Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt veletek olyan, hogy egy...

Volt veletek olyan, hogy egy mások által "otromba" név tetszett, de nem tudtátok kiverni a fejetekből?

Figyelt kérdés

Sikeresen átnyálaztuk az MTA listáját a férjemmel, és hála égnek egyezik is pár név. Egy név van az egyezettek közül, ami nekem is a kedvencem, a férjemnek is a leginkább tetszik, megfelel az összes kritériumunknak és passzol a vezetéknévhez.

Na de jön a bibi. Akárhol olvasok a névről véleményt, pl korábbi kérdések itt, stb, mindenki otrombázza, nem szép, öreges ilyesmi a válasz.

Még családnak nem mondtuk, de valószínűleg hasonló lesz ott is a fogadtatás...

Szóval, ti adnátok úgy nevet egy gyereknek, hogy nagyjából mindenki "ellenzi"? Nagyon felé húz a szívem, kettőnknek tetszik, de úgy tűnik nem egy közönségkedvenc név..

Egyébként a név: Franciska

A közös listán van még a Diána, Szonja, Zita, Henriett, de ezek inkább olyan ha nincs más, érzésre legalábbis.

Mi a véleményetek? Adnátok ezt a nevet? Vagy adtatok olyat, ami másnak nem tetszett?

2021. júl. 17. 18:50
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
93%
Aranyos név ha nektek tetszik adjátok.
2021. júl. 17. 20:00
 12/44 A kérdező kommentje:

Nekem a Harry Potter regények óta az egyik kedvencem 😊 én simán adnám azt is, ha férjem partner lenne benne.

Egyébként köszönöm a válaszokat, nagyon jól esik pozitívat is olvasni róla ❤️

2021. júl. 17. 20:01
 13/44 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon extra nevet nem adnék, mert amiatt csúfolhatják (pl. Málna, Sofóniás, Skolasztika, Fahéj). De a Franciska nem ilyen. Olyan név meg nincs, ami mindenkinek tetszik.
2021. júl. 17. 20:17
 14/44 anonim ***** válasza:
88%
Semmi baj ezzel a névvel. Olyan extrám nevet nem adnék, amit mindenki leszól, de a Franciska nem ilyen. Nekem a Ludovika tetszett, mert ismertem egy ilyen nevű kislányt, míg külföldön éltünk. De anyukám lebeszélt róla, és most már nem bánom, mert már nem tetszik.
2021. júl. 17. 21:02
 15/44 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem semmi gond vele.

Nekem ez volt a titkos levelezős becenevem általànosban😅

2021. júl. 17. 21:33
 16/44 anonim ***** válasza:
88%

15. Vagyok

Egyébként pont olyat adtunk mi is amire mindenki húzta a száját, pedig nem egy divatnév vagy ilyesmi.

Persze azóta egyre több van 😩

( Emília)

2021. júl. 17. 21:36
 17/44 anonim ***** válasza:
89%
Kit érdekel, másoknak mi tetszik? Másoknak akarod elnevezni a gyereked, vagy magadnak? Melyik az a név, ami az ég világon mindenkinek tetszik?
2021. júl. 17. 23:00
 18/44 anonim ***** válasza:
91%

A fiam olyan nevet kapott, amire a teljes család visszahőkölt, hogy ez mi, honnan jött és miért angol királyról akarom elnevezni? Minek lehet becézni? Richárd lett a neve egyébként, de annyira idegen volt a rokonoknak, hogy időbe telt megszokniuk. Utána már a dédi papa is büszkén meséli a faluban, hogy milyen rangos unokája született.

Na, pont így fogja a te környezeted is elfogadni a döntéseteket. Legyen Franciska és ne mások miatt kételkedjetek a megérzéseitekben.

2021. júl. 17. 23:09
 19/44 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem nyugodtan adjátok, teljesen jó név, és ritka.

Ha úgy gondolod, befolyásolna titeket a család esetleges negatív véleménye, akkor ne mondjátok meg előre! Mi pont ezért (nagyon nehezen döntöttünk, és nem akartuk, hogy bárki egy szájhúzással elbizonytalanítson) senkinek nem mondtuk meg, csak amikor megszületett, a férjem telefonon értesítette a családot, és akkor tudatta a baba nevét is, ami egyébként meglepő módon így mindenkinek tetszett. Vagy csak ilyenkor már úgysincs beleszólásuk alapon elfogadták és nem is próbálták kritizálni. De volt aki kifejezetten dicsérte is a választást. Mindegy, nem a többiek véleménye számít hanem, hogy sikerült dűlőre jutni a nevét illetően.

Amúgy a többi név is abszolút vállalható, amiket felsoroltál, a Diána is nagyon jó.

2021. júl. 18. 00:56
 20/44 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon szép név nekem is tetszik.

Nekem is az ilyen kaliberű nevek jönnek be, ezeket is leszólják. Sajnos nincs olyan név ami mindenkinek tetszene, de ha nem valami nagyon extra, vagy más jelentésű nincs vele baj.

a mi listánk egyébként: Berta, Tilda, Vilma, Sarolta, Júlia, Julianna, Karolina, Lujza -szerintem nem túl elvont nevek mégis mindre jött az utálkozás

2021. júl. 18. 06:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!