Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért használják kifogásnak...

Miért használják kifogásnak vagy kérkednek azzal sokan, ha gyerekük van, nincs idejük semmire, bezzeg másoknak milyen jó, mert azt csinálnak, amit akarnak?

Figyelt kérdés

Az ilyen miért a gyerekére fogja, ha nincs ideje?

A csapatunkban három nőnek van kisgyereke, de csak az egyik az, aki lépnen-nyomom azt tolja mások (gyermektelen) arcába, hogy bezzeg másnak van ideje, bezzeg más nem is lehet fáradt (munka+egyetem mellett se), bezzeg más nem tudja, milyen a nehéz élet, stb.

2021. aug. 12. 15:15
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
75%

Nem, nem bírnád, aki lusta disznó, és csípőből bevágná a gyereket a tv elé egész napra, míg ő nagy kegyesen "figyelgetné" közben annak pláne derogálna szaladni a gyerek után nap mint nap. A sírást meg mégúgyse bírnád.

Erről ennyit.

2021. aug. 12. 17:22
 22/43 anonim ***** válasza:
83%

#24 igen az, a "törődéstől" ugyanis nem múlik el se a has se a fogfájás, és üvölt tovább, a sittet meg tudod, hogy x óra múlva áthordod és kész vagy.

De ezzel a kommenteddel be is fejeztem veled a társalgást. Szaladj a sittedhez.

2021. aug. 12. 17:24
 23/43 anonim ***** válasza:
2%
22 Ha fáj a hasa, el kell vinni orvoshoz, stb. Néha ez előfordul, nem olyan nagy teher.
2021. aug. 12. 17:32
 24/43 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem nem nehezebb mint bármelyik munka.
2021. aug. 12. 17:33
 25/43 anonim ***** válasza:
56%

15

Mint írtam,dolgoztam is,nem is keveset és nem egyszerű melót. 11 èvig. Van összehasonlítási alapom.

2021. aug. 12. 17:40
 26/43 anonim ***** válasza:
94%
Én dologozom és van 2 fiam. Máshogy fárad el az ember. Szerintem felesleges ezen kiakadni. Aki panaszkodik, mindig talál rá okot, ha van gyereke, ha nincs.
2021. aug. 12. 17:45
 27/43 anonim ***** válasza:
89%

2 gyerekem van, és igen, éreztem magam előttük is bazi fáradtnak. Na, hát mióta ők vannak, azóta nem értem, miben fáradtam el régen, mi a frászt csináltam egész nap :D Ezt tényleg csak az tudja, akinek van gyereke, most gyerektelenül hiába próbálja itt elképzelni a nemtudomhányas válaszoló, hogy jaj hát tuti nem olyan fárasztó figyelni őt a szobában. Nem fogod érteni, mert nem érzed át azt a felelősséget, nem érzed a 0-24 készenlétet (szó szerint), nem kell valakinek napi 200x ugranod, nem tudod, milyen, mikor az agyad offon van teljesen, de ezredszer is hallod, hogy "anyaaaa", és menni kell megoldani. Nem bambulhatsz 5 percet nyugodtan ki a fejedből. Amikor a két gyerekem közt bejártam dolgozni, esküszöm, pihinapnak éltem meg az irodás napokat :D

Amúgy én nem szoktam panaszkodni senkinek, tényleg, én vállaltam, és mindezzel együtt imádom így az életemet, nem csinálnám vissza. Én kifejezetten rühellem a folyton rinyáló, meg magukat sajnáltató anyukákat, tök jogos a kérdés, hogy ha ennyire bele akar szakadni, akkor minek van annyi gyereke, amennyi? De tény, hogy marha fárasztó tud lenni. Ettől függetlenül, persze, hogy egy gyerektelen is lehet fáradt, miért ne lehetne? Van olyan gyerektelen ismerősöm, aki annyira pörög állandóan, hogy attól elfáradok, hogy elmeséli, mit csinált aznap.

2021. aug. 12. 17:47
 28/43 anonim ***** válasza:
16%

26 Így van, felesleges mártírkodni.

A munka fárasztó, a gyerekekkel való foglalkozás inkább unalmas hosszú távon. Tudom én is, szoktam vigyázni az unokahúgomra. Inkább uncsinak nevezném. Az unalmas dolgokban is el lehet fáradni.

Ennyi erővel mindenki panaszkodhatna a munkája miatt, hogy fáradt. Én mon

2021. aug. 12. 17:49
 29/43 anonim ***** válasza:
90%

"22 Ha fáj a hasa, el kell vinni orvoshoz, "

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Komolyan, miért beszélsz bele olyanba amihez közöd sincs? Nem azért fáj a hasa mert beteg, és majd az orvos meggyógyítja te gyökér.

A csecsemőkori kólikára nincs fix és tuti módszer. Aki szerencsés annak használnak ilyen olysan cseppek ideig óráig, aki meg nem, az hallgatja ahogy üvölt a gyerek.

Ja, azért mert olykor vigyázol rokongyerekre aki feltehetöleg nem 0-2 év közötti màr mindent tudsz a gyereknevelésről meg arról milyen nonstop egy babával/totyogóval.

Az eddig idehányt hülyeségeid is pont ezt mutatjàk.

A rokongyerekre is kèpzelem hogy vigyázol, beteszed a képernyő elé azt kész. Jóvanaz, majd lesz olyan értelmi kèpességű mint te. Sittet elhordtad már?

2021. aug. 12. 19:42
 30/43 anonim ***** válasza:
79%
Világ életemben fizikai munkát végeztem. Dolgoztam 3 műszakban. Mellette tanultam. Dolgoztam egybe 13 napot. 12 meg 16 óráztam. Soha nem voltam annyira fáradt, kimerült, mint a gyerek mellett az első másfél évben amíg nem aludt át egyetlen éjszakát sem. Nagyon húzós mikor éjszaka jobbik esetben 3szor rosszabbikban fél óránként kelsz és esetenként akár egy óráig is altatsz. Nappal pedig nincs utána pihi. Etess, pelenkázz, mesélj, játsz, moss, főzz, takaríts. Közben folyamatosan figyelj, nehogy kárt tegyen magában a gyerek. + Értelmes szülő nem leteszi a tévé elé a gyereket hanem programokat csinál ahol szintén menni, figyelni kell
2021. aug. 12. 20:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!