Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két éves kislányunk kb két...

Caddy23 kérdése:

Két éves kislányunk kb két hete nem hajlandó főt vagy sült ételt enni, előfordult veletek is?

Figyelt kérdés
Egy ideje csak gyümölcsöt, kifliket, palacsintát, reggel este tejcsit hajlandó csak enni, sem levest sem második fogást nem akarja, szerintetek menjünk orvoshoz vele... Már mindent próbáltunk.

2019. dec. 3. 13:31
 1/8 anonim válasza:

A tört krumpli, sültkrumpli, krumplipüré volt a minden és a tejes ételek, gyümölcsök, szendvicsfélék.

Ma már felnőtt, egészséges és jó étvágyú, mindenevő.

Sosem erőltettünk semmit amit éppen nem kívánt.

2019. dec. 3. 13:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is másfél-két évesen "romlottak el" a gyerekeim és csak iskolára lettek kevésbé válogatósak, pedig előtte mindent ettek, bölcsisek is voltak, együtt is ettünk, nasit se kaptak... Tuti a dackorszakos önállósodás mellékhatása volt ez.
2019. dec. 3. 13:43
 3/8 anonim ***** válasza:
30%

A palacsinta nem sült?

Amúgy meg ne adj nekjj mást, ha éhes bármit megeszik.

2019. dec. 3. 13:47
 4/8 anonim ***** válasza:
25%

Egy gyereknek nem kell (ahogy egy felnöttnek sem) fött ételt ennie, nyersek mellett is egészséges marad, söt sokszor egészségesebb, mert a vitaminok jobban megmaradnak.

Nem értem, miért kellene orvoshoz menni ilyennel, semmi baj sincs.

A leves meg eleve nem sokat ér a gyerekeknek, tele lesz a hasuk folyadékkal, jóformán tápanyagok nélkül.

Adj neki szendvicseket, sok zöldségfélével, gyümölcsöket, és lehetöleg kevesebb lisztes ételt.

2019. dec. 3. 13:59
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

A lányom 5 éves, kisbaba kora óta az egyetlen főtt étel, amit megeszik a sültkrumpli. Nagyon néha megeszik egy kis bolognait is, de kb. 2 havaonta 1x.

A zöldségeket nem szereti, de a gyümölcsöket, tejterméket imádja. Kutya baja.

2019. dec. 3. 15:03
 6/8 anonim ***** válasza:
20%
Akkor tedd össze a kezed. Én már egyre fusztráltabb vagyok és sík ideg. Virslit virslivel.1 hete és semmi más. Dobálja, turkalja a többi ételt. Tegnap konkrétan nem evett semmit csak ivott. Este meg addig üvöltött ameddig nem kapott virslit. Számtalan kaját elé tettem a főtt ételtől a hideg ételig a zöldség gyümölcsön keresztül mindent. Mondtam nem hiszem el hogy van ilyen. És van.
2019. dec. 3. 16:53
 7/8 anonim ***** válasza:
22%

Az evés most nem fontos neki. Ennyi. Van jobb dolga.

A fiam a bölcsiben csodásan eszik. Sőt rengeteget. Itthon meg semmit. Pedig együtt eszünk asztalnál, van rendszer is.

Példa: egy hétig most itthon kellett lennie. Nyilván nem evett semmi normálisat. Eleinte kekszet evett, ropit stb. Kínáltam gyümölccsel és jobb dolgokkal, nem fogadta el. Aztán rájöttem: mit csinálok?? Miért van elől keksz és más ami nem normális étel? Kérte ezeket, mondtam neki, hogy nem. Normális ételt kell enni. Nincs más.

Mondanom sem kell, hogy fél óra “éhes vagyok” sírás után máris megette a sonkás szendvicset. Nem beszélve a levesről és más dolgokról. Ha éhes, enni fog. Csak arra figyelj, hogy ne legyen elől semmi vacak nasi.

2019. dec. 3. 21:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsó: a kérdezö gyereke NEM nasikat eszik, hanem nyers ételeket, amikkel nincs semmi baj!
2019. dec. 3. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!