Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miota divat lenezni /hulyene...

Miota divat lenezni /hulyenek nezni azokat a noket akik szultek/szulnek?

Figyelt kérdés

30+os vagyok 1 eves gyerkocom van.

Az ismerosi/barati korben nekunk es egy masik parnak szuletett gyereke, a tobbiek mind szinglik vagy kapcsolatban elnek nincsenek gyerekeik.

Ezek a baratok/ismerosok idonkent felbukkannak 1-2 fb csoportban ahol olyan kijelenteseik vannak miszerint azok a nok akik manapsag gyereket vallalnak hulyek/tonkreteszik a Foldet/csak a tamogatasok miatt szulnek. De egyebkent a szemembe sose mondanak meg amugy erdeklodnek a gyerek irant lajkoljak ha kepet latnak rola stb. Meg cuki kommenteket irnak.

Engem nem zavar hogy nem akarnak gyereket de konkretan mar ugy erzem tenyleg tanulatlannak nezik a azokat a noket akik szulnek. Nem a barataimtol de idegenektol lattam mar hogy atmennek total agresszorba es ilyeneket irnak hogy "senki nem mondta hogy ennyi pujat kell elleni" stb.

Ugy vettem eszre hogy a kovetkezo generacio mintha joval inkabb gyerekcentrikusabb lenne es az elottunk levo is ezzel szemben olyan erzesem van mintha a mostani 30asok teljesen kifordultak volna magukbol. Kimondom, ma MO-on ciki szulni, legalabbis ezt ereztetik. Sot tovabbmegyek. 1 gyerek csak felig ciki mert azzal meg annyira nem teszem tonkre a Fold nevu bolygot. Ezt egy tavolabbi ismeros fejtette ki nekem miszerint ne erezzem magam rosszul mert csak 1! Gyerekem van. Persze nyilvan jot rohogtem magamban de azert van emogott egy olyan pszichologiai tarsadalmi hatas amit szerintem sokan felvallrol vesznek konkretan mar ugy erzem meg vagyok belyegezve a babakocsival.

Eleg surun erzek szorongast is mar emiatt mert felek hogy a gyerekem elsikkantja magat a boltban vagy barmi olyan dolgot csinal amivel felhivja magara a figyelmet. Tudom hulyeseg ennyire foglalkozni masok velemenyevel de megis van bennem egyfajta feszultseg hogy megfeleljek masoknak holott tudom hogy nincs rajtuk kikapcsolo gomb.

Szerintetek is valtozott valami az elmult par evben vagy mindig ez volt csak nekem most tunik fel hogy gyerekem lett?

2021. okt. 25. 02:04
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
57%

És az mennyivel lenne jobb, ha minden nő akarata ellenére "evolúciós okok miatt" vállalna utódot? (Semmiképp nem gyereket, hanem utódot.)

Tudod nemcsak méhnek, petének meg spermának kell lennie egy gyerekhez. Kell anyagi, érzelmi és értelmi szint is, ami neked valljuk be elég kevés van.

Senki nem megy szembe semmivel, csak nem vagyunk állatok (legalábbis az emberek jelentős százaléka nem állat), hogy ész nélkül potyogtassunk.

Gyereket vállalni nem azért kell, mert normális, vagy mert evolúciós okokra hivatkozol! Gyereket azért kell vállalni, mert szeretnél, és megvan hozzá minden feltétel az életedben ahhoz, hogy felnevelj egy gyereket.

2021. okt. 25. 11:24
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az embernek azért kell gyereket vállalnia, mert szeretne.

Az, amikor egyes nők faxtudja milyen mondvacsinált indokkal ezzel szembemennek, akkor nekik kell valami, amivel később nyugtatgatják a kis lelküket, amikor megbánták, hogy gyereket vállaltak.

Hatalmas tévhit, hogy mindenki féltékeny mindenki gyerekére.

Az meg nem egy "mondvacsinált, faxtudja milyen indok", ha valaki azért nem vállal gyereket, mert nem akar.

Mielőtt megszólnál: 2 gyerekem van.

2021. okt. 25. 11:48
 23/40 anonim ***** válasza:
23%
Ti lehet így látjátok, én meg másképpen. Vannak osztoneink. Attól még, hogy nem vagyunk állatok, számos más helyzetben is úgy viselkedünk ami inkább mondható ösztönösnek, mint tudatosnak. Az utodnemzes is ilyen. De most is nyilvánvalóan kijött az, hogy aki elfogadja a sorsát az egy szar, míg aki valamiféle magasabb dimenzióban létezik és nem osztonszeruen vall gyereket az az etalon. Tipikus.
2021. okt. 25. 11:58
 24/40 anonim ***** válasza:
54%

Te idióta vagy!

Szerinted az jó, hogy mindenféle putriba születik gyerek, mert az ösztön így, az ösztön úgy?

Te nem szoktál gondolkodni? Mi az, hogy elfogadja a sorsát? Normális vagy te? Az életedet te irányítod! Az, hogy lesüllyedtél az állatok szintjére, az a te bajod.

2021. okt. 25. 12:01
 25/40 anonim ***** válasza:
80%

Nem jó, de ők is ösztönlények. Lecsupaszitva a természet azért teremtette meg ezt a folyamatot olyannak amilyen, hogy végső soron legyenek utódaink. A szervezet működése. A hormonaink, a szex.. minden minden arra az egy dologra vezet végső soron, hogy ne haljon ki az emberiseg.

Most az egy dolog, hogy értelmes ember tervez de én nem arról beszélek, hogy valaki a putriba szül vagy sem. Azokról beszéltünk akik mondjuk simán vallalhatnank de nem akarnak mert manapság már szabályosan ciki. Ezek a nők (tisztelet a kivételnek akik NEM AKARNAK MERT OK TUDJAK, HOGY NEKIK NEM VALO) továbbra is úgy gondol szembe mennek a saját sorsukkal. Mindenesetre.. én befejeztem itt ezt a gondolmenetet. Aki akarja érti aki még bele akar kötni annak nincs mit mondanom. Meg hát amúgy is egy idióta vagyok.

2021. okt. 25. 12:12
 26/40 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat igazabol arra lettem volna kivancsi hogy szerintetek is a mostani 30as korosztaly a leggyermekgyulolobb?

Leepiteni nem fogom a baratokat mert annyira durvakat nem irnak (ertelmes emberek) de sut a szavaikbol hogy ciki szerintuk a gyerek. Meg hangos... meg sztorit irt ki hogy a boltban egy gyerek hisztizett es hogy milyen szar szulok vannak es hallgatnia kellett 5 percig. Fu es ez borzaszto mennyire nem empatikus hozzaallas. Egyebkent azt kell hogy mondjam sokan nem emlekeznek milyen gyerekek voltak egytol egyig ugy remlik nekik hogy egyedul jatszottak a sarokban. Ezt ti is eszrevettetek? Olyan sok a tevhit a buntudatkeltes es gonoszsag az utobbi idoben (a kormany elleni kozhangulat is ratett egy lapattal) hogy kb ugy erzem a legrosszabbkor vallaltam gyereket.

Lehet mondani hogy ne foglalkozzak veluk meg fogjam be a fulem de en konkretan mar ugy erzem szinte egy kozmegegyezes alakult ki azzal Kapcsolatban hogy barmit mondasz barhogy ervelsz mindig ugyanaz a vege minek szultel? Tobb ilyen vitat lattam fbon ahol karakan anyukak megprobaltak kiallni magukert es a gyerektelenek elnyomtak oket.

"Minek szultel?

Megserult a gyereked? Nem figyeltel elegge? Te akartad te vallaltad! Elhagyott a ferjed keves volt a szex? Minek szultel ha nem tudod kielegiteni a ferjed NE csodalkozz!Egyedul maradtal? Nincs aki megoldja a gyerekfelugyeletet? Nem cserelek muszakot minek szultel gyereket?"

Ezek a gyerekek fogjak azt a tarsadalmat kepezni akik elfogjak latni azt a generaciot aki akkor nyugdijas lesz. Most mindegy hogy apolo lesz vagy boltban elado vagy autoszerelo... ezek a gyerekek nemcsak a jovoben de most is allampolgarok. Egyszeruen nem fer a fejembe miert baj ez?

Az irigykedes margojara: a barati koromben kb 8 parbol 2rol sejtem hogy valoszinuleg ott valamifele "irigykedes" elofordulhat mert probalkoznak de sajnos meg nem sikerult nekik. En kivanom hogy osszejojjon de azert kivancsi leszek visszagondolnak-e majd arra hogy miket irtak gondoltak a gyerekekrol regen...

2021. okt. 25. 13:24
 27/40 A kérdező kommentje:

Meg annyi eszembe jutott hogy szerintem aki nem szul nem fogja igazan soha ertekelni a szuleit ugy mint akinek van gyereke.

Miota szultem azota tudom hogy mennyi aldozatot hoztak ertem a szuleim, es pont ezert nem fogom oket magukra hagyni vagy otthonba dugni oket.

Ezzel szemben azt gondolom (ez csak elmelet) hogy aki nem vallal gyereket nem igazan tudja atelni milyen lehetett a szuleinek, pl rengeteg dologra nem emlekszunk alapbol csak a jo marad meg. Amig nem volt gyerekem en is termeszetesnek vettem hogy anno a szuleim mindent megadtak nekem hiszen ugy gondoltam ez volt a dolguk! De nem, nem csak ez lett volna a dolguk. Soha nem mentek nelkulem nyaralni pedig megtehettek volna, amit kertem elobb utobb megkaptam. Igy felnott fejjel probalom visszaadni nekik amit csak tudok de az igazsag az hogy ok meg most is tobbet adnak (akar segitseggel gyerekfelugyelettel egy jo szoval stb). Ez csak egy kis apro gondolat...

2021. okt. 25. 13:34
 28/40 anonim ***** válasza:
34%

"Megserult a gyereked? Nem figyeltel elegge? Te akartad te vallaltad! Elhagyott a ferjed keves volt a szex? Minek szultel ha nem tudod kielegiteni a ferjed NE csodalkozz!Egyedul maradtal? Nincs aki megoldja a gyerekfelugyeletet? Nem cserelek muszakot minek szultel gyereket?"

De ebben mimd igazuk van, mondom ezt gyerekesként

2021. okt. 25. 14:31
 29/40 anonim ***** válasza:
67%

Azért ezekben nem alaptalan előítéletek vannak.

Mondok egy példát.

Mivel nekem kisgyerekem van, így a szabikat mindig hozzám igazították a kollégák (mert ugye ha nincs bölcsi, hova tegyem a gyereket)

Viszont mikor leltár volt, vagy évvégi leállás pl:dec 24

Én bevállaltam h ezeket elviszem, mert a férjem itthon tudott lenni a gyerekkel. Így aki elakart utazni az tudott menni.

Tehát ez oda vissza alapon működött.

De tényleg sok gyereles szülő azt hiszi h ő kivételes mert van gyerek akivel "takarózhat"

Sokan kihasználják a "gyerekem van kártyát"

Pedig ha kompromisszum készek lennének, a kollégák ill főnökök sem lennének fentartással feléjük

2021. okt. 25. 14:41
 30/40 anonim ***** válasza:
74%

29, ezzel én úgy vagyok, hogy voltam én is eleget az a gyerektelen, akire minden túlórát rásóztak, aki igazította a szabadságát a gyerekeshez, aki beosztást cserélt, hogy a másik elmehessem az anyák napi ünnepségre... Most mar én jövök.

Ha a gyerekek nagyobbak lesznek, akkor megint én leszek az, aki átveszi a túlórat a másiktól, hogy az elszabadulhasson.

Ha meg valaki nem akar gyereket, akkor ne legyen az a gyerektelen, aki segít a másikon. Álljon ki magáért.

2021. okt. 25. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!