Ismerős anyuka olyan szinten ajnározza a gyerekét, hogy az már bosszantó. Hogyan rángatnátok vissza a földre?
Ha szóvá teszed, azt fogja hinni, féltékeny vagy...
Én hagynám figyelmen kívül, az ilyeneket az dühíti legjobban, ha nem foglalkoznak velük.
Nekem is van ilyen ismerősöm, és nem akarom helyretenni. Igazából majd 20-30 év múlva szívesen elbeszélgetek vele, hogy a gyönyörűsége mire vitte, de jelenleg amúgy nem érdekel mit csinál. Megpróbálok vele nem foglalkozni.
Ha nagyon zavar, és jóban vagytok, akkor megpróbálhatsz vele finoman beszélni. A beszédnél jobb megoldás szerintem nincs. Nincs értelme sértegetni, számon kérni, vagy beszólni neki. Annak úgyis csak rossz lenne a vége.
Vagy lépj át ezen a dolgon, tiltsd le a facebookon stb.
Sehogy nem rángatnám vissza a Földre. Nem foglalkoznék vele. Egyik fülemen be, másikon ki. Vagy észre veszi magát vagy egy idő után az fog neki feltűnni, hogy "lekoptattad" magadról.
Én személy szerint hasonló anyukával szakítottam meg a kapcsolatot, pedig 5 percre laknak tőlünk. Egyszerűen nem egyezett s gy.nevelési gondolkodásunk, se az elképzelésünk a gy.neveléssel kapcsolatban. Tűz és víz. Nem, hogy egy párkapcsolatban, de még egy baráti/ismerős kapcsolatban sem működik ez a dolog.
Egyébként nyilván minden szülőnek a saját gyereke a legtökéletesebb, legcsodásabb, legmindenebb.
Miért bánt téged az, ha büszke a gyerekére?
Mi a fura ezen a megjegyzésen? Mit kell ezen megőrülni? Inkább magadat tedd rendbe.
Köszi a válaszokat, igazatok van, azt hiszem nem mondok neki semmit, hanem igyekszem leépíteni a kapcsolatot.
4-es: nem, nem bánt ha büszke a gyerekére. Az tök jó. Én is az vagyok az enyémre. Az bánt, hogy más gyerekére megjegyzéseket tesz. Az enyémre is, meg máséra is, ha nem érted ezzel mi a gond Te tedd helyre magadat.
Nekem is van ilyen ismerősöm, szerintem is idegesítő, de ne foglalkozz vele, annyit nem ér az egész, hidd el, és valóban az bosszantja az ilyen típusú embereket a legjobban, ha nem foglalkoznak velük.
Amúgy arra nem gondoltál, hogy lehet, hogy a 4-es válaszoló az, és magára ismert, azért védi annyira az anyukát?? :D :D :D
4esnek:A gond nem az,h büszke a saját gyerekére, hanem az,h más anyukával folyton azt érezteti, h más gyereke mindent később, rosszabbul... stb csinál. Nincs az anya, akinek ez ne esne rosszul.
Egyébként én is hanyagolnám az illető anyukát. Valószínűleg kompenzál ezzel a sok összehasonlítgatással. Ehhez nem kell pszichológusnak lenni. Akkor tesz így az ember (akármivel is kapcsolatban), amikor vmi nem stimmel. Magának is folyton bizonygatja,h az ő gyereke/autója/házassága 100szor jobb, mint másoké, és másokat próbál lelombozni. Egy kiegyensúlyozott anyuka érdeklődik az ismerős gyerekéről, dicséri. Nem pedig állandóan csak überelni próbálja. A rengeteg FB poszt is számomra azt jelzi,h az illető nagyon dolgozik a külsőségeken (hogy azok jól eltakarják,h mi van valójában).
Nekem is volt ilyen ismerősöm. Akármit meséltem a kisfiunkról, kiderült,h náluk minden százszor jobban ment, alakult a gyerekkel. És rendszerint hozzátette azt is,h "De hát nekünk nagyon nagy szerencsénk van a Balázskával...". Velem ne akarja senki sem éreztetni,h az én gyerekem kevesebb, mint az övé. Néhány ilyen beszólás után megszakítottam vele a kapcsolatot.
Nekem is volt ilyen anyuka ismerősöm , én megszakítottam vele a kapcsolatot...
egy ideig zavart amit csinált, de rájöttem kisebbségi komplexusa van mellettem, ezért csinálja, ettől függetlenül nem óhajtottam beszélni vele , mert nem volt őszinte...olyan mincs hogy valahol minden tökéletesen menjen, mindenhol vannak nehézségek, aki ezt nem vallja be, hazudik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!