Most ebben lehetett gúny, hogy a gyerekhírre annyit mondott ismerős, hogy "akkor már szaporodás"?
nemigen voltunk jóban, valamiért nem szívlelt a srác, anno nagyon naív voltam. talán ezért.
évekkel később(olyan 5 évente) mindig összefutunk, váltunk pár szót, ki hogy van szinten. de érezni benne a távolságtartást.
most először látott meg gyerekkel, mesélt magáról, kérdezett rólam, ahogy eddig, amolyan etikettszeren.
látván a gyermeket, csak ez a megjegyzése(kérdése?) volt, hogy látom, szaporodunk már(vagy ilyesmi)
normális egy gyerekvállalásra így megnyilvánulni?
persze mosolyogva mondta, kérdezte..
mivel tényleg 5 évente ha látom, nemigen ismerem a kommunikációs csavarjait
de van ilyen, hogy ez jószándék lenne...?
Én ebben semmi poént meg jószándékot nem érzek, szaporodni az állatok szoktak.
A kérdés inkább az, hogy téged anyaként miért érdekel egy ezer éve nem látott és egyébként sem szívlelt srác véleménye?
Vannak ilyen típusú emberek, nekem is van egy ilyen kollégám, ráadásul vezető pozícióban.
Zavarban van, közben szeretne vicces lenni, hogy oldja a helyzetet, a végeredmény általában egy, "a fejemben még jobban hangzott..." jellegű "poén" lesz. Nem egy alkalommal meg is sértett embereket és sokáig nem értette, hogy mivel. Ő viccesnek szánta, neki lehet, hogy az is volt, de hiányzott belőle az a képesség, hogy a másik fejével is átgondolja a mondatát.
Szóval nem hiszem, hogy feltétlen rosszindulat vezérelte.
A szaporodással szerintem semmi rosszat nem akart mondani, csak éppen nem sikerült olyan szépen kifejeznie a dolgokat.
Ez egyébként nem csúnya szó.
"Az élő szervezetek potenciálisan szaporodni is képesek, azaz saját magukhoz többé-kevésbé hasonló (lényegileg azonos szerveződésű) és ugyancsak szaporodóképes utódo(ka)t létrehozni."
Szerintem a sokasodásra gondolt, csak nem jó szót talált meg hirtelen. Nyilván zavarban is volt, mivel nem vagytok olyan jó ismerősök.
Szerintem ebből ne csinálj ügyet, mert semmiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!