Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy másfél-két éves gyerek...

Egy másfél-két éves gyerek hogy viselkedik vendégségben?

Figyelt kérdés
Az élettársam testvére jön hozzánk hamarosan a barátnőjével, és a másfél-két éves gyerekükkel. Mi gyermektelenek vagyunk, tehát nekem fogalmam sincs arról hogy mit pakoljak el a gyerek elől. Nagy értékű könyvritkaságaim vannak a könyvespolcom 2 alsó polcán is, nem tudom hogy kiszedné-e őket. Azt sem tudom hogy mindent kinyitogat-e stb. Mit javasoltok? Bizonyos dolgokat pakoljak el inkább előre?
2021. júl. 12. 22:11
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%
A zsírkétát én nem tartom jó ötletnek, se más olyan dolgot amivel rajzolni lehet. A húgom ennyi idősen, a paprt fogta a kezében, a zsírkétával mégis a falra firkált. És nem csak azzal, hanem mindennel ami nyomot hagyott. Plusz nem gondolom, hogy egy pár órás vendégség miatt a kérdezőnek kéne beszereznie plüsst, könyveket vagy mást ami lefoglalja a gyereket. A szülőnek kell ezt megoldani szerintem.
2021. júl. 13. 13:28
 42/54 anonim ***** válasza:
62%
Én azért írtam a zsírkrétát, mert másfél évesen kapott rá a fiam, most kettő múlt, de sosem firkált a lapon kívülre. De hát persze, mint minden ekkora gyerekre, oda kell figyelni rá. Mondani, mutatni kell neki, hogy hova. Magától nem fogja tudni, nem elvárható. Minimum 4 felnőtt lesz körülötte, szerintem egy akár ülhet a gyerek mellett is, ha épp van kedve rajzolni.
2021. júl. 13. 13:39
 43/54 Derjaderja ***** válasza:
86%
Amúgy van lemosható zsírkréta, de én se javaslom.
2021. júl. 13. 13:55
 44/54 anonim ***** válasza:
84%
Nehogy bármi olyat adj neki amivel rajzolni lehet! Inkább valami pakolgatós játékot, ha mindenképpen akarsz valamit venni
2021. júl. 13. 15:35
 45/54 A kérdező kommentje:
Jó, akkor a zsírkréta nem lesz. Az egyébként érdekes, hogy még mindig nem tudjuk pontosan melyik nap jönnek, és hányra. Remélem nem az lesz hogy becsöngetnek váratlanul...
2021. júl. 13. 15:39
 46/54 anonim ***** válasza:
59%
Van olyan rajzoló tábla pl kínaiban pár száz forintért, amihez egy műanyag toll jár, ami nem toll, csak egy rúd és csak arra a táblára lehet rajzolni. Semmi olyan dolgot ne vegyél, ami nehéz, pl Rubik kocka, mert imádnak dobálni, ha eldobja, azzal rombol. A plüss jó ötlet. Meg lehet még kapni egymásba rakható színes kis műanyag poharakat, amik könnyűek, az sem baj, ha eldobja. Dm-Ben, Rossmannban is van 1000 ft körül. Ilyennel az én lányom sokáig tudott játszani, egymásba rakja őket, tornyot épít, le dönti. A lufi is jó ötlet, imádják és olcsó. A kutyát zárd be sztem a hálóba vagy bízd ismerősre. Ha mégis marad a kutya, akkor mutasd meg neki, hogy kell simizni és mondd meg neki, hogy már idős, nem lehet játszani vele, csak néha finoman simizni. Hogy a szülők is hallják. A könyvespolc elé odahúzhatsz egy nehéz fotelt, akkor nem kell kipakolni. Az íróasztalfiókot ragaszd le, ahogy írták, de drogériájban, bababoltokban fiókzár, szekrényzár is kapható. . Az is jó, ha pokrócokból, párnákból kialakítasz egy babasarkot.
2021. júl. 13. 16:06
 47/54 A kérdező kommentje:
A kutyámmal nem lesz gond. Volt hogy egy egész ovis csoport simogatta. Bezárni meg eleve nem zárnám be egyik szobába sem. Ő van itthon nem a gyerek. Akkor plüss az jó, meg majd keresek vagy veszek neki valami nagyobb műanyag játékot. Élettársam azt mondta, semmit ne pakoljak el, mert vannak annak a gyereknek szülei, szóljanak rá ők... én azért a könyveimet és az irataimat mielőtt jönnek elpakolom egy másik szobába.
2021. júl. 13. 17:10
 48/54 anonim ***** válasza:
71%

Ha mi olyan helyre mentünk, ahol tudtuk, hogy nincs gyerek mindig vittünk magunkkal játékot és a mi feladatunk volt a gyereket felügyelni, nem a hazigazdáé. Kutyusról meg az a véleményem, hogy a gyereknek meg kell tanulnia tisztelnie az állatokat ( nekunk is van kettő, nem olyan nagy ördöngősség).

Viszont azt is elvárnám a vendéglátótól, hogy amiben lehet működjön együtt, ez nem jelent fiókkipakolást, de a törékeny cuccokat tegye el másfél méter magasságban. Annak a tudatában hívott meg minket, hogy kisgyerek lesz velünk, ha nem tetszik, hogy emiatt pakolni kell, akkor ne hívjon minket.

Tudom, hogy csúnya a kutyás hasonlat, de ha valaki úgy hív el minket, hogy a kutyusokat is várja, akkor ne legyen gond, ha hagyunk magunk mögött némi kutyaszőrt.

2021. júl. 13. 17:20
 49/54 A kérdező kommentje:
48-as egy szóval nem mondtam hogy nem tetszik hogy pakolnom kell, csak feltettem egy kérdést hogy mire számítsak, mivel nincs ebben tapasztalatom. Jó szándékú, segítő válaszokat kaptam.
2021. júl. 13. 19:24
 50/54 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem a plüss az minden egy ilyen kicsi, felfedezni vágyó gyereknek, csak nem érdekes. Új helyen tuti, hogy megül az új játékkal mondjuk egy buddha természetű gyerek kb 15 percig. Amíg feloldódik kicsit. Egyébként meg mindenre kíváncsi lesz, mindent meg akar nézni. Ha van nem törékeny, olyan használati tárgy, ami érdekes neki, akkor simán a kezébe lehet adni. Az enyém egy tornádó, de amikor nem tudtam tőle főzni, akkor kapott lábost, fedőt, fakanalat és tök jól elvolt vele. Szóval nem is kell nagy dolgokra gondolni. Ilyen kis keksszel, sós kukival, gyümölcslével esetleg készülhetsz, de ha vendégségbe jönnek, akkor amúgy is tervben van gondolom neki is valami kínálós. Nem kell túlparázni, lehet, hogy csak beugranak fél órára, mert éppen útba estek nekik.
2021. júl. 13. 19:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!