Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért használják kifogásnak...

Miért használják kifogásnak vagy kérkednek azzal sokan, ha gyerekük van, nincs idejük semmire, bezzeg másoknak milyen jó, mert azt csinálnak, amit akarnak?

Figyelt kérdés

Az ilyen miért a gyerekére fogja, ha nincs ideje?

A csapatunkban három nőnek van kisgyereke, de csak az egyik az, aki lépnen-nyomom azt tolja mások (gyermektelen) arcába, hogy bezzeg másnak van ideje, bezzeg más nem is lehet fáradt (munka+egyetem mellett se), bezzeg más nem tudja, milyen a nehéz élet, stb.

2021. aug. 12. 15:15
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
51%
Azért mert igazuk van. Majd meglátod ha lesz gyereked. Az már más kérdés, hogy saját döntés, hogy vállal-e valaki gyereket. Én sose mondom senkinek, hogy nem lehet fáradt, ez idegesítő lehet.
2021. aug. 12. 15:26
 2/43 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem meg nem más kérdés. Ezt vállalta, akkor fogadja el, hogy nincs ideje semmi másra. Dönthetett volna másképp is.
2021. aug. 12. 15:29
 3/43 Metionin ***** válasza:
81%

Ez ilyen fura dolog, mint amikor egész nap dől a panasz belőlük, majd közlik hogy szülj te is, az az élet értelme.

Egy gyerek valóban szívás, rengeteg időt, energiát és pénzt vesz el az ember életéből. De ma már ez nem tabu, aki szül, az tudja mit vállal. Azt is, hogy szülni nem kötelező. Az ilyentől ha megkérdezed, hogy oké de ki tartott pisztolyt a fejedhez hogy vállalj gyereket, akkor megsértődnek. Szerintem ezek hasonló mentalitású emberek, mint azok akik lenézik pl. a szellemi dolgozókat, mert ha kapálnál akkor megtudnád mi a nehéz élet. Ha nem lenne gyereke, más hasonló dolog miatt vergődne.

2021. aug. 12. 15:30
 4/43 anonim ***** válasza:
6%
Én nem tudom milyen lehet gyerekkel. De ha a gyerek délután alszik pár órát, nappal meg le tudja magát foglalni mesével, stb, akkor nem lehet olyan nehéz. Nyilván nem kell 0-24-ben játszani vele.
2021. aug. 12. 15:32
 5/43 anonim ***** válasza:
54%

Hű, ez ismerős! Egész életemben ezt hallgattam. Ők akartak mindenáron gyereket, viseljék a következményeket, és szálljanak le végre a gyermektelenekről.

74N

2021. aug. 12. 15:45
 6/43 anonim ***** válasza:
92%

4

Pont nem olyan,mint amit leírtál. ;)

De,24 órában pörög az agyad és mész utána,míg kicsi és kb.minden veszélyes rá. Folyton aggódsz,ez kimerítő.

Rengeteget dolgoztam, műszakban,2 helyen 24 órákat is,de állítom,hogy nem voltam olyan fáradt,mint az 1 évesem mellett ha épp " napja van".

Ettől függetlenül max.a férjemnek sóhajtok fel néha,hogy kivagyok. Másnak nem panaszkodom,mert senkit nem érdekel és mindenkinek megvan a maga baja,dolga,fáradtsága. Mellesleg tudtam,hogy ez lesz és nem is csinálnám vissza mert erre vágytam.

2021. aug. 12. 15:48
 7/43 anonim ***** válasza:
82%

Bár nincs gyerekem, de azért a baráti társaságomban több gyerekes szülő is van, és tényleg fáradtabbak mint én. Azért egy kisgyerekes anyu-apu a gyermek első 5-7 évében nem igen alussza át az éjszakákat. Ott nem lehet azt mondani a gyereknek, hogy ma egész nap pihenek, majd holnap adok enni, foglalkozom veled. Ha valami programot akarnak szervezni, akkor a gyerek időbeosztása is irányadó, nemcsak a szülőé, mert a gyereknek is kell oviba, suliba menni pl.

Amíg magad ellátod, azt veheted egy egységnek, a gyermek ellátása plusz egy egység. Tehát nekik már két egységgel kell számolni( nyilván a gyerekek száma az egység meghatározása) És igen, lehet hogy idegesítő azt hallani, hogy nekem kell az a szabadnap, mert a gyerekemnek akkor van az első focibemutatója, vagy anyák napja, vagy karácsony, vagy a nagy ég tudja mi még, de igazából nekem is vannak ilyen fontos pillanatok az életemben, amiket szeretnék megélni, és azok nekem is fontosak. Akkor egy szülőnek lehet a gyermeke pillanata is fontos.

Nem tudom hány éves lehetsz, de próbáld ki azt, hogy egy hónapon keresztül pakolsz a családtagjaid után. Hidd el , mindig van mit :D

Szóval szerintem is "jogos" ha az anyukák fáradtabbnak érzik magukat.

A barátnőm 43 éves én 46. Ő kb 50nek néz ki egy egy szarabb reggelen, míg én maximum negyvennek. Nekem csak magammal kell foglalkoznom, neki viszont ott van a gyerek. És igen, ez az ő döntése volt, hogy vállalt gyermeket, de legyünk már annyira belátóak embertársainkkal, hogy az ő oldalukat is átérezzük. :)

2021. aug. 12. 15:51
 8/43 anonim ***** válasza:
3%
6 Ennyire lefáraszt, hogy ott legyél vele egy szobában, és figyelj rá amikor épp nem mesét néz, hanem jön-megy? Én inkább elvállalnám ezt, mint a melót :D Unalmas lenne inkább, mint fárasztó.
2021. aug. 12. 15:55
 9/43 anonim ***** válasza:
39%
És most mit csináljunk? Gördítsünk vörös szőnyeget a gyerekeseknek, hogy mekkora faxák? Ők vállalták.
2021. aug. 12. 15:57
 10/43 anonim ***** válasza:
97%

8

Nem néz mesét,én játszok vele.

Kúszik/maszik fel mindenre,egy percre se áll meg, megy be mindenhová,én meg nem hagyok felügyelet nélkül egy 1 évest. Közben van egy háztartás is meg egyéb dolgok. De a gyerek az első.

Találd ki mit egyen,vidd védőbe,orvoshoz,ha oltás van figyeld lazas-e,ha beteg add neki a gyóyszereket,méregesd a lázat,hűtőfürdő. Altasd,vigasztald,kezeld a hasfájást majd a fogzást. Esik-kel, megsérülhet. Minden érdekli. Ha olyanja van,csak ölben jó és csak nálam. Hidd el,kimerítő és sosem unalmas.

2021. aug. 12. 16:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!