobb...
2010. szept. 6. 15:31
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
attól, hogy azt mondjuk, neked van igazad nem lesz jobb. költözzetek el, csak attól lesz jobb. minél hamarabb...
2010. szept. 6. 15:32
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

huh...miért nem mentek albérletbe???

amúgy szüleid szerintem baromira elkényeztették a nővéred, azért vágott le hisztit a babakocsi miatt, és azért nem veszi észre ezeket a dolgokat.

Az a baj, hogy lehet akkor sem vennék észre a dolgokat, ha leülnétek megbeszélni.Pedig meg kéne...

De tényleg az lenne a legjobb, ha el tudnátok költözni, nem olyan gáz albérletben lenni, számoljátok össze a költségeket mi lenne ha, aztán meg annak a költségét, hogy ti etetitek a tesódékat is....lehet ugyan annyi...

2010. szept. 6. 15:37
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan költözz el onnan, mert ha igy folytatjátok, meggyűlölitek egymást!
2010. szept. 6. 15:47
 6/21 anonim ***** válasza:
Én a helyetekben máris elmennék külön,Mi az ,hogy megeszik a gyerek elöl a kaját,ők meg még egy kg kenyeret sem vesznek??Én a helyedben elküldeném a bus p...ba őket és elköltöznék.Én már több mint fél éve nem tartom a kapcsolatot a családommal hasonlo okok miatt és mégis nagyon jol elvagyunk.
2010. szept. 6. 15:57
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Jól értem, hogy a nővéredék vettek egy házat, és nem is laknak benne, hanem gyakorlatilag ingyen ott laknak a szülőknél? Oké, fizetik a lakáshitelt, de akkor miért nem laknak a saját otthonukban?

Szerintem is költözzetek el. Plusz én biztos, hogy semmit nem adnék oda, bár ez nem túl szép hozzáállás a részemről, de teljesen érthető, nem? Ők fintorogtak arra, amikor nektek egy babakocsit akartak ajándékba adni a szüleitek, de azért elvárják, hogy amit ti megvettetek, azt odaadjátok majd nekik.

Szóval költözzetek el, majd a szüleid is meglátják, hogy kivel is volt jobb együtt lakni. Akkor talán a nővéredéknek is megmondják, hogy ez így nem járja.

2010. szept. 6. 16:02
 8/21 anonim ***** válasza:
Hú, nagyon durva amit írtál. Hát én biztos nem hagynám szó nélkül. Miért nem ültök le és beszélitek meg a problémákat? Az meg hogy a sógorod elvette a gyerek kajáját... nem is minősítem.Leharaptam volna a fejét.
2010. szept. 6. 16:15
 9/21 anonim ***** válasza:

Sajnos egy ekkora tahóval aki eleszi egy gyermektől a kaját nem hinném hogy lehet normálisen bármit megbeszélni :(

Inkább albérlet, vagy bármi jobb ennél!

2010. szept. 6. 16:27
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem irigyellek. Ezért nem voltam hajlandó sosem családtaggal együtt élni. Valahogy mindig kalamajka lesz belőle. Egy biztos néma gyereknek anyja sem érti a szavát, nyisd ki végre a szádat (persze csak kulturáltan)és mond meg a testvéredéknek, hogy nektek sincs ingyen az étel, a lakás, nektek is vannak anyagi gondjaitok, mégsem hárítjátok azt ő rájuk. Kérd meg a tisztelt sógorodat, hogy a gyerek tányérjából, poharából, stb. ne étkezzék, mert az a gyereknek van. Tudod a szülők egész egyszerűen csak szeretik a gyerekeiket, nem akarnak konfliktust, azt, hogy nektek nem vették meg végül a babakocsit szerintem már rég elfelejtették, bennünk csak az van, hogy jaj de jó, hogy együtt van a család, de jó, hogy együtt élhetnek az unokáikkal, a többi, kevésbé kellemes dologgal már nem akarnak foglalkozni, ez a strucc politika. Az én véleményem is az, hogy keresnék magamnak valami "saját" lakhatást, ahol a magam ura vagyok, mind amellett szép szóval elmagyaráznám, hogy miért történik a változás.
2010. szept. 6. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!