Volt veletek olyan, hogy egy mások által "otromba" név tetszett, de nem tudtátok kiverni a fejetekből?
Sikeresen átnyálaztuk az MTA listáját a férjemmel, és hála égnek egyezik is pár név. Egy név van az egyezettek közül, ami nekem is a kedvencem, a férjemnek is a leginkább tetszik, megfelel az összes kritériumunknak és passzol a vezetéknévhez.
Na de jön a bibi. Akárhol olvasok a névről véleményt, pl korábbi kérdések itt, stb, mindenki otrombázza, nem szép, öreges ilyesmi a válasz.
Még családnak nem mondtuk, de valószínűleg hasonló lesz ott is a fogadtatás...
Szóval, ti adnátok úgy nevet egy gyereknek, hogy nagyjából mindenki "ellenzi"? Nagyon felé húz a szívem, kettőnknek tetszik, de úgy tűnik nem egy közönségkedvenc név..
Egyébként a név: Franciska
A közös listán van még a Diána, Szonja, Zita, Henriett, de ezek inkább olyan ha nincs más, érzésre legalábbis.
Mi a véleményetek? Adnátok ezt a nevet? Vagy adtatok olyat, ami másnak nem tetszett?
Nem tudom, mennyire számít de én olyasvalaki vagyok, akinek sokak által otrombának tartott nevet adtak a szülei. Nos, szerintem is otromba, ronda név, és nem vígasztal, hogy van, akinek tetszik. Amikor ezt kamaszkoromban a szüleimmel is közöltem, akkor persze besértôdtek rajta.
Megszavaztattam itt régebben a nevemmel a tetszési arányt, kb. 60% szerint ronda, kb. 40%-nak tetszik, és 10%-nak semleges. Jobban örültem volna egy olyan névnek, ami nem ennyire megosztó, hanem mondjuk az emberek felének legalábbis semleges, és csak a maradék 50% magasztalja fel vagy rondázza le 4-6 arányban.
Amúgy a Franciska szerintem csúnya név (anyáméknál ez is listás volt, míly meglepô). Én nem adnék olyan nevet a lányomnak, ami "franc"-cal kezdôdik.
De szavaztasd meg, ha gondolod, szép-semleges-csúnya? Amilyen arányban a "csúnya" kijön, kb. akkora esélyed van rá, hogy a lányod is csúnyának tartja majd.
#31 nekem teljesen normális, hétköznapi nevem van, senki se sajnálja le, kamaszként mégis gyűlöltem, gondolkodtam a névváltáson. Azóta persze már felnőttem és megszoktam, de szeretni továbbra se szeretem. Az, hogy a gyereknek mi fog tetszeni és mi nem, az totál lutri, simán ismerek olyanokat, akiknek spéci, szerintem borzasztó neve van, ők viszont imádják, mert különleges.
Kérdező, még mindig azt mondom, ez ne befolyásoljon. Nektek tetszik, a gyereketek fog erről a névről eszetekbe jutni, akkor hajrá. Idővel a családnál is ugyanez lesz az eredmény.
Mindenképp csak 1 nevet szeretnénk, nem bonyolítanánk a gyerek életét a két keresztnévvel 🙂
Valóban nehéz a döntés, mert egyébként nagyon sok szép női név van, de valahogy egyiknél sem érzem azt, hogy na ez az igazi. Ez alól a Franciska kivétel. Egyébként nem tudom ez helyi szokás-e vagy sem, de nálunk Fanninak becézik, legalábbis én úgy tudom. Mi is Fanniznánk, legalábbis aki nagyon becézni akarja.. Én szeretem kimondani hosszan is.
Talán itt eldőlt, hogy nagyjából azért normálisan fogadják az emberek a nevet, na meg, amilyen világba ő születni fog, talán még viszonylag visszafogott név is 🙃
Nem tudom mi lehet itt az egyik válaszoló neve, ami ennyire megkeseríti az életet, mert kB süt belőle a keserűség, nagyon sajnálom. Mondjuk ettől félek, hogy az én gyerekem is felnőttként így fog vélekedni.
Egyébként érdekes, én sem szerettem a saját nevem, felnőtt koromra szerettem meg. Talán addigra érünk be annyira, hogy tudjuk nem a nevünk befolyásolja az életünket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!