Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért használják kifogásnak...

Miért használják kifogásnak vagy kérkednek azzal sokan, ha gyerekük van, nincs idejük semmire, bezzeg másoknak milyen jó, mert azt csinálnak, amit akarnak?

Figyelt kérdés

Az ilyen miért a gyerekére fogja, ha nincs ideje?

A csapatunkban három nőnek van kisgyereke, de csak az egyik az, aki lépnen-nyomom azt tolja mások (gyermektelen) arcába, hogy bezzeg másnak van ideje, bezzeg más nem is lehet fáradt (munka+egyetem mellett se), bezzeg más nem tudja, milyen a nehéz élet, stb.

2021. aug. 12. 15:15
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

9

Nem. Max.akik panaszkodnak. De egyébként nem anyukás,hanem magyar szokás. :)

2021. aug. 12. 16:03
 12/43 anonim ***** válasza:
93%

#8 látom nagyon rá vagy gyógyulva a mesére. Normális szülő nem engedi, hogy a gyereke egész nap mesével foglalja le magát, míg ő a kanapén unatkozik. Mellesleg az első 1 évben pontosan nulla perc képernyő időre van szüksége a gyereknek, mert káros az idegrendszerükre. De mivel nem dekorációstárgyak akik elvannak abban a pózban ahova letetted őket, így nyilván kell velük foglalkozni/figyelni rájuk.

Imádom hogy aki minimálisan se ért a gyerekekhez ennyire "okos".

2021. aug. 12. 16:08
 13/43 anonim ***** válasza:
96%

1 éves a lányom, néha van egy kis időm nekem is ledőlni, de ha olyan napja van, kb pisilni sem tudok menni... az evésről ne is álmodjak.

Hozzáteszem, ez az én hibám is, lassú vagyok, nehezen veszem rá magam a tevékenykedésre.

Pedig tényleg sokszor van, hogy elfoglalja magát egyedül, de akkor sem tud kikapcsolni az ember, mert hallgatom, hogy mit csinál, azért ránézek, stb.

Hulla szoktam lenni estére, mert miután letesszük aludni (ami sokszor elhúzódik akár 10ig is, ha úgy jön ki), akkor állok neki elrendezni a házat. Férjem dolgozik, korán kel, próbál segíteni, de sokszor beesik az ágyba, mire leteszem a gyereket.

A munka is nehéz volt, sokszor voltam fáradt, de akkor nem volt olyan este, hogy ne tudtam volna leülni pl egy filmet megnézni. Most sokszor örülök, hogy lyuk van a s.ggemen. Ez nem azt jelenti, hogy bánom, sőt, nem csinálnám vissza!! De tény, hogy embert próbáló egy gyerek, főleg a problémás napokon.

Nem szoktam panaszkodni a férjemen kívül másnak, és nem vágom senki arcába, hogy nekem mennyivel nehezebb, mint másnak gyerek nélkül. Tudtam, hogy nem lesz piskóta, de az eleje ilyen.

2021. aug. 12. 16:16
 14/43 anonim ***** válasza:
8%
12 Nagyon fárasztó dolog lehet figyelgetni a lakásban meg védőnőhöz vinni..
2021. aug. 12. 16:19
 15/43 anonim ***** válasza:
6%
Nem lehet fárasztóbb ez mint egy munka.
2021. aug. 12. 16:20
 16/43 anonim ***** válasza:
87%
Ez ilyen mártírkodás, hagyd figyelmen kívül. Elhiszem, hogy elvesz időt meg energiát a gyerek, de neked ehhez semmi közöd. Én sem viszem be a problémáim a munkahelyemre és nem is várom, hogy más figyelembe vegye őket, mert nem az ő bajuk. A gyerekem, sem az ő bajuk, nem gondolom, hogy előjogok járnának miatta. Csomóan az ilyen anya vagyok, ezért rám nem vonatkoznak a szabályok szintű nők miatt utálják a kisgyerekes munkavállalókat és nagyon elegem van belőle. (A másik felével egyetértek, hogy több rugalmas, részmunkaidős lehetőség kéne, de ha nincs, akkor sem fair a gyerekre fogva áttolni munkát, műszakot, bármit másokra, mert nekik is van életük és családjuk)
2021. aug. 12. 16:27
 17/43 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem szimpla intelligencia hiány... Amíg nem volt gyerekem is tudtam nagyon fáradt lenni. Sokat dolgoztam, mellette sokáig tanultam is és rengeteget ingáztam. Nagyon ki tudtam purcanni. Aztán lett egy gyerekem. Soha nem leszek már olyan kipihent mint korábban, mert folyton van valami teendő és kb sosem lógathatom a lábam. DE! Soha nem jutna eszembe mondani senkinek, hogy nem lehet fáradt csak mert nincs gyereke.

Más fajta fáradtság, másfajta fáradozás. Mindenki a maga élethelyetéhez méri ezeket a dolgokat, hogy mennyi ideje van, vagy mennyire fáradt. De nagyon nagy hiba elfelejteni kik is voltunk gyerek nélkül, és hogy épp úgy tudtunk fáradtak is lenni.

Szerintem nem szabad más fáradtságát vagy bármi más nehézséget elbagatelizálni. Mert minden emberi érzés valid. Mindenki saját magához méri ezeket a dolgokat, és amúgy sem verseny, hogy kinek a nehezebb.

2021. aug. 12. 16:29
 18/43 anonim ***** válasza:
98%

#14 nem figyelgetni kell, hanem menni utána mikor már megy mindent pakolna, kárt tenne magában. Mikor meg még nem megy, és egyhelyben hagyva nyűgös, szerinted elég ha "figyelgeted"? Meg a kólikától fogzástól nyűgös, síró gyereket is csak "figyelgeted" ugye?🤦‍♀️🤦‍♀️

Komolyan legalább ne lennél ilyen hülye. Amúgy ilyenkor semmiség, máskor meg semmi pénzért be nem vállalnátok, mert "elcseszi az életet". Mi a "figyelgetés"? 😀 Mi az nem akarsz unazkozni? Akkor hajrá, okostóni.

2021. aug. 12. 16:44
 19/43 anonim ***** válasza:
97%
Elképzelem ahogy 14-es figyelgeti az éjjel többször üvöltve ébredő gyerekét🤣 Na attól tuti elhallgat.
2021. aug. 12. 16:48
 20/43 anonim ***** válasza:
97%

Komolyan reménytelen vagy. Te magad írod, hogy gőzöd nincs milyen egy gyerekkel, de azért te tudod hogy nem nehéz. Már eleve ez sokat elmond az értelmi szontedről. Meg az, hogy gyereknevelés az hogy becseszem a tv elé egész napra.

Amúgy cuki, hogy elegánsan csak a menni kell utána részre reagálsz. És a többi? Az már nem fúha?😀😀

2021. aug. 12. 16:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!