Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a ritkább...

Mi a véleményetek a ritkább nevekről?

Figyelt kérdés
Itt mindenki a ritkábban hallható különleges neveket keresi. Azt hiszik hogy ezzel különleges lesz a gyerek? Olyan nevet hallok mostanában hogy azt se tudom hogy fiú vagy lány.Nekem egy fiú ikerpárom van. Marcell és Miron a nevük. Amikor ők születtek akkor a Miron még különleges volt most már tucatnév. Engem Zorának ami akkor szintén különleges volt. Húgomat Szabinának ami akkor volt divat most már nem is hallani. De barátnő mindig mondta ha fia lesz Bencének fogják hívni. De sok gyereket hívnak így és ezért inkább nem így nevezte el. Nektek mi a véleményetek? Figyeltek arra hogy hány embernek mi a neve?

2021. aug. 29. 12:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem érdekel, mennyire divat a név, amit választok. Ami viszont fontos a számunkra: tetszen mindkettőnknek, a vezetéknévvel jól csengjen, ú.m. jól essen a fülnek, ha kimondjuk.
2021. aug. 29. 12:39
 2/16 anonim ***** válasza:
49%

A Miron fiúnév? Tiszta lányos hangzása van. Nem irigylem szegény gyereket.

Én nem szeretem az extrább neveket, nem attól lesz különleges a gyerek ha a szülő kicseszik vele.

2021. aug. 29. 12:51
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindket gyerekem neve gyakori, es 30 evvel ezelott is az volt Magyarorszagon. Ezek tetszettek, hasznalhatoak sok orszagban, konnyen kimondhatoak, passzolnak a vezeteknevhez, a testvereink es nagyszulok kozul senkit nem hivnak igy, felnottkent es gyerekkent is hasznalhatoak, nekunk ezek voltak fontosak, a gyakorisag kevesbe volt szempont.

Van par ritkabb nev, ami nekem szemely szerint tetszik, es van kozte olyan, amelyik 10 even belul akar felkapott is lehet. Mivel engem ez nem erdekel tulzottan, adnam, ha ferjemnek is tetszene (de nem tetszik neki egyik sem kozuluk).

2021. aug. 29. 13:02
 4/16 anonim ***** válasza:
91%
Mi olyan neveket választottunk, amik amellett, hogy mindkettőnknek tetszenek, nem túl gyakoriak, de nem is olyanok, amire visszakérdez minden második ember. Ismerősen csengenek, van ilyen nevű ismerőse sokaknak, de valószínűleg nem lesz Hanna1, Hanna2, Hanna3 és Hanna4 az osztályban…
2021. aug. 29. 13:07
 5/16 anonim ***** válasza:
65%

Nem tetszenek a tucat dolgok semmiből, irtózom tőlük, nevekből sem tetszenek ezáltal, emiatt kerültük a gyakoribb neveket mindkét gyereknél. Ebből azóta a lányunk neve szintén tucatnév lett hála egy senkiházi celebnek.

Nem gondolom, hogy bárki is a nevétől lesz különleges, de rengetegszer hallom ezt a hülyeséget emberektől, gondolom ez azoknak a heppje akik gyakori tucatnevet adtak és a gyerekük egy az 5-ből a csoportjaiban emiatt pedig komplexusosak és ezért szídják a másik végletet, vagy nem tudom ki gondolhatja ezt a nonszenszt komolyan. Kicseszésnek sem gondolok egy kiejthető, nem csúfolható, nem km hosszú leírhatatlan ritkább nevet. Egyébként pedig én is Zora vagyok és sosem gondoltam sem magamat sem a nevemet különlegesnek, ha már itt tartunk.

2021. aug. 29. 13:08
 6/16 anonim ***** válasza:
35%
5ös miért lennék komplexusos mert normális nevet kapott a gyerekem?:-D Nekem különleges nevem volt, szívtam elég rendesen vele míg meg nem változtattam. Elég sok extrább nevű ismerősöm gyűlöli a nevét. Rokon kislány minden ünnepre azt kéri hogy megváltoztathassa, annyit piszkálják(9 éves)
2021. aug. 29. 13:51
 7/16 anonim ***** válasza:
91%

Nekem ritka nevem van. 30 éves vagyok, de a mai napig van olyan hely ahol betűznöm kell a keresztnevemet. Sokszor helytelenül ejtik ki, vagy csak simán egy gyakoribb nevet használnak helyette. Én szeretem a nevem, de nem érzem ettől különlegesebbnek vagy többnek magam bárki mástól.

Lányunknak tucatnevet adtunk, mert egyszerűen az tetszett és mert az volt apuka szerelemneve tini korától kezdve. Ő sem lesz értéktelenebb másoknál.

2021. aug. 29. 14:22
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért adtam ritka nevet, mert ettől különleges lesz. Hanem azért, mert gyakori a vezetéknév és így elkerülhető, hogy 2 ugyanolyan vezeték+keresztnév legyen az osztályban.

Nekem volt és nem kellemes, hogy az egyiküket becézik és alig szólítják a nevén.

Ettől függetlenül mégis találkoztunk már egy ugyanolyan nevű gyerekkel csak a második keresztnév különbözött. 😂

Szerintem a legtöbben nem gondoljuk, hogy a nevétől lesz különleges, de az tény, hogy a nevétől fogják tudni megkülönböztetni.

2021. aug. 29. 16:08
 9/16 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk szempont volt, hogy ne legyen benne az első 100-ban, ne legyen régies, de újkeletű se. Jól hangzik a vezetéknévvel és nincs a családban.

Hedvig és Villő lett a két lányunk. Fura, hogy mindkettőről hallottam már, hogy többen fiú névnek gondolják.

2021. aug. 29. 16:09
 10/16 anonim ***** válasza:
Pár éven belül úgyis felkapják, muhhaha !! :D:D:D
2021. aug. 30. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!