Akinek a babája azt eszi, mint a szülei, de nincs foga, hogy eszik?
5 hònapos baba meg csak anyatejet eszik (vagy tàpszert)
6-7 hónapos kaphat a gyümölcsből, levesben főtt zöldsègből, ennèl többre mèg nincs szüksège, de ezt lehet egyben főzni az egèsz csalàdnak.
Hát,én 7 hónapos kor körül adtam paprikás krumplit is.
Foga nem volt,de simán megette anélkül is,minimálisan törtem villával falatkákra.
Jó,egy fél lapátfoga lehet volt,de nehogy azt higgyétek,hogy ha kijön 1 is elől majd azzal fog enni..🤣
Az harapófog,ugyan úgy az íny az ami lapítja és rágja a falatokat.
Ha már kijöttek a rágófogak esznek azzal,de amúgy nem nagyon.Nem is kellemes a többi foggal rágni.
Rágáshoz egy gondolat..
Hát az én fiam ette a darabosat, de mindent csak nyelt, fogai is voltak, mégis csak 1 éves kora után tanult meg rágni… Pedig nem csak turmixokat kapott. Sose forgatta a szájában a kaját vagy nyomta szét… egyből nyelt. Emiatt sokszor fulladt is.
Szóval a rágás nem a kaján múlik.
"hogy vajon tényleg szószerint mindent esznek-e, vagy akkor hogy kell érteni"
Gondolom blw kapcsán olvastad ezt. Ez az irányzat feltételezi, hogy az egész család egészségesen táplálkozik. Nem esznek túl fűszeresen, se gyorsételt, semmi szemetet. Így eheti az 1 év alatti ugyanazt. Pl: omlós sült csirke édesburgonyával.
Lányommal püréztünk: nagyon sokáig képtelen volt rágni; fiammal kipróbáltam, hogy darabosat kap egyből. Pl: mangó cikkekre, banán, brokkoli... ezek voltak az első ételei. 10 hónaposan fog nélkül simán ette a csirkecombot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!