Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt veletek olyan, hogy egy...

Volt veletek olyan, hogy egy mások által "otromba" név tetszett, de nem tudtátok kiverni a fejetekből?

Figyelt kérdés

Sikeresen átnyálaztuk az MTA listáját a férjemmel, és hála égnek egyezik is pár név. Egy név van az egyezettek közül, ami nekem is a kedvencem, a férjemnek is a leginkább tetszik, megfelel az összes kritériumunknak és passzol a vezetéknévhez.

Na de jön a bibi. Akárhol olvasok a névről véleményt, pl korábbi kérdések itt, stb, mindenki otrombázza, nem szép, öreges ilyesmi a válasz.

Még családnak nem mondtuk, de valószínűleg hasonló lesz ott is a fogadtatás...

Szóval, ti adnátok úgy nevet egy gyereknek, hogy nagyjából mindenki "ellenzi"? Nagyon felé húz a szívem, kettőnknek tetszik, de úgy tűnik nem egy közönségkedvenc név..

Egyébként a név: Franciska

A közös listán van még a Diána, Szonja, Zita, Henriett, de ezek inkább olyan ha nincs más, érzésre legalábbis.

Mi a véleményetek? Adnátok ezt a nevet? Vagy adtatok olyat, ami másnak nem tetszett?

2021. júl. 17. 18:50
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:
A Fanni a Franciska név önállósult becézője. Ennek magad is utána tudsz nézni 🙂 Régen így becézték, mikor még nem volt különálló név, és ez felénk így is maradt azóta is. 🙂
2021. júl. 20. 09:35
 42/44 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan, hogy a Gergelyt se becézzük Gergőnek, mert már lehet anyakönyvezni?

Vagy az Annamáriàt se Annának?

Szófiàt se Szofinak...stb

Sorolhatnám.

2021. júl. 20. 09:42
 43/44 Salilala ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszene a Franciska név! :)
2021. júl. 20. 14:07
 44/44 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon szép név.
2021. júl. 20. 14:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!