Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan nyomjam el a szaporodás...

Hogyan nyomjam el a szaporodás iránti vágyamat?

Figyelt kérdés

Félő, hogy rossz kategóriát választottam. Igazából nincs is ennek jó kategóriája. Még a szexualítás témakörbe tehettem volna fel, de ott szerintem nem adtak volna "tippeket" erre.

Szóval egy 28 éves nő vagyok. Biztos párkapcsolattal, munkahellyel. Viszont nem szeretem a gyerekeket és nem tudnám magam elképzelni az anya szerepben. Kikészítene az állandó idegesség, hogy fél szememet a gyereken kell tartani. Meg egyszerűen nem bírnék meglenni egy kicsivel összezárva. Nem, nem és nem. Ha erre az életformára gondolok menekülnék. A nyugodt életet szeretem kettesben a párommal.

Viszont itt jön a gubanc...azok a fránya ösztönök, hormonok, nevezzük bárminek.

Mégis van bennem egy erős késztetés, hogy nekem aztán kell egy baba. Ez olyan 1 éve jött elő. De csak az a része kéne, hogy cuki, mosolygós, dédelgetni való, na meg az örömteli várandósság. És kikészít ez a kettősség. Ha épp ésszel végiggondolom és a realításban maradok, (gyerekbetegaségek, problémás gyerkőcök, hangoskodás, kevés nyugi, kötöttebb élet) akkor nyilván megszavaznám a nem akarok gyereket gombot. De ott ez a hü lye belső késztetés, hogy mennyire jó lenne várandósnak lenni, dédelgetni egy pici babaát..persze csak a szép része. És tudom, hogy nem ennyi a valóság.

Hogyan nyomjam el ezt, mit tegyek? Mert kezdek begolyózni. Nem akarok gyereket és nem különösen kedvelem őket. Gyerekes barátok élete sem vonz túlzottan, onnan kapom a löketeket a valóságból. Aztán mégis néha rámjön az a bugyuta érzés.

2021. szept. 6. 16:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
60%
Jaja van 5 normális ember :))))
2021. szept. 6. 19:50
 22/24 anonim ***** válasza:
23%
#21 akarod mondani öt felhasználó, akik mögött ugyanaz a személy bújik meg :)
2021. szept. 6. 19:51
 23/24 anonim ***** válasza:
68%

Biztos, hogy unatkozik a babája mellett, akiért mindent megtesz. :)

Én is cuki babás képzelgésekben voltam, de kaptam egy éjjel-nappal sírós, nyűgös, beteges babát. Később egy kezelhetetlen totyogót. Most 9 éves és kezd normális lenni a helyzet. Volt elegem. Nem 1x. Ettől még senkinek sem adnám oda, mert ő a legféltettebb kincsem.

2021. szept. 6. 19:52
 24/24 anonim ***** válasza:
43%

Nem értem, én 31 vagyok. Nem szeretnék gyereket, nagyjából ugyanezért, amit leírtál. Viszont mivel nem vágyok rá, ezért el sem tudom képzelni, hogy egy babát dédelgessek. Furán gondolkodsz.

Mi a célod az életben? Vannak egyáltalán? Már úgy értem, valami magasabb rendű (nem az, hogy végignézz egy sorozatot). Szerintem egyrészt unatkozol, másrészt nem találod meg, hogy miben tudsz kiteljesedni.

"mindent kibírok ha a babámról van szó."

Kibírod...? Ééérdekes. Mintha valami teher lenne... Mégis csak teher a gyerek? Én a hivatásomról nem beszélek így, sem akármelyik tevékenységről, amit vállalok, hogy "kibírom", ha arról van szó. Hanem örömmel vállalom, ebben érzem otthon magam. Semmi nem kell kibírnom. Csak olyan dolgokat, amik fájnak, vagy rosszak nekem.

2021. szept. 7. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!