Mit tegyek, hogyha anyám kiszabadult, élvezi az életet, én meg itthon maradtam két szerencsétlennel és folyamatosan sz...k miatta, mert egy lusta, trógerhez ment hozzá?
Anyám 17 évig eg, csicska volt. Mindent megcsinált apám helyett, folyamatosan csak nekünk élt. Azelőtt odaadta a fizetését az anyjának, nem volt élete. Hozzáment apámhoz, így se volt élete. Megszült minket, így se volt élete. Most nyárra átkérte magát Balatonhoz közeli munkahelyre, hogy a nyarat ott töltse. Kiszabadult, neki minden happy, és a tróger, hímsoviniszta apámmal, meg a szintén tróger 14 éves öcsémmel itthon maradtam. Ha nem takarítanák, ott enne meg minket a kosz meg a retek. Egy darabig ment, hogy nem takarítottam, de nekik nem tűnik fel a kosz meg a retek, vígan éldegélnek benne. Nyugodtabban ülnék rá egy nyilvános wc-re, mint a sajáz wc-nkre, annyira retkes volt. A nagyját átvállaltam (wc, fürdő, konyha), de az öcsém a 2x3 méteres szobáját meg apám szobáját kínkeservesen csinálja meg. Ha belefolyik valami a hűtőbe, akkor vígan elnézik, hogy ott van. Hányinger az egész lakás.
És akkor még anyam kitalálta, hogy nem jön vissza szeptemberbe dolgozni az eredeti munkahelyére, hanem kimegy Németbe. Mert neki most van önmegvalósítási vágya 48 évesen, én meg dögöljek meg 17 évesen kettő ilyen emberrel. Mit tegyek? Már nem bírom.
Igen, velem vannak bajok, mert mindenki anyámat isteníti, aki eldobja a gyerekeit, mert önmegvalósításba kezdett, én meg kivagyok attól, hogy mások után kell a sz4rt mosnom, és mindenki szerint ÉN DOBOM BE ANYÁM A GÖDÖRBE. Pedig ő akarja elhagyni a gyerekeit. Ő akar mindent rámhagyni. Én neveljem a kölykét, én vigyem a háztartást.
Kollégiumot meg hiába írtok, az nem megoldás, mert 1. 15 km-re van a suli. 2. Ha beüt a covid, és megint ott van, hogy 6 hónap online, akkor ugyanott kell lennem. 3. Ha új suliba mennék, akkor kilencediktől kezdenék újra mindent, mert osztályozó vizsgával vesznek át, én pedig 2 év anyagát nem tudom betanulni cirka pár hét alatt.
Dehogy dobod anyád gödörbe, nehogy elhidd az ilyesmit.
Sajnálom a helyzetedet, túl sok dolgot nem tehetsz, de ha kezdődik a suli, picit jobb lesz. Aki nincs otthon, nem csinál kupit meg koszt. (Apád dolgozik?)
Fogalmazz meg magadban egy vállalható szintet, amennyire fenntartod otthon a tisztaságot meg a rendet. Pl a többiek szobájával ne foglalkozz. Oszd be, hogy a hét melyik napján mit csinálsz meg. A többit meg engedd el.
Menj el otthonról barátokkal sokat, hogy ne csak az otthoni légkörben legyél.
Tudom, nem abban a korban vagy, amikor nagyon szimpik a felnőttek, de ha tudsz találni valakit, akinek elmondod a gondjaidat és kicsit segít, az jót tenne.
Beszéld meg anyáddal, hogy német fizuból fogadjon fel egy takarítót heti egyszeri alkalomra.
Promlem solved.
Itt amúgy normális a válaszolók többsége?
Ő löki be az anyját a gödörbe? És az anyja mit csinál? Úgy oldja meg a kezelhetetlen fia és a férje nemtörődömsége okozta stresszt, hogy odapasszolja a lányára a felelősséget, mert ő szabad akar lenni?
Könnyen írjátok, hogy menjen koleszba, de nem olyan egyszerű az. Csomó dolognak kell megfelelni ahhoz, hogy koleszos legyen valaki. És mint írta, 15 km-re van az iskola, az max 10 perc busszal.
Nővérem ELTE-n tanul, alig akarták bevenni kollégiumba. Bátyámat be se vették, amikor egyetemre járt, úgy kellett neki utolsó héten (!) albérletet keresni. Az meg, hogy váltson iskolát, alapból nem megoldás. Mert így a probléma ugyanott lesz. Az apja trehány, a testvére elhanyagolt lesz. Ha ilyen hozzáállással áll hozzá az iskolához, hogy elkondizza a pénzt, akkor az is kérdéses, hogy szeptembertől a fiatalúr óhajt-e iskolába menni.
És ácsi-bácsi! Itt nem az történt, hogy egyik szülőről másik szülőre vándorolnak a gyerekek, hanem a lány nyakába szakadt minden.
És azért önző a 17 éves lány, mert nem akar az undorító apjával élni, meg a trehány, semmirekellő öccsével és nem vállalja át az anyja szerepét. A kérdező szavaival élve az ilyen anya egye csak meg, amit főzött!
Még jó, hogy azt nem róttátok fel a kérdezőnek, hogy nem szülte meg az öccsét az anyja helyett!
"Ahogy írtad évekig a csicskátok volt. Persze hogy besokkalt , persze nem szép ,hogy így lelép ,de ha neki így jobb élete lesz akkor tegye."
Igen! És ne foglalkozzon a gyerekeivel! Hát hogy mer ez a kis légypiszok így beszélni a drága édesanyjáról, aki épp most készül elhagyni őket és mindent a kérdező nyakába zúdítani? Nem is értem... Amúgy őszinten kíváncsi lennék, hogyha az anyuka írt volna ki kérdést, hogy "Önmegvalósítani szeretnék, és a hanyag férjemre akarom hagyni a gyerekeimet, hogy aztán a lányom viselje mindennek a terhét?", akkor ugyanúgy támogatták volna-e a kérdezőt, mint most?
Azt vettem észre, hogy a válaszolók nagyrésze egy frusztrált korcs, aki nem is nézi a kérdést, csak azon van, hogy minél jobban belerúgjon a kérdezőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!