Mennyire tartozik a családra, barátokra, hogy próbálkozunk a babával? Szokás/illik ebbe beavatni a szűkebb környezetnünket?
Szia!
Szerintem ez a dolog csak két emberre tartozik,senki másra.Nem kell bejelenteni senkinek,elég,ha már akkor tudják,mikor összejött a baba.
Sok sikert!
Ez szerintem magánügyetek, nem önzés. Ha eddig védekeztetek és azért nem jött a baba, akkor semmi közük hozzá, hogy mikor akartok gyereket. Meg hát egyébként is. Miért kell nekik tudni, hogy milyen a szexuális életetek? Az csak rosszabb lenne, ha traktálnának a "Na, mi van már? kérdésekkel, mert csak jobban rástresszelsz a dologra és a megfelelési vágy erősebb lesz, mint a baba iránti vágy.
Majd nagy lesz az öröm, ha bejelentitek a jóhírt! Mi is mindig azt mondtuk a szülőknek, hogy még nem akarunk gyereket, de aztán nagyon meglepődtek, amikor megtudták, hogy útban van az első unoka!
Drukkolok, hogy mihamarabb összejöjjön!
21 hetes kismama
Nem tudom, Te hány éves vagy, én 35, kb. 1,5 éve vagyunk együtt a párommal, de már mindenki azt kérdezgeti, hogy nem akarunk-e babát. Már a t@köm tele van, főleg, hogy márciusban elvesztettük a babát (9.hét), ezek után gondolhatod, hogy esnek ezek a kérdések (nem mondtuk el senkinek). De mind a munkahelyemen, mind a baráti körben bombáznak, pedig csak annyit mondtunk, ha megkérdezték, hogy szeretnétek-e babát, hogy igen. Ebből mindenki azt feltételezte, hogy 1 hónap múlva már nagy hassal fogok grasszálni. Ráadásul a legjobb barátnőm szinte minden héten megkérdezni, már annyira erőszakos, már nem is szeretek vele találkozni ezért. Gondolhatod, hogy műtét után 1 héttel hogy esett, amikor feltette a szokásos kérdését, hogy nem vagy még terhes? És egyébként tényleg az ember szexuális életében is turkálnak ezzel.
Bocs, ha elragadtattam magam.
ti tudjátok, de én elég önző vagyok ahhoz, hogy ne mondjam el. Senkinek semmi köze hozzá, mint ahogyan ahhoz sem, hogy éppen összevesztünk-e a férjemmel, vagy sem. Talán éppen azért nem szoktak szólni az ilyesmiről, mert ez nem egy olyan dolog, amelyről kikéred a környezeted véleményét, hogy: Szerintetek kezdjünk el próbálkozni, vagy sem, hanem tény, aminek eredményét bejelentitek: Terhes vagyok. Különben meg nem szoktak a 12. hét előtt szólni, mert addig még sajnos elvetélhetsz, és akkor felesleges izgalmakat okozol a családnak.
Én pl. csak akkor szoktam ilyen kérdésre válaszolni, ha konkrétan rákérdez valaki
Köszönöm szépen mindenkinek az eddigi válaszokat, mind nagyon hasznos volt, aranyosak vagytok mindannyian! :)
11:29-esnek: én 25 leszek, szóval engem még csak "mérsékelten" noszogat babaügyben egy-két barátnőm. Mivel a párom 12 évvel idősebb nálam, inkább őt kérdezgetik a kollegái, hogy mikor lesz már gyerkőc. Nagyon sajnálom, ami Veled történt, drukkolok, hogy mielőbb teljesüljön az álmotok! Abszolút megértem az érzéseidet, el tudom képzelni, hogy milyen lehetett. Egyáltalán nem ragadtattad el magad!
Szia!
Nekünk mindössze az a két kolléganőm tudja, akivel egy irodában vagyok. Nem akarom, hogy tudják, mennyi ideig tart, hol tartunk satöbbi. A két kolléganő azért tudja, mert észrevették, mennyire érdekel a téma. Szerencsére csak a vizsgálatokról kérdeznek, illetve a folyamatról, hiszen családtervezőbe járunk, ahonnan vizsgálatokra küldenek.
utolsó vagyok, elírtam, bocsi
szóval ahhoz vagyok túl önző, hogy bárkinek is elmondjam, beleértve szülőket és anyósékat is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!