Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érvelnek azzal, hogy a...

Miért érvelnek azzal, hogy a nevelésben a testi fenyítést nem lehet alkalmazni?

Figyelt kérdés

Azt aláírom, hogy kisgyereket tényleg nem kell bántani, de ilyen nagyobb gyerekeknél (10-12 éves) már nem vagyok biztos benne, hogy ez igaz.

Azt tudom, hogy hatalmas nagy divat lett most a pszichológia részéről az, hogy a testi fenyítést nem lehet alkalmazni, sőt, aki olyan nagyon modern szülő akar lenni, az feltehetően még csak durva szavakkal sem illeti a gyerekét. A baj csak az, hogy a szakértők nem értik (vagy nem akarják megérteni), hogy vannak gyerekek, akik egyszerűen nem értenek a szép szóból.

Szóval vagy a szülő lép fel határozattan ellene, akár durván, vagy ha nem, akkor majd jön egy másik, erősebb gyerek, akinek elege van belőle, és jól megveri. Aztán utána már ő is kedvesebb lesz.

2021. dec. 1. 19:49
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
88%

Azért pont kamaszoknál az lesz a "vicces", ha pár év múlva visszaüt. Van ilyen ismerősöm, felpfozta a 13 éves fiát, az meg erre úgy visszaütött, hogy elesett az anyja. Ezt egy nagyobb növésű 12 éves is simán megcsinálja.

Nyilván ez nagyon nem jó, de valamilyen szinten értehtő. A gyerek a saját anyjától tanulta meg azt, hogy az erőszak az valid megoldás egy konfliktus esetén.

2021. dec. 2. 16:04
 32/42 A kérdező kommentje:

Szóval azért ne üssön valaki, mert idővel az lesz az eredménye, hogy a gyerek visszaüt. Hogy ez mekkora eszetlenség már. Nem, barárom, nem érhető. Én nem csak pofont kaptam, hanem annál sokkal jobban megvertek, de soha nem adtam vissza. Valószínűleg azért ütött vissza a kis szadista, mert az anyja nem volt elég domináns. Az én anyámtól masok is tartottak, még azok a roma fiatalok sem mertek neki visszaszólni, akik velem kötekedtek, miután kicsit elbeszélgetett velük.

Ilyen a domináns jellem, behódolásra kényszeríti az erőszakost, de erről már írtam.

2021. dec. 2. 17:12
 33/42 A kérdező kommentje:

"A gyerek a saját anyjától tanulta meg azt, hogy az erőszak az valid megoldás egy konfliktus esetén."

Az ilyen gyereknek kb. 70-es IQ-ja van. 😅

A valóság az, hogy konfliktuskezelési stratégiák vannak. Az, hogy ő csak egyet ismer, az az ő nyomora. Más ismer többet is, és ki tudja választani, hogy éppen mit kell alkalmazni.

2021. dec. 2. 17:17
 34/42 A kérdező kommentje:

Anyám nem szadista, csak dominánsabb jellem, és akinek ilyen szülői vannak, azokból nagyobb eséllyel lesz normális ember. A szadista az, aki élvezi azt, ha másnak fájdalmat okozhat, és ezek azok, akiket ti mentegetettek ebben a topikba, mert nem fér bele a fejetekbe, hogy nem mindenki ért a szép szóból. Nem értitek, hogy, vannak, akiknek hiába mondjátok, hogy kár a gőzért.

Én például mikor gyerek voltam sosem bántottam másokat, sosem kötekedtem, de azt már hamar felismertem, hogy a szadistával nem lehet szót érteni. Nem használ a tanári intés, semmi! Sőt, tudok olyanról, aki a középsuliban is tovább folytatta a gyengébbek szekálását.

Ezért ilyen elcsépelt a mai fiatalság, mert elterjedt az a hülyeség, hogy az erőszak nem megoldás. Holott éppenséggel pont az a megoldás, ha kap 1-2 állást a kis gyökér.

Undorítóak az ilyen emberek, mint amilyenek ti vagytok. Ti vagytok azok, akik még egy lányokat erőszakoló szeméttel is képesek lennétek "szépen, észszerűen" beszélni. Fúj.

2021. dec. 2. 17:28
 35/42 A kérdező kommentje:

"Azért nagyon érdekes, hogy az értelmes felnőttek egymás között nem erőszakkal rendezik a nézeteltéréseiket."

De azok ÉRTELMES felnőttek.

Nem érted meg, hogy vannak olyan emberek, akikkel nem lehet értelmesen szót érteni?

Engem sok a esetben azért nem bántottak gyerekkorban, mert ISMERTEK.

De máskkal szemben, erőszakosak voltak. Azt hiszed, hogy azoknak a srácoknak a szép szó használt volna?

Úgy viselkedsz, mint egy hiteltelen rapper, aki úgy énekel a compton-i éjszakáról, hogy soha nem járt még ott.

2021. dec. 2. 17:35
 36/42 anonim ***** válasza:
91%

"

De azok ÉRTELMES felnőttek

Nem érted meg, hogy vannak olyan emberek, akikkel nem lehet értelmesen szót érteni?"

Értelmi fogyatékosokat meg pláne nem verünk.

Rajtad látszik hogy vertek, és a negatív hatása is látszik..

2021. dec. 2. 18:40
 37/42 A kérdező kommentje:

Nem fogyatékosok, csak olyan rosszindulatú emberek, akik abban lelik örömüket, hogy fájdalmat okoznak másoknak, ezért nem értelmesek. Látszik, hogy az összes tudásotok a könyvekből szedtétek és soha nem találkoztatok még pl. az iskolai erőszakkal. Nem is életetek balhés olyan környéken sem.

Amit eddig írtam, azt sem értitek. Most mondanám, hogy kívánom, hogy a gyereketek egyszer olyan iskolába kerüljön, ahol megismer egy olyan világot, ahol anyuka pszichológiai könyvei egy fillért sem érnek, mert ezek a törvények uralkodnak:

1. Ha domináns a gyerek, vagy látnak benne valamit akkor elfogadják.

2. Ha találnak benne valami negatívot már az évnyitón megrúgdossák, hogy tudja hol a helye, aztán csicska lesz, mert rászállnak mások (tapasztalat).

3. Megrúgdossák, aztán kiáll magáért, és behódoltnak neki a szemeteket.

De mégsem kívánom ezt, mert a gyereketek feltehetően elveszne egy ilyen környezetben. Nincs mintája arra, hogy boldoguljon, mert amit tőletek megtanult, azzal semmit nem ér.

De ha a kötekedősekkel szemben az apja szigorúan fellép, AKKOR fog változtatni, mert fél az apjától.

Ez is tapasztalat. Így szabadultam meg egy kötekedős alaktól.

Erről ennyit. Nagyon naivak vagytok, semmi sem tudtok az életről, azt hiszitek, hogy mindenkit kenyérre lehet kenni, ami egyértelműen hazugság.

2021. dec. 2. 19:34
 38/42 A kérdező kommentje:
*behódolnak neki a szemetek.
2021. dec. 2. 19:36
 39/42 A kérdező kommentje:

Azzal nem értek egyet, hogy kisgyerekkorban bántani kell egy gyereket, ez kegyetlenség.

Azzal viszont nincs gond, ha kamaszkorban kap 1-2 atyai pofont, szükség esetén.

A 6-os kommentem annyival javítom, hogy akit megvertek, annak nem tudom, hogy a pszichológiai beszélgetés használt volna-e.

A story amúgy annyiból állt dióhéjban, hogy általános iskolában velem üzente meg egy srác az egyik fiúnak, hogy meg lesz verve, mert túl nagy a szája. Át adtam neki az üzenetet, de nem foglalkozott vele. Már nem emlékszem a részletekre, de talán meg is verték.

Na, onnantól fogva velem nagyon rendes volt, mindig lekezeltünk, mikor összefutottunk. Talán az volt a háttérben, rendesnek tartott, amiért figyeleztettem.

Aztán 9.-ben az unokatestvére (egy lány) lett az osztálytársam.

2021. dec. 2. 19:55
 40/42 A kérdező kommentje:
'figyelemeztettem
2021. dec. 2. 19:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!