Emlékszik rá később egy két éves gyerek, hogy mérges vagyok és kiabálok?
Annyira utálom magam ilyenkor...
Karanténban vagyunk, segítségem nincs, mondjuk amúgy sem. Dolgozom, most home office, jön a vizsgaidőszak, háztartást ellátni.
Ilyenkor mintha direkt rosszalkodna mikor látja rajtam, hogy ingerült vagyok. Direkt kiborítja az innivalót, rombol, dobálózik, én meg mindenért rászólok. Napok óta ez van, őt is megviseli a bezártság biztos. Egyébként jól elvagyunk, olvasunk sokat, játszom vele, bevonom a dolgokba, de egy kis egyedüllét jó lenne, de még a wc-re is jön utánam.
Nem szeretném, ha nyomot hagyna benne hogy mérgelődöm, kiabálok. Próbálok változtatni rajta, sokszor tudatosan visszafogom magam.
Nem. Te sem emlékszel rá, hogy két évesen meg lettél rendszabalyozva. Pedig igen.
Viszont valóban. Átragad rá is a te ingerültsegéd és azert tombol ő is. Valahogy le kene relaxalnod picit.
"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi."
>Müller Péter<
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!