Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is így csinálja vagy én...

Más is így csinálja vagy én "tolom túl" az anyaságot?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy különbözőek vagyunk, vannak fokozatok, ez így van rendjén. A kérdésemnek nem az a célja, hogy szuperanyának kiáltsam ki magam, bár felkészültem a leforrázó kommentekre. Aki szeretné, meg fogja érteni a kérdésem lényegét, aki pedig iderak valami "kedveset", az vszleg nem feccölt bele túl sok energiát.

Három gyerekem van, imádom Őket, voltaképpen Értük élek addig a mértékig, amíg sztem normális. Most tértem vissza a legkisebbem mellől dolgozni, Ő bölcsis, a nagyobbak kisiskolások. Nyilván az a legfontosabb célom, hogy a gyerekeimet boldognak lássam, de emellett a férjem, én magam is fontos vagyok: imádom a munkám, tele vagyok tervvel, boldog vagyok, hogy újra dolgozom.

Beszélgettem kolléganőkkel, megleptek a kérdéseikkel, válaszaikkal. Nálunk evidens, hogy a gyerekek (amikor otthon vannak, nyilván a suliidőszakban más) minden nap főtt ételt esznek (általában két napra főzök nagyobb adagot, de ha elfogy, újra főzök) , én főzök, de a férjem is simán elkészít mindent. A kolléganők meglepődtek, hogy minden nap főzünk, szerintük ez munka mellett tarthatatlan.

Heti nagybevásárlásokra járok, ha hétközben fogy, töltögetem a hűtőt, mert azt szeretem, hogy a gyerekeimnek napi szinten minden megvan, amit megkívánnak, jóleső érzéssel nyitják ki a hűtőt, legyen mindig tele. A kolléganők napi szinten vásárolgatnak, azt eszik, amit épp otthon találnak, az sem baj, ha nincs főtt kaja, kong a hűtő az ürességtől, azt veszik meg, amit aznap meg is esznek.

Ne értsetek félre, nem központi kérdés az életünkben az evés, persze, szeretünk enni, inkább csak egy alapvető igényem, hogy jól tartsam a számomra legfontosabb embereket, semmiben ne szenvedjenek hiányt. Én is ezt kaptam gyerekkoromban az anyukámtól, evidens, hogy ezt a gondoskodást viszem tovább.

Napi szinten programokat csinálunk a gyerekekkel, még munka után is, ha csak egy bicajozás, már az is közös minőségi program. Persze, suliidőben nem túráztatom az amúgyis is fáradt gyerekeimet, de ilyenkor a nyári szünetben alig várják, hogy hazaérjek és csináljunk együtt valamit (a férjem tanár, a szünetben Ő van a gyerekekkel napközben). Ezen is meglepődtek a kolléganőm, hogy nekem a munka után még van erőm, kedvem bicajozni, játszóterezni vagy otthon társasozni, birkózni a gyerekekkel. Most hétvégén strandoltunk, a két nagyobbal moziztunk, szombat este koncerten voltunk (anyum altatta a legkisebbemet). A kolléganőim többsége a nyaralás alatt szokott ilyen programokat csinálni a gyerekekkel, egyébként pedig mindenki elvan, mint a befőtt. Én alig várom, hogy kikapcsolódjunk, új élményeket gyűjtsünk a gyerekekkel. Persze, Nélkülük is jól elvagyunk, szoktunk a férjemmel havi egyszer (vagy 5-6 hetente, amikor anyukám vállalja a gyerekeket) gyerekmentes napot (két napot) tartani, persze, a legkisebbem még nem aludt nélkülem, de Ő szuperalvó, Mellette ki lehet otthon is kapcsolódni.

Na, ezek jutottak eszembe, Nálatok ezek hogy mennek?

Leginkább dolgozó, többgyerekes szülők véleményére vagyok kíváncsi. A minősítgetéseket pedig spóroljuk meg magunknak! Köszönöm.

2021. aug. 9. 08:35
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
0%
50. Nem ciki, ahogy tanulni és jobb állást keresni sem. Akkor nem lenne ilyen szar helyzetben és több ideje, energiája lenne a családra.
2021. aug. 9. 22:40
 52/54 anonim ***** válasza:
62%
Hát ez is nézőpont kérdése, én egyetemet végeztem, 2 nyelvből van nyelvvizsgám, vezető beosztásban dolgozok Budapesten, de jogsim nincs, vonatozok az agglomeráciobol es nekem is marha fárasztó..
2021. aug. 9. 23:30
 53/54 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező még nincs 40 éves és nem túl megerőltető szellemi munkája van ,ha ere mind van energiája minden nap ,mert én jó pár évig dolgoztam nagy odafigyelést igénylő szellemi+fizikai munkát,nap végére úgy kimerültem agyilag is hogy pause gombot nyomtam fél óra órára otthon ,ilyenkor senki nem szólhatott hozzám ,utána újra oda tudtam figyelni gyerekeim mesélni valójára vagy arra hogy mit üzentek az üzenőbe tanárok.

Dolgoztam olyan munkahelyen fizikai munkát ahol 2 ig dolgoztam de nem fáradtan annyira el ,vagy elég volt fél óra szünet hogy utána családomal foglalkozhasak.

Hétvégén mi is kirándultunk programoztunk,meg bevásároltam,főztem,mostam stb.

Bevásárlás már egy jó idelye olyan hogy ha van időm vagy szabadnapok akkor telepakolt hütött azt ki kell tartania míg ùjra el tudok menni vásárolni.főzni max este valami extra egyszerű és gyorsat főzők.

2021. aug. 10. 06:37
 54/54 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem verseny, mindenki csinálja úgy, ahogy akarja és amennyit bír. Én például azért nem tudok megelégedni kevés alvással, mert belenézek a tükörbe és közel sem az az ember néz vissza, mint egy éve. Ráncos a szemem, hatalmas karikákkal, pedig még 30 sem vagyok. Ebből gondolom, hogy nekem 6, nagyon max 7 óra alvás megszakításokkal sajnos nem elegendő. Ezek egyéni szükségletek, erről nem tehet senki sem. Ez olyan, mint hogy valaki mindennap trónol a budin, másnak meg elég heti 2-3 alkalom is és mindkettő lehet teljesen egészséges. Emiatt, amikor a babám alszik, sajnos előfordul, hogy hasznos tevékenység helyett inkább én is szundizok. Én valahol irigylem azt, akinek ennyi energiája van, ugyanakkor mi sem hiányolunk semmit sem, nem érzem azt, hogy pl szundi helyett főzhettem is volna, mert előbb veszek elő egy könyvet, vagy ülök le tanulni (olaszul tanulok jelenleg), minthogy berakjak egy húst a sütőbe. Nem vagyunk egyformák és éppen ez a szép az egészben.
2021. aug. 10. 09:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!