Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt veletek olyan, hogy egy...

Volt veletek olyan, hogy egy mások által "otromba" név tetszett, de nem tudtátok kiverni a fejetekből?

Figyelt kérdés

Sikeresen átnyálaztuk az MTA listáját a férjemmel, és hála égnek egyezik is pár név. Egy név van az egyezettek közül, ami nekem is a kedvencem, a férjemnek is a leginkább tetszik, megfelel az összes kritériumunknak és passzol a vezetéknévhez.

Na de jön a bibi. Akárhol olvasok a névről véleményt, pl korábbi kérdések itt, stb, mindenki otrombázza, nem szép, öreges ilyesmi a válasz.

Még családnak nem mondtuk, de valószínűleg hasonló lesz ott is a fogadtatás...

Szóval, ti adnátok úgy nevet egy gyereknek, hogy nagyjából mindenki "ellenzi"? Nagyon felé húz a szívem, kettőnknek tetszik, de úgy tűnik nem egy közönségkedvenc név..

Egyébként a név: Franciska

A közös listán van még a Diána, Szonja, Zita, Henriett, de ezek inkább olyan ha nincs más, érzésre legalábbis.

Mi a véleményetek? Adnátok ezt a nevet? Vagy adtatok olyat, ami másnak nem tetszett?

2021. júl. 17. 18:50
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is nagyon szép név a Franciska! 🙂

Az a lényeg, hogy neked meg a férjednek tetszen! 😉

2021. júl. 18. 07:40
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

A férjemnek a Mirandolína tetszett meg, de ő is érezte, hogy vállalhatatlan. :))) Meg a Ferdinánd, arról már nekem kellett lebeszélnem.

A Franciskával az ég egy adta világon semmi baj nincs, ha nem tetszik mindenkinek, csak jó, legalább nem lesz belőle osztályonként kettő.

2021. júl. 18. 08:48
 23/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem más után kell menni.

Nekem pl tetszik a Hedvig név is. Van aki meg azt sem tudja ez fiú vagy lány név.

Kit érdekel !!!

2021. júl. 18. 08:51
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy teljesen normális név, semmi oreges vagy újhullámos nincs benne. Ha másnak nem tetszik, az az ő ízléset tükrözi.

Egyébként én is hasonló véleményeket kaptam (nem kértem mondjuk) a mi névválasztásunkrol. A mi kislányunk Júlia lett.

2021. júl. 18. 09:02
 25/44 A kérdező kommentje:

Jaj köszönöm a sok visszajelzést 🙂

tudom, hogy nem feltétlen mások véleménye lenne a mérvadó normál esetben, talán én vagyok ilyen elvetemült,hogy rákeresek interneten azért, nem-e nekünk van valami nagyon durva ízlésficamunk neveket illetően, elég ijesztően leszólták korábbi kérdésekben..

Azt meg ti is tudjátok milyen, amikor a családtagoktól kéretlen véleményt kapunk. Júliára megjegyzés? Mégis a szépen kívül mit lehet mondani rá?

Valószínűleg megfogadjuk az egyik tanácsot és nem mondjuk el, amíg nincs a kezemben az anyakönyvi kivonat.

Egyébként a valaszokban írt nevek közül is simán adnám a Vilmát, Lujza különösen szívem csücske, mert a dédim így hívott, a Hedvig pedig szerintem is nagyon különleges, szép, én valamelyik történelem órán szerettem meg.., a saját listámon rajta is vannak, de ezek férjemnek nem tetszenek, így is örülök hogy ez a pár név egyezik 😃

2021. júl. 18. 09:25
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
Jó név a Franciska!
2021. júl. 18. 09:57
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is szép nev. Van ismerosi korbrn egy 3 eves kislany, akit így hivnak(Franci becezessel, tok aranyos).

Egyebkent nalunk is ez volt, megtalaltuk a nevet, ami tetszett, aztan szépen elmondogattuk mindenkinek es kb senkinek nem tetszett. A szuleimnek igen, de a nagymamam utalta. Olívia a nev egyebkent, ezt adtuk vegul, nem erdekelt. Masodjara mar nem mondtuk el, csak neha mondogattam neveket a nagyim elott(o a legkritikusabb nev szempontbol), hogy ez szerintem szep nev, ez nem tetszik stb,es figyeltem a reakciojat:D Másodjára Szonja lett a kislanyunk es nyilvan neki ez sem tetszett elsore:D

2021. júl. 18. 11:07
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

Sztem nagyon jó nev a Franciska. Jó felnőttnek is, gyereknek is. Ja és nem is a leggyakoribb nevek közé tartozik, mégsem ilyen nyakatekert erőltetett névalkotás. Másokkal meg ne foglalkozz, ízlések es pofonok. Látod itt is mennyi mindenkinek tetszik.

Az én lányom Villő.😍 Na képzelheted... Sokan azt hiszik fiú név, nem is értem...🙄

2021. júl. 18. 13:08
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan név, ami mindenkinek tetszene. Őszintén szólva a Franciska név nekem a -ka végződés miatt nem tetszik (nekem is ilyen végű nevem van és nem szeretem), de ettől függetlenül nem egy vállalhatatlan név, nem vall különcködésre, szóval szerintem rendben van, az egy személyes dolog, hogy nekem pont nem annyira tetszik.
2021. júl. 18. 16:21
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
Franciska napon születtem, de én nem lettem az. Szóval nekem picit különleges ez a név. Egyébként pedig nem öreges. Ismerek vagy 3 nénit akit Emmának hívnak, de Franci nénit egyet se. A kislányom Diána lesz.
2021. júl. 18. 23:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!