Mit tegyek, hogyha anyám kiszabadult, élvezi az életet, én meg itthon maradtam két szerencsétlennel és folyamatosan sz...k miatta, mert egy lusta, trógerhez ment hozzá?
Anyám 17 évig eg, csicska volt. Mindent megcsinált apám helyett, folyamatosan csak nekünk élt. Azelőtt odaadta a fizetését az anyjának, nem volt élete. Hozzáment apámhoz, így se volt élete. Megszült minket, így se volt élete. Most nyárra átkérte magát Balatonhoz közeli munkahelyre, hogy a nyarat ott töltse. Kiszabadult, neki minden happy, és a tróger, hímsoviniszta apámmal, meg a szintén tróger 14 éves öcsémmel itthon maradtam. Ha nem takarítanák, ott enne meg minket a kosz meg a retek. Egy darabig ment, hogy nem takarítottam, de nekik nem tűnik fel a kosz meg a retek, vígan éldegélnek benne. Nyugodtabban ülnék rá egy nyilvános wc-re, mint a sajáz wc-nkre, annyira retkes volt. A nagyját átvállaltam (wc, fürdő, konyha), de az öcsém a 2x3 méteres szobáját meg apám szobáját kínkeservesen csinálja meg. Ha belefolyik valami a hűtőbe, akkor vígan elnézik, hogy ott van. Hányinger az egész lakás.
És akkor még anyam kitalálta, hogy nem jön vissza szeptemberbe dolgozni az eredeti munkahelyére, hanem kimegy Németbe. Mert neki most van önmegvalósítási vágya 48 évesen, én meg dögöljek meg 17 évesen kettő ilyen emberrel. Mit tegyek? Már nem bírom.
Igen, a kérdező a szemét, az anyja meg az apja egy szent ember, de azokat a kisgyerekes anyukákat, akik egy héten többször is pár órára a nagymamára bízzák a gyereküket, azokat minden sátánnal elhordja mindegyik, érdekes módon. Azért, mert már a kérdező 17 éves, mehet minden sz.r a nyakába.
Egyébként meg melyikőtök mondta volna az anyjának, hogy menj csak nyugodtan, légy boldog? Hagyj engem magamra?
Nem marad a nagyobbik gyerekre a nevelés, csak a nagyobbik gyerek pont ugyanolyan mártír, mint az anyja, hogy magára veszi más problémáját, azt is, amit nem kéne.
Predesztinált a hasonló jövő is, hogy önsajnáltatva, gyűlölködve teszi a dolgát, míg be nem sokall, hogy ő is lelépjen.
Nagyszulo/egyeb rokon nincs, akihez odakoltozhetnel atmenetileg, ameddig edesanyad nincs otthon?
En 16 evesen atcuccoltam nagyimhoz, nem hivatalosan, szerencsere a szuleim engedtek. Nalam mas oka volt (folyamatos lakasban bagozas a szuleim reszerol+edesapam ivott, es kicsi volt apanellakas is, amiben laktunk).
Amit en tennek:
- csak magam utan takaritanek (mosogatas, mosas, szoba). Wc-t nem sikalnek utanuk, inkabb vennek eldobhato papiruloket ra, es azon keresztul hasznalnam
- mindezt kozolnem veluk is
- szuleid penzebol elvennek, es hivnek takaritonot, vagy amennyibe kerul, annyit szepen elraknek az o penzukbol, ha mar teged neznek takaritononek, fizessenek erte
- ocsed nevelese nem a te feladatod, 14 evesen nevelni mar amugyis boven keso. Ha onszantadbol foglalkozol vele szeretetbol, az tok jo dolog, bar ahogy olvasom a soraidbol, o lehet nalatok a kedvenc gyerek, ami miatt te neheztelsz ra is, meg a szuleidre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!