Van még olyan, aki nem vállal gyereket, mert önmagát sem tudja eltartani a minimálbérből?
nálunk az utóbbi években un. 'szaporodási zárlat' lépett érvénybe
úgy döntöttünk, hogy mivel önmagát sem tudja az ember eltartani tisztességesen a munkájából, pláne a minimálbérből, jobb munka meg nincsen, ezért úgy döntöttünk, hogy nem adunk utánpótlást a világnak és a társadalomnak és nem vagyunk hajlandóak jobban vegetálni
emellett, nem vagyunk hajlandóak egy gyereket rossz anyagi körülmények között tisztességtelen módon vegetálva felnevelni - itt a gyerek érdekeit néztük, ez volt az elsődleges (az, hogy az űrt kitöltse nálunk vagy minket tegyen boldoggá önző módon, ezt nem vettük figyelembe)
megálljt mondunk a szegénységnek, a vegetálásnak és a rossz életkörülményeknek
nálatok hogyan van? főleg akik minimálbért kapnak vagy 120 ezer alattit (nem mintha 130 ból jól ki lehetne jönni)
és nem rossz az, hogy talán nem tudod olyan körülmények között felnevelni, mint azt ő megérdemelné?
és ha 18 éves lesz akkor kidobod az utcára? (csak mert ahogy idősődik, egyre többet "fogyaszt")
"nem tudod olyan körülmények között felnevelni, mint azt ő megérdemelné? "
Ezt kifejtenéd példákkal? Mire gondolsz megérdemelt körülmény alatt konkrétan?
pl megadni neki azokat a dolgokat amelyek szükségesek miközben felnő:
- rendes ruházat
- iskolaszerek
- kirándulások, ebéd befizetése az iskolában
- autóval iskolába vinni ha messze lakik és nincsen tömegközlekedés
- szülinapi zsúrok
- mindennapi ellátás: kaja stb....
- és később hozzájárulni az egyetemi oktatásához (nem eltartani, csak hozzájárulni, hiszen részmunkákból nem lehet megélni)
- stb.
úgyis tudom, hogy belekötsz mindenbe, de hajrá
nem érdekel
"úgyis tudom, hogy belekötsz mindenbe, de hajrá
nem érdekel"
Nem ez volt a szándékom, de köszönöm a feltételezést. Segítő szándékkal tettem fel a kérdést. Most épp te kötöttél belém úgy, hogy erre semmi okot nem szolgáltattam.
Elnézést, hogy időt szerettem volna szánni erre, nem teszem a jövőben.
Ha egy tanácsot elfogadsz: ok nélkül ne legyél ellenséges másokkal, mert sok jó lehetőségtől vághatod el magad így.
hát itt az oldalon nem sok jóra számíthat az ember
amúgy is, nem lehet ezen segíteni
Akkor mi a jó életért írtál ki kérdést? Komolyan.
Ez úgy hangzott, mintha én lemondó sóhajjal bemennék egy késdobáló kocsmába, belerúgnék a két legnagyobb szakállasba, hogy itt semmi jóra nem számíthatok, aztán a hátamban egy késsel kijövök, hogy "na ugye, én megmondtam".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!