Mikortól van egy kisgyereknek szülő által beállított napirendje?
Nekem fél éves korára sikerült teljes mértékbe beállitani mai napig igy van jelenleg 17 hós
reggel 6-7 körül kel
8 kor reggeli
délben ebéd
16 órakor uzsonna
18 órakor vacsora
és 20 órakor pedig 2dl tejcsi
20óra 30 lámpaoltás és alszik
elsö voltam
Egy éves a lányom, kb napirendje van. Felkelünk reggel, utána reggeli, délben alvás, utána ebéd, uzsonna és este 8 körül fürdés, utolsó szopi (mármint napközbeni utolsó) és alvás.
Nekem ez így tökéletes, nem is nagyon hiszem, hogy "jobban" be lehet állítani. Egy 2-3 éves gyerekkel persze más, hiszen el tudod neki magyarázni, hogymit mikor és miért.
Az én gyerekeimnek születésüktől fogva van napirendje, mivel 10 napot a kórházban töltöttünk (1 hónappal korábban születtek) és ott a 3 óránkénti etetéssel "be lettek állítva".
A napirend az igényeiknek megfelelően változott a fejlődésükkel párhuzamosan (éjszakai evések elmaradtak, nappali alvások ritkultak, evések időpontja módosult, eyre több lett az ébrenlét és a játékidő), de egy kb. napirend megmaradt azóta is, azaz max. 30 perc eltéréssel minden nap ugyanúgy telik.
Most 13 hónaposak.
Reggeli 8.30, utána játék
Ebéd 12.30, utána kis játék/ séta / alvás
Uzsonna 15.30, játék, kis alvás
Vacsora 18.30
Fürdés
Alvás 20.15
fél éves korára lett igazi napirendje a fiamnak.az esti elalvás azóta sem változott,most már 2,5 éves.este nyolckor alszik el.nekem ez volt az egyetlen,amihez ragaszkodtam.
tíz hónapos kora óta ugyanaz a napirendje a mai napig.azóta alszik csak egyszer napközben.a reggeli kelés azóta már változott,fél évesen még kilenckor kelt reggel este nyolctól,azóta ez már fél 7-7 óra lett
déltől alszik napközben 2-3 órát
reggel iszik tejet,8-8.30 reggeli,11 után ebéd,déltől alvás,háromkor uzsonna,fél 7 körül vacsora,hétkor fürdés,nyolckor alvás.ez így megy két éve
Köszönöm a sok pozitív választ és megerősítést.
Én is úgy érzem, hogy kell a napirend. Nagyjából nálunk is megvan (9 hónapos kislány), de azért vannak kilengések, és akkor borul minden. Ma is későn indultunk sétálni, és a vége ordítás lett, mert már álmos és éhes volt.
Úgyhogy most elterveztem, hogy kicsit próbálom tudatosítani a dolgokat.
7.00 Ébredés
8.00 Reggeli
9.00 Séta, vásárlás
11.00 Tízórai / Ebéd
11.30 Alvás
14.00 Ebéd
15.00 Játék
17.00 Uzsonna
19.30 Vacsora, alvás
Én nagyjából így tudom belőni, mert azért muszáj valamennyire hozzá igazodnom, vagy nem?
Szió, az én lányom 18 hós, és kb. 1 hónapja mondhatom azt, hogy rendes napirendünk van. Eddig mikor azt hittem, hogy aj, végre beállt, tuti másnap vmi elcsúszott, és már mondhattam is le az aznapi programot, mert mint Te is írod, csak üvöltés lett volna a vége...
Szóva én ilyen béna voltam, nem sikerült beállítanom őt az elején, és így is maradt. Egyik nap 9ig aludt, másik nap már 7kor fenn volt, és ehhez kéest tudtam csak, hogy aznap kb. mi lesz, mert a sorrendet azért betartottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!