Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tud a férjetek pelusozni?...

Tud a férjetek pelusozni? Szokott?

Figyelt kérdés
Az enyém nem tud és nem is szokott, de mindig hősiesen kiviszi a kukába a végterméket XD.
2021. szept. 18. 17:25
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
86%

Hat évesen cseréltem először pelenkát az újszülött öcsémen. És igen, féltem én is. De inkább kicseréltem én, minthogy felkeltsem anyámat, aki végigvirrasztotta az éjszakát öcsi miatt.

Persze nagy volt a vidámság, amikor anyu felébredt, és látta, hogy fordítva van a pelenka. De akkor megmutatta, hogyan kell rendesen csinálni, és onnantól tudtam.

Szerintem hat évesen nem voltam okosabb, ügyesebb vagy bátrabb, mint egy felnőtt férfi. Szóval a férjed is simán meg tudná csinálni, csak épp nem akarja. Ennek szerintem is az lesz a vége, hogy majd nem tudja, hova jár a gyerek iskolába, ki a tanító néni, úgyhogy szóba sem jöhet, hogy ő menjen szülőire. Nem tudja majd, hova kell vinni fejlesztésre, különórára, orvoshoz, úgyhogy rád marad a logisztika. Nem tudja majd, aktuálisan hányas lába van a gyereknek, úgyhogy a zoknivásárlás is a te programod lesz...

2021. szept. 19. 14:40
 42/47 anonim ***** válasza:
50%
azért arra is gondolj, hogy nemcsak a férjednek kell hozzászoknia a gyerekhez, hanem fordítva is... mit fog szólni a gyerek, amikor hirtelen tök más kezdi el pelenkázni, mint akihez hetekig-hónapokig (az egész addigi életében!!!!!) szokott? nem fog szerinted borzasztóan megijedni? a pelenkázás az egyik legintimebb baba-szülő program, gyakran kerül rá sor egy nap alatt, és a csecsemőknek többnyire eleve kellemetlen, macerás. nekik kell elsősorban segíteni abban, hogy komfortos legyen, nem a hisztiző apákat felmenteni.
2021. szept. 20. 11:57
 43/47 anonim ***** válasza:
hogy a kérdésre is válaszoljak, MÉG JÓ, hogy tud, és MÉG JÓ, hogy szokott is! 15 hónapos a kisfiunk, szerintem ő konkrétan többször pelenkázta, mint én. (42-es voltam)
2021. szept. 20. 11:59
 44/47 anonim ***** válasza:
42: azért bele ne haljunk már ilyesmibe, hogy a negyedéves gyereket véletlenül egyszer új ember pelenkázza előzetes szoktatás nélkül. Esküszöm, tök jófej ember vagyok és nulla babának akarok rosszat, de mégis mi tragédia történik, ha véletlenül megijed valamitől babakorában...?
2021. szept. 20. 12:31
 45/47 anonim ***** válasza:
9%
szerintem mivel mi hoztuk a babát a világra, anélkül, hogy neki beleszólása lett volna, kutya kötelességünk annyira zökkenőmentessé tenni az életét, amennyire lehet, és olyan körültekintően bánni vele, amennyire lehet. van, amitől nem tudjuk megóvni és van, amitől nem kell megóvni, de szerintem ha megoldható, hogy mindkét szülőjében egyformán bízzon (pelenkázás közben is), akkor erre kell törekedni. ez van, én így gondolom, és őszintén szólva leszarom, ha bárki nem ért egyet. nekem a gyerekem érdeke az első. 42-es, 43-as voltam.
2021. szept. 20. 13:59
 46/47 anonim ***** válasza:
Tud, nem szokott :)
2021. szept. 20. 14:55
 47/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem lenne a gyereknek semmennyire sem traumatikus az, hogy az apja először fél éves korában pelenkázza, ha egyébként az apjával rendes kapcsolata lenne. De a kérdező írja, hogy a férj akkor sem veszi fel a gyereket, ha mondjuk a hasa fáj, inkább csak cirógatja. Na az nem rendes szülő-gyerek kapcsolat, így tényleg zavarhatja a gyereket egy hirtelen jövő közelség.

(Amúgy a gyereknek nem olyan a pelenkázás, mintha minket felnőttként pelenkáznának. Nekik a meztelenség még természetes, semmennyire nem élik meg rosszul. Olyan, mintha zoknit cserélnénk rajtuk.)

2021. szept. 20. 18:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!