Hogyan nyomjam el a szaporodás iránti vágyamat?
Félő, hogy rossz kategóriát választottam. Igazából nincs is ennek jó kategóriája. Még a szexualítás témakörbe tehettem volna fel, de ott szerintem nem adtak volna "tippeket" erre.
Szóval egy 28 éves nő vagyok. Biztos párkapcsolattal, munkahellyel. Viszont nem szeretem a gyerekeket és nem tudnám magam elképzelni az anya szerepben. Kikészítene az állandó idegesség, hogy fél szememet a gyereken kell tartani. Meg egyszerűen nem bírnék meglenni egy kicsivel összezárva. Nem, nem és nem. Ha erre az életformára gondolok menekülnék. A nyugodt életet szeretem kettesben a párommal.
Viszont itt jön a gubanc...azok a fránya ösztönök, hormonok, nevezzük bárminek.
Mégis van bennem egy erős késztetés, hogy nekem aztán kell egy baba. Ez olyan 1 éve jött elő. De csak az a része kéne, hogy cuki, mosolygós, dédelgetni való, na meg az örömteli várandósság. És kikészít ez a kettősség. Ha épp ésszel végiggondolom és a realításban maradok, (gyerekbetegaségek, problémás gyerkőcök, hangoskodás, kevés nyugi, kötöttebb élet) akkor nyilván megszavaznám a nem akarok gyereket gombot. De ott ez a hü lye belső késztetés, hogy mennyire jó lenne várandósnak lenni, dédelgetni egy pici babaát..persze csak a szép része. És tudom, hogy nem ennyi a valóság.
Hogyan nyomjam el ezt, mit tegyek? Mert kezdek begolyózni. Nem akarok gyereket és nem különösen kedvelem őket. Gyerekes barátok élete sem vonz túlzottan, onnan kapom a löketeket a valóságból. Aztán mégis néha rámjön az a bugyuta érzés.
Szerintem addig, amíg biztosra tudod, érzed, hogy nem akarsz gyereket, valóban nem akarsz. Persze, ott vannak a hormonok, amiket nem lehet elnyomni, de addig, amíg ilyen kettős érzéseid vannak, semmiképpen nem vállalj gyereket. Most így érzel, de ez bármikor változhat. Én is hasonlóan voltam. Nem akartam gyereket, mert tudtam, milyen nehézségekkel járna, nem is vágytam rá, simán el tudtam volna képzelni az életemet gyerek nélkül. Aztán történt vmi. Egy alkalommal sokat késett a menzeszem, és felmerült bennem a terhesség gyanúja. Hirtelen vágyni kezdtem gyermek után, s nem bántam volna, hogy ha akkor terhes leszek. Akkor ültünk le a párommal és beszéltük meg, itt az ideje a gyermekvállalásra. Elmúltak azok az érzések, hogy milyen nehéz lesz, nem érdekelt, csak azt tudtam, hogy anya akarok lenni. Ha te is fogsz így érezni és eltűnnek a negatív érzések, akkor leszel kész anyának lenni. Persze, az is lehet, hogy ez nem következik be, de az esély megvan rá.
Nincs a barátaid, ismerőseid, rokonok közt, akinek kisgyereke van? Időközönként vigyázhatnál rá, vagy csak találkozhatnál velük.
Menj el csaladallitasra
Es keress egy pszichologust is
Csak osszehoznak valamit a fejedben levo katyvaszbol 😁
Anyukám te majdnem 30 vagy, de agyilag 15 se...
Borzalom :DD
A saját gyereked hisztije más mint a metrón bömbölő idegen gyerekeké, nyilván. A sajátod nem esik nehezedre.
De ilyen barom mentalitással ne szüljél, ciciztetés meg babázás mi? Ha egyszer ott a baba akkor ellátod akkor is ha sz.rni nem mehetsz el, lemondasz a saját kényelmedről és punktum.
Ha nem kell tokostól vonóstól akkor nem szülsz, nem kell annyi idióta szülő.
Én fiatalabb vagyok nálad bőven, mégse fordult meg ez a sok hülyeség a fejemben, mindent kibírok ha a babámról van szó.
Köszönjük a napi keménykedést.
Olvasd végig mégegyszer.
Nem akarok gyereket, pont azért, mert nem kell tokostól vonóstól. Épp arról szólt akérdés, hogy még nem igazán akarok, csak néha(valószínű a hormonok miatt) elábrándozok erről-arról.
Inkább az ilyen felvágós kommentek nem ütnek meg egy bizoynos szintet, de hagyjuk is.
Legyél boldog fiatalon a babáddal és nem akarok semmi rosszat, de ezt a kommentet igazán meghagyhattad volna magadnak.
Mellesleg nincs sajátom. Honnan tudnám hogy mennyire fog irritálni? Különben ismerek olyat akit irritál a saját gyereke örjöngése, minden ember más.
!!!Vérmami riadó!!!
14-es frusztrált vagy amiért fiatalon bekaptad a legyet és most emiatt te vagy a hős?
Mindenki ellátja a saját gyerekét, a kérdező is ezt tenné, mert nem lenne választása.:D
Ne haragudj, de nagyon gyerekes módon írsz 14-es és 17-es.
Az is tűzbe tenné a kezét a családjáért akit néha idegesít a gyereke hisztije, aki fáradt, aki szeretne néha szabadidőt mert besokkal. Mert emberek vagyunk, lehet elegünk. Az is természetes ha az ismeretlentől félünk.
Igen de senki nem mond olyat hogy csak a cukiság kell neki -.-
Félő hogy tényleg szülni fog ha ennyire jár a fejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!