Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha anyám...

Mit tegyek, hogyha anyám kiszabadult, élvezi az életet, én meg itthon maradtam két szerencsétlennel és folyamatosan sz...k miatta, mert egy lusta, trógerhez ment hozzá?

Figyelt kérdés

Anyám 17 évig eg, csicska volt. Mindent megcsinált apám helyett, folyamatosan csak nekünk élt. Azelőtt odaadta a fizetését az anyjának, nem volt élete. Hozzáment apámhoz, így se volt élete. Megszült minket, így se volt élete. Most nyárra átkérte magát Balatonhoz közeli munkahelyre, hogy a nyarat ott töltse. Kiszabadult, neki minden happy, és a tróger, hímsoviniszta apámmal, meg a szintén tróger 14 éves öcsémmel itthon maradtam. Ha nem takarítanák, ott enne meg minket a kosz meg a retek. Egy darabig ment, hogy nem takarítottam, de nekik nem tűnik fel a kosz meg a retek, vígan éldegélnek benne. Nyugodtabban ülnék rá egy nyilvános wc-re, mint a sajáz wc-nkre, annyira retkes volt. A nagyját átvállaltam (wc, fürdő, konyha), de az öcsém a 2x3 méteres szobáját meg apám szobáját kínkeservesen csinálja meg. Ha belefolyik valami a hűtőbe, akkor vígan elnézik, hogy ott van. Hányinger az egész lakás.

És akkor még anyam kitalálta, hogy nem jön vissza szeptemberbe dolgozni az eredeti munkahelyére, hanem kimegy Németbe. Mert neki most van önmegvalósítási vágya 48 évesen, én meg dögöljek meg 17 évesen kettő ilyen emberrel. Mit tegyek? Már nem bírom.

2021. aug. 22. 11:07
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
66%

A te szemedben én is csicska vagyok, mert a gyerekemnek élek, dolgozom, takarítok, meg vele vagyok sokat. (Egyébként lehet tényleg, de úgy érzem, többet ártanék a gyerekemnek, ha apa nélkül nőne fel.)

Szóval nem szimpi a fogalmazásod, elég szemétség így látnod anyád korábbi életét. Emiatt látom jól le is hordtak a válaszolók.

De amúgy megértelek. Gondolom az verte ki a biztosítékot, hogy Németországba akar menni. Szerintem utazz le hozzá a Balcsira, beszéljétek meg, de ne támadd le. Ne azt mondd, hogy ki fog takarítani, ha ő elmegy. 🙂 Lehet, hogy ezt látja kiútnak most, és lehet, hogy ez tényleg kiút lesz a helyzetetekből, idővel nektek is. Biztos nehéz éved lesz, de anyád szerintem úgy van vele, hogy így van esélye változtatni, ha marad, akkor meg tuti nem változik semmi.

2021. aug. 22. 11:40
 12/61 A kérdező kommentje:

"Ha belegondolsz teljesen normális, hogy az egyik szülő egy darabig a másik szülőre bízza a közös gyerekeket, amíg neki dolga van"

De itt ha nem vetted volna észre nem ez van. Nem az egyik szülő bízza a másikra, hanem a csodálatos, kiszabadult anyuka b4ssz4 a 17 eves gyereke nyakába a férjecskéjét meg a fiacskáját.

13/61 anonim ***** válasza:
27%

Mert mást löknél a gödörbe, hogy legyen ott valaki helyetted, pedig simán kimászhatnál egyedül is(kolesz). Válthatsz iskolát, nem vagy röghöz kötve! Találd fel magad, ez az új felállás, fogod is kimész külföldre anyád intézze el neked a német kolit!

A legtöbb 14 évesnek kupis a szobája, csak annak nem, akit szülő szerepbe kényszerítettek korán, vagy pedig kényszeres!

Én 30 évesen is magam melletti szemetesbe dobálom a taknyos zsepiket. Régen magam mellé dobáltam, most behoztam neki egy kis szemetest az ágy mellé. Semmi ciki nincs benne, a lakás nem egy pontján kellene kukát tartani, hanem szobánként egyet, esetleg kettőt.

14/61 anonim ***** válasza:
41%

Nemcsodálom, hogy anyád lelépett...

Így írni a rokonaidról, meg alapból ez a fogalmazás... extra gáz.

Én is lelépnék, ha ilyen lenne a gyerekem mint te...

Először kicsit nézz magadba. Nem te szartad a spanyolviaszt...

2021. aug. 22. 11:48
 15/61 anonim ***** válasza:
50%

Miért nem kéred meg anyukád, hogy kimehess hozzá Németországba pl egytemre. Bár ilyen megnyilvánulásokkal, nem biztos hogy egyetemre akarsz menni, de ha igen, az egy nagyon jó lehetőség lenne, és a tróger apádat meg öcsedet se kell elviselni.

Anyukád azért akar most önmegvalósítani, mert ő eddig bírta azt, ami neked nyár eleje óta van. Nem kell megennie amit főzött, erre van a válás, valszeg az lesz belőle.

Gondolj bele, az amitől te már most kiakadsz, neki azt kellett elviselnie évekig, te nem sokallnál be? Oké nem szép dolog, hogy lelép a gyerekei mellől, róla is megvan a véleményem, de van egy gyereke (amelyik ezek szerint a segítsége volt eddig) csicskának hívja és csicskának tartja, és gondolom csicskaként kezeli, és még van a család ennél trógerabb része is, miért csodálkozol, hogy betelt a pohár? Neki is egy élete van, és az élete legizgqlmasabb részét rátok szánta, ezek szerint ahogy viselkedtek, meg beszélsz róla, inkább rátok pazarolta.

Nem hibáztatom. Ilyen megalázó gyalázás után én se néznék soha vissza, megítélés ide vagy oda.

2021. aug. 22. 11:50
 16/61 anonim ***** válasza:
68%

Valamiért csak rühelli az apját, ahhoz nagyon el kell csesznie valamit, hogy ne szeresse egy gyerek a szüleit.. Az öccse meg, hát na, rokonokat nem lehet választani.. Én sem vagyok oda a szüleimért, tesómért, tehetnek is róla rendesen, hogy évekig pótanyuka voltam, csak nekem kellett házimunkát végezni, öcsémmel tanulni, velem kellett lógnia, mikor a barátaimmal voltunk, hogy neki is legyenek, emellé elnéztek mindent neki, hogy terrorizál, fenyeget, kisajátítja a netet(letiltott a wifiről, hogy az ő játékának legyen elég adatforgalom) meg ilyenek.

Az nem róható fel neki, hogy nem bírja őket, az viszont igen, hogy nem keres megoldást, kiutat a helyzetből, csak belelökne valaki mást szenvedni.. MENJ EL ONNAN!

Hogy lehet még három éved, ha 17 vagy? Buktál? Mert akkor belőled is kijutott anyukádnak rendesen..

2021. aug. 22. 11:53
 17/61 A kérdező kommentje:

"Mert mást löknél a gödörbe, hogy legyen ott valaki helyetted, pedig simán kimászhatnál egyedül is(kolesz). Válthatsz iskolát, nem vagy röghöz kötve! Találd fel magad, ez az új felállás, fogod is kimész külföldre anyád intézze el neked a német kolit!"

Anyám meg engem lökne a gödörbe. Nem én szültem azt a gyereket.

Váltsak iskolát... amikor itt vannak a barátaim? Amikor ide illeszkedtem be? De nyilván, én akarom anyámat a gödörbe lökni.

Menjek Németbe egyetemre... amikor 10 éve angolt tanulok és nemhogy németül nem tudok tanulni, de németül beszélni se tudok. Addig meg egyem a kefét, meg törölgessem a hugy0s wc ülőkét.

2021. aug. 22. 11:57
 18/61 anonim ***** válasza:
41%
Hűha itt veled is van baj rendesen
2021. aug. 22. 11:58
 19/61 A kérdező kommentje:
3 év szakma, + érettségi, 2 év OKJ.
2021. aug. 22. 11:59
 20/61 A kérdező kommentje:
Egy évet visszatartottak oviban.
2021. aug. 22. 11:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!