Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek a babája azt eszi,...

Akinek a babája azt eszi, mint a szülei, de nincs foga, hogy eszik?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy össze van neki turmixolva pl a pizza is?
2021. okt. 12. 16:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%
Azt mondjuk el sem tudom képzelni, hogy egy gyerek, akinek egy foga sincs, miért azt eszi, mint a szülei...
2021. okt. 12. 18:44
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Szètnyomja az ìnyèvel. Darabossal kezdtük a hozzàtàplàlàst, de lassan haladtunk, es hamar nőttek a fogai is. De pizzàt, kiflit is szèt lehet nyomni, az ìny kemèny, a tèszta a nyàltòl màllik.
2021. okt. 12. 19:01
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem tudja elképzelni azt tuti nem harapta meg az innyével a gyereke😅😅 Lehet ám azzal aprítani rendesen. De a blw puhára főzzött zöldséggel meg gyümölcsökkel kezd
2021. okt. 12. 19:19
 14/23 anonim ***** válasza:
3%
13-as, azt nem tudom elképzelni, hogy egy 5-7 hós baba - mert nekik nincs még foguk általában -, miért ennél azt, amit a szülei.
2021. okt. 12. 19:36
 15/23 anonim ***** válasza:
55%

5 hònapos baba meg csak anyatejet eszik (vagy tàpszert)

6-7 hónapos kaphat a gyümölcsből, levesben főtt zöldsègből, ennèl többre mèg nincs szüksège, de ezt lehet egyben főzni az egèsz csalàdnak.

2021. okt. 12. 19:42
 16/23 anonim ***** válasza:
91%

Hát,én 7 hónapos kor körül adtam paprikás krumplit is.

Foga nem volt,de simán megette anélkül is,minimálisan törtem villával falatkákra.

Jó,egy fél lapátfoga lehet volt,de nehogy azt higgyétek,hogy ha kijön 1 is elől majd azzal fog enni..🤣

Az harapófog,ugyan úgy az íny az ami lapítja és rágja a falatokat.

Ha már kijöttek a rágófogak esznek azzal,de amúgy nem nagyon.Nem is kellemes a többi foggal rágni.

2021. okt. 12. 19:56
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A pizza csak egy túlzó példa akart lenni a részemről érzékeltetve, hogy vajon tényleg szószerint mindent esznek-e, vagy akkor hogy kell érteni.
2021. okt. 12. 20:22
 18/23 anonim ***** válasza:
84%
Attól függ amúgy, mennyire baba. Az én fiam pl még nem volt egy éves mikor már simán ette a pizzát. Rágó foga még akkor nem volt, de mindent megevett
2021. okt. 12. 20:47
 19/23 anonim ***** válasza:
44%

Rágáshoz egy gondolat..

Hát az én fiam ette a darabosat, de mindent csak nyelt, fogai is voltak, mégis csak 1 éves kora után tanult meg rágni… Pedig nem csak turmixokat kapott. Sose forgatta a szájában a kaját vagy nyomta szét… egyből nyelt. Emiatt sokszor fulladt is.

Szóval a rágás nem a kaján múlik.

2021. okt. 12. 21:21
 20/23 anonim ***** válasza:
89%

"hogy vajon tényleg szószerint mindent esznek-e, vagy akkor hogy kell érteni"

Gondolom blw kapcsán olvastad ezt. Ez az irányzat feltételezi, hogy az egész család egészségesen táplálkozik. Nem esznek túl fűszeresen, se gyorsételt, semmi szemetet. Így eheti az 1 év alatti ugyanazt. Pl: omlós sült csirke édesburgonyával.

Lányommal püréztünk: nagyon sokáig képtelen volt rágni; fiammal kipróbáltam, hogy darabosat kap egyből. Pl: mangó cikkekre, banán, brokkoli... ezek voltak az első ételei. 10 hónaposan fog nélkül simán ette a csirkecombot.

2021. okt. 12. 21:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.