Szerintetek legfeljebb hány gyereket lehet egyszerre minőségi gondozásban és nevelésben részesíteni két szülő által?
Nincs gyerekem, szóval a kérdés csak hipotetikus. Azon gondolkodtam, hol van a szülői figyelem és teljesítőképesség felső határa, ahonnan a testvérek már egymás rovására mennek és csak hiányt fognak szenvedni valamiben, mert a szülő sem tud ezer felé szakadni... Az etetés, a törődés, a játék egy dolog, de mikor mindegyiknek a saját kis lelki világa és saját útja kialakul, a saját barátaival, közösségével, azokra a problémákra is figyelni kell, meg kell hallgatni, sok dologra tanítani kell, le kell vele eleinte ülni tanulni, motiválni kell, egyedi, a testvéreitől részben független egyéniségként kezelni... Stb.
Édesanyám mindig azt mondta, hogy annyi gyerek az optimális, ahány keze van az embernek. Egyik jobb kézen, másik a balon, kettesben is elvannak, ha apuka beszáll, egy főre egy ember teljes figyelme jut... :D Persze ez nagyon leegyszerűsített helyzet, de szerintem van benne valami. Én személy szerint három gyereket mondanék maximumnak, ha a felnőttkori elindulásukat és anyagi segítésüket is figyelembe veszem. Bár én biztosan nem bírnék annyival semmilyen szempontból... :)
Viszont vannak 3-4 gyerekes, jól működő családok is, diplomás, sikeres gyerekekkel, mondjuk ott nagyobb a korkülönbség valamelyik két-három gyerek között, szóval nem tudom. :)
Szerintem amíg fogni kell a kezét, addig max 2, nagyobb korkülönbséggel bármennyi.
Mondjuk olyan 8 éves korig igényel egy gyerek fél embert minimum(mindkét szülőből) utána már kevesebbet.
Szerintem ideális esetben:
24 évesen(2 diploma egy év munkaviszony legalább), kezded 4 év korkülönbséggel, 24 egy gyerek, 28 második, 32 harmadik, 36 negyedik.
Szerintem ez az ideális, ha sok gyereket szeretnél és nagy családot, egyébként 2 gyereknél érdemes megállni, mert nem csak nekik, de magadnak is sok mindent kell megadnod(hogy ez a példa menjen át) meg a párodnak is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!