Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miota divat lenezni /hulyene...

Miota divat lenezni /hulyenek nezni azokat a noket akik szultek/szulnek?

Figyelt kérdés

30+os vagyok 1 eves gyerkocom van.

Az ismerosi/barati korben nekunk es egy masik parnak szuletett gyereke, a tobbiek mind szinglik vagy kapcsolatban elnek nincsenek gyerekeik.

Ezek a baratok/ismerosok idonkent felbukkannak 1-2 fb csoportban ahol olyan kijelenteseik vannak miszerint azok a nok akik manapsag gyereket vallalnak hulyek/tonkreteszik a Foldet/csak a tamogatasok miatt szulnek. De egyebkent a szemembe sose mondanak meg amugy erdeklodnek a gyerek irant lajkoljak ha kepet latnak rola stb. Meg cuki kommenteket irnak.

Engem nem zavar hogy nem akarnak gyereket de konkretan mar ugy erzem tenyleg tanulatlannak nezik a azokat a noket akik szulnek. Nem a barataimtol de idegenektol lattam mar hogy atmennek total agresszorba es ilyeneket irnak hogy "senki nem mondta hogy ennyi pujat kell elleni" stb.

Ugy vettem eszre hogy a kovetkezo generacio mintha joval inkabb gyerekcentrikusabb lenne es az elottunk levo is ezzel szemben olyan erzesem van mintha a mostani 30asok teljesen kifordultak volna magukbol. Kimondom, ma MO-on ciki szulni, legalabbis ezt ereztetik. Sot tovabbmegyek. 1 gyerek csak felig ciki mert azzal meg annyira nem teszem tonkre a Fold nevu bolygot. Ezt egy tavolabbi ismeros fejtette ki nekem miszerint ne erezzem magam rosszul mert csak 1! Gyerekem van. Persze nyilvan jot rohogtem magamban de azert van emogott egy olyan pszichologiai tarsadalmi hatas amit szerintem sokan felvallrol vesznek konkretan mar ugy erzem meg vagyok belyegezve a babakocsival.

Eleg surun erzek szorongast is mar emiatt mert felek hogy a gyerekem elsikkantja magat a boltban vagy barmi olyan dolgot csinal amivel felhivja magara a figyelmet. Tudom hulyeseg ennyire foglalkozni masok velemenyevel de megis van bennem egyfajta feszultseg hogy megfeleljek masoknak holott tudom hogy nincs rajtuk kikapcsolo gomb.

Szerintetek is valtozott valami az elmult par evben vagy mindig ez volt csak nekem most tunik fel hogy gyerekem lett?

2021. okt. 25. 02:04
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
36%

“A gyermekem szopás közben csuklik.

Erre a mondatra nem alkalmas a szoptatás kifejezés. Hiszen nem a csecsemő szoptat.

De. Szerintem ide a “gyerekem szoptatás közben csuklik “tökéletesen ide illik, mert ő ezt a műveletet szoptatás közben teszi.

És az 50 ml-t szopik az pont így jó , mondjuk pont itt szokták a szopizik szót használni. Mindegy:)

2021. okt. 25. 08:43
 12/40 anonim ***** válasza:
78%

"És az 50 ml-t szopik az pont így jó ,"

Nyelhelyesség szerint az pont hogy "50 milit szop/szopott" lenne, mert nem ikes.

De a szexualizált jelentés miatt jön az I betű és kényszerből a "szopik, szopizik, szopizott".

Ebbe belekötni baromság.

De a bujik-t még mindig nem árultad el.

2021. okt. 25. 09:09
 13/40 anonim ***** válasza:
29%
De azért lássuk be valóban megöli a földet a túlnépesedés.
2021. okt. 25. 09:10
 14/40 anonim ***** válasza:
42%

“De a bujik-t még mindig nem árultad el.”

???

Ide nem csak 1 ember ír.

Attol kérdezd aki ezt a szót leírta:)

2021. okt. 25. 09:17
 15/40 anonim ***** válasza:
49%

És 2-3 gyerek/család okozza a túlnépesedést? Nem így tudom. Szerintem önmagában nem is a túlnépesedés okozza a problémákat

Amúgy én nem érzem cikinek, hogy szülni fogok. Akinek nem tetszik, az bekaphatja. Ráadásul a legviccesebb, hogy azok az ismerőseim, akik nagy pofával szídják a támogatásokat, az elsők között vették igénybe az összeset, amikor gyerek lett. Egy másik család, ahol meg már megvolt a kívánt létszámú család, a csokon is túlvoltak, azért pampogott, hogy mi az, hogy csak akkor vitték lejjebb az áfát a lakásokra miután ők megvették. Nekem inkább ilyen debil emberekből jutott több a környezetembe, a támogatásokért szül csoportot csak a netről ismerem.

A gügyögésről meg annyit, hogy én magam is meglepődtem azon, hogy ösztönösen mennyire másképp beszélek egy kisbabához. Ha nem is gügyögök, de a hanglejtés, hangszín is teljesen más mint egy felnőtthöz. És amikor kiad valami egy vagy kétszótagú hangot (mondhatni gügyög), akkor válaszul beleszövöm én is ugyanazt a mondatomba. Összefoglalva, nagyon tudom sajnálni azokat az embereket, akik mindig csak másokat fikáznak. Bárkin lehet fogást találni, még rajtuk is. Ne érezd szarul magad, kérdező.

2021. okt. 25. 09:40
 16/40 anonim ***** válasza:
91%

"Ráadásul a legviccesebb, hogy azok az ismerőseim, akik nagy pofával szídják a támogatásokat, az elsők között vették igénybe az összeset, amikor gyerek lett."

Hát persze hogy igénybe veszik, mivel a csok, babaváró miatt lett az áremelkedés. Csok, babaváró meg hasonló támogatás nélkül egy normalis házat sehol nem kapsz. Egy rozoga, földdel egyenlő parasztház 20 millió forintnál kezdődik, és ennek még a kétszeresét kellene a ház felújítására költeni. Ha nem lennének ilyen támogatások, az egyszerű egygyerekes, kétgyerekes vagy gyermektelen párok is jutnának normális ingatlanhoz.

2021. okt. 25. 09:48
 17/40 anonim ***** válasza:
96%

Saját tapasztalatom, bár még csak várjuk a babát, és fiatal szülők leszünk, hogy én sok barátot veszítettem emiatt. Abszolút nem vagyok gügyögő, csak a terhességről és a születendő kisfiamról beszélő paramami, de bizony konkrétan az történt a bejelentéskor, hogy a szemembe mosolyogtak és gratuláltak, máshonnan hallottam, hogy a hátam mögött kipofáztak, hogy én hogy gondolom, hogy 25 évesen leszek anya és ez milyen gáz?!

Róluk tudom, hogy egy részüknek böki a szemüket, hogy van jó munkám, jó keresettel (egyikőjük ápoló egy állami kórházban és konkrétan megkeseredett) illetve hogy boldogok vagyunk a párommal, amíg az ő párkapcsolataik sorban befuccsolnak. Pedig hangsúlyozom újra, én nem posztolok sehova, nem hirdetem, hogy milyen szuper az életem, és hogy csak az jó, ahogy én/mi csináltuk. Aki pedig nem irigy, az szimplán rosszindulatú, más ötletem nincs is az ilyen és a kérdésben leírt reakciókra.

2021. okt. 25. 10:47
 18/40 anonim ***** válasza:
32%
Hát irigyek, na..
2021. okt. 25. 10:55
 19/40 anonim ***** válasza:
44%
Azért, mert mindegyik anyuka azt hiszi, hogy mindenki rá féltékeny.
2021. okt. 25. 11:00
 20/40 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem nem. Szerintem az egy evolúciós dolog, hogy az ember vállal utódot. Az amikor egyes nők faxtudja milyen mondvacsinált indokkal ezzel szembe mennek, akkor nekik kell valami amivel kesobb megnyugtatják a saját kis lelküket. Pl, hogy jobbá tettek ezzel a világot meg hogy ő nem szül a csokra.

Persze nyilván a legtöbb ilyen 30as nő (én szinte csak ilyet ismerek.. aki meg más, az a kivétel ami erősíti a szabályt..) megkeseredett, alkalmazkodni képtelen, szingli vagy rövid kapcsolatokban elő, rendre egomanias, hedonista, vagy netán munkamániás akinek nem fér bele a szoros napi programba egy gyerek vagy egy pasi.

Aztán szépen jön a 40, rádöbbennek hogy jól elbæsztak de akkorra már csak az marad, hogy kopkodjenek a gyerekesekre.

Nyilván van olyan aki tényleg nem akar gyereket mert felméri hogy nem szülőnek való de mondjuk 1000bol 3... Nem 100bol 25, mint manapság ezek a gyerekutalok.

2021. okt. 25. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!