Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Attól lesz valaki jó anya,...

Attól lesz valaki jó anya, hogy teljesen feladja önmagát?

Figyelt kérdés

Barátnőmnek van egy két évese, én az elsőt várom. Valamelyik nap elkísértem a játszóra őket. Ismerős anyukákkal beszélgetni kezdünk. A beszélgetés lényege az volt,hogy egy jó anyának tele van a facebookja a gyereke képeivel, minden csak a gyerekről szól stb. Tényleg ettől lesz valaki jó anya? A barátnőmnek is van képe a gyerekről, de nem teszi minden pisilését a gyereknek, ahogy a jelszavát sem változtatta meg a gyereke nevére, maradt a régi. Hetente egy órát csak velünk, a barátnőivel tölt!

Én is megemlítettem,hogy barátnőim azon része, aki még nem terhes, nincs gyereke, a nyár végén mennek a Balcsira és egy éjszakára lemegyek majd én is. Erre valaki megjegyezte,hogy milyen szingli éltet élek várandós létemre. Ezen csak nevetni tudtam. Miért? Mert eltöltök két napot a barátaimmal. Nem bulizni és inni megyek, csak pusztán nincs kedvem a szülésig otthon ülni, és előkét hímezni a gyereknek!

Elgondolkodtam, hogy valóban attól lesz jobb anya valaki a másiknál, mert teljes alárendeli az életét gyereknek?

2011. jún. 2. 13:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

nem ettől. attól lesz valaki jó anya hogy fel tud nevelni egy gyereket,aki boldog és kiegyensúlyozott lesz.aki megtalálja mindig az arany középutat.

de szerintem,egy nőnek nemcsak jó anyának kell lenni,hanem jó feleségnek is.

2011. jún. 2. 13:12
 2/13 anonim ***** válasza:

Jól teszed, kapcsolódj ki!

Nap 24 órájában anya vagy életed végéig, még akkor is, ha éppen a pocakban van az apróka.

Neked is jár a pihenés, kikapcsolódás. Ettől nem leszel rossz anya, sőt inkább kipihent, ami a picurkának is jót tesz.

Én egész terhesség alatt fűztem páromat, hogy mennyen a haverokkal sörözni, dumálni, stb. Nem értette meg, hogy miért. Majd elmondtam neki, hogy te most kapcsolódsz ki, én meg majd a szülés után pár hónappal, későbbiekben meg egyszerre fogunk 'szórakozni', ha nagyobb lesz a picur és rátudjuk bízni a szülőkre, keresztszülőkre.

A képes dologról meg csak annyit mondanék, hogy nálam kiveri a biztosítékot, mikor valaki szülés után 2 héttel 800 képet tölt fel egy közösségi oldalra. Tele olyan címkékkel, hogy: 'Pannika fürdik, Pannika eszik, Pannika szarik, Pannika sír, Pannika már nem sír, Pannika apával, Pannika egyedül, Pannika levegőt vesz', etc ...

Plusz a legszebb, mikor valaki lefényképezi a babáját pelenkázás közben, ami tele van sz@rral és felrakja azzal a címszóval, hogy "Tomika emészt".

Szerintem ez NEM NORMÁLIS !!!

2011. jún. 2. 13:12
 3/13 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség. 4 gyerekem van, a facebookon egyikről sincs kép. Senkinek semmi köze hozzá, akinek meg van, azzal úgyis találkozunk, e-mailezünk és tudok küldeni képet neki. Egy db profilképem van, ami egy munkavacsorán készült rólam, ennyi. Nem ott élem a családi életem.

A másik meg, hogy én úgy álltam hozzá az egész gyerekvállalósdihoz, hogy nem fog felőrölni. Persze, sok dologról le kell mondani a gyerek miatt, nem járok minden este szórakozni, kevesebbet találkozok a barátaimmal, de nem is mártírkodok.

Az az elvünk, hogy hetente 1 estét, havonta 1 hétvégét, és évente egy hetet a gyerekek nélkül, kettesben töltünk. Szar szülők lennénk? Nem hiszem. A gyerekek imádnak a nagyikkal lenni, ebből sosem volt gond, és cserébe kiegyensúlyozott, boldog, a mai napig szerelmes szüleik vannak, ezáltal nyugodt családi háttér. Be is golyóznék a négy fal között a nap 24 órájában.

Emellett a hobbijaimat ugyanúgy űzöm: sportolok, kreatív hobbizom, eljárok a barátnőkkel, szépségszalonba - szervezés kérdése.

Jövőre visszamegyek dolgozni, több, mint valószínű, hogy lesznek külföldre utazós munkáim. A gyerekeim tökéletesen ellesznek az apjukkal és a nagyival, nekem meg nem kell feladnom azt, amiért évekig megdolgoztam.

2011. jún. 2. 13:13
 4/13 anonim ***** válasza:

Én hülyét kapok az olyan anyáktól akik teljesen alárendelik magukat a gyereknek/gyerekeknek.Nekem apósom mondta azt h önző vagyok amiért nem akarok még egy gyereket.Hát akkor az vagyok de két gyerekkel én már nem boldogulnék.Nekem szükségem van arra h magamra is legyen időm és ne csak a gyerekkel legyek.Nyilván nem minden több gyerekes anyuka lepukkant meg ilyesmi de én egy gyerek mellett se vagyok mindig toppon.

A lényeg h nem bírom a mártír anyákat akik panaszkodnak h nincs ideje semmire stb...

2011. jún. 2. 13:14
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszi! Már kezdtem azt hinni,hogy mi vagyunk rosszul kódolva azért mert nem az a tipikus ősanya típusúak vagyunk!

Igen, én is az arany középútban hiszek! Anya leszek, de attól még nő, feleség, barátnő, majd kolléganő stb. maradok!

2011. jún. 2. 13:17
 6/13 anonim ***** válasza:

Én is ismerek ilyen anyukákat:-) A gyereknek még külön facebook oldala is van:-D Nem kell ezekkel foglalkozni. Éppen ma beszélgettem az egyikkel, aki kettesbe ment a gyerekével nyaralni(pedig apuka is mehetett volna), de így akarta a gyerek!Szerintem ez nem egészséges dolog. Sok szülő úgy érzi, hogy csak akkor jó és ad meg mindent, ha közben önmagát alárendeli, így lesz a kicsi gyerekből zsarnok.

Megnyugtatáskép több a normális középúton haladó szülő:-)

2011. jún. 2. 13:21
 7/13 anonim ***** válasza:

Kíváncsi vagyok, hogy fogsz gondolkodni, ha már meg is fog születni a kisbabád.

Egyébként nem attól lesz valaki jó anya, hogy teljesen feladja önmagát.

Én mégis feladtam magamat, de azért, mert nekem így esik JÓL. Mondjuk a facebookon nem vagyok regisztrálva és a jelszavaim sem a gyerekeim nevei.

Egyszerűen nincs kedvem bulizni járni, nincs kedvem a gyerekeim nélkül lenni. Nekem most így jó. Aztán majd biztos ez is meg fog változni.

2011. jún. 2. 13:24
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi!

Én is ezt is megértem és ezt is elfogadom. De ahogy én el tudom fogadni,hogy valaki így gondolkodik, akkor más is fogadja el,hogy van, aki meg nem! Nekem azok a lesajnáló tekintetek esnek rosszul, amiket kap az ember, ha elmondja, ő bizony nem olyan és kész!

2011. jún. 2. 13:29
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

MIndenképpen feladsz magadból, ha gyermeked születik. Ez normális és természetes is.

Viszont meg kell találni a középutat, hogy te x.y maradj szülés után is ne csak valakinek az anyukája legyél.

Azt azonban vedd figyelembe, hogy nem vagyunk egyformák. Nagyon sok nő korábban sem járt szórakozni, nem élt, nem volt rá igénye, így számára nem lemondás, ha otthon kell lennie a gyerekkel. És vannak, aki csavargó típusok, nekik szükségük van arra, hogy kimozduljanak, gyerek nélkül is legyen legalább pár órára külön életük (én is ilyen vagyok - havonta egyszer elmegyek beülni valahová a csajokkal).

Ha mindezt végiggondolod, akkor látod, hogy nem feltétlenül adja fel önmagát az, aki otthon ül, vagy teletömi képekkel a fb-t.

Csak ha gyereked van, akkor ő az első. Akár a saját magad rovására is.

2011. jún. 2. 13:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy vagyok vele,ha én nem vagyok boldog,akkor a gyerekeim sem azok,és ez fordítva is így van.

Ezért havi 1-2 alkalommal én is elmegyek a barátnőimmel moziba,vagy csak úgy vásárolgatni,mert ez tölt fel.

Bár a 7 éves fiam nekem is megmondta már,hogy azért nem vagyok jó anya,mert nem veszek meg minden bugyuta játékot(bakugan és társai)

Alig várom,hogy felnőtt korában eszébe jusson ez,és azt mondja,hogy mégis csak jobb volt,hogy minden este olvastam nekik mesét,mint a drága értelmetlen játékok).

Szóval nekem az a véleményem,hogy nem szabad alárendelni magunkat a gyerekeknek,bár én is amióta újra dolgozom,próbálom kihasználni a szabadnapjaim minden percét velük,de igenis kell a szülőknek is egy kis külön élet is.

2011. jún. 2. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!