Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy másfél-két éves gyerek...

Egy másfél-két éves gyerek hogy viselkedik vendégségben?

Figyelt kérdés
Az élettársam testvére jön hozzánk hamarosan a barátnőjével, és a másfél-két éves gyerekükkel. Mi gyermektelenek vagyunk, tehát nekem fogalmam sincs arról hogy mit pakoljak el a gyerek elől. Nagy értékű könyvritkaságaim vannak a könyvespolcom 2 alsó polcán is, nem tudom hogy kiszedné-e őket. Azt sem tudom hogy mindent kinyitogat-e stb. Mit javasoltok? Bizonyos dolgokat pakoljak el inkább előre?
2021. júl. 12. 22:11
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
89%
természetesen ha a gyerek a te tulajdnondat vagy a te kutyádat rombolja, és a szülő rá se hederít, akkor előbb a gyerekre szólsz és megállítod, utána a szülőkre, hogy nem otthon vannak, nem ők fogják helyrehozni a gyerek által okozott kárt
2021. júl. 12. 23:14
 22/54 A kérdező kommentje:

Értem. Csak nem akarom hogy az legyen nekem kell szólnom a gyereknek, mert akkor meg lehet majd rám fognak haragudni. Nem gondoltam volna, hogy ennyire bonyolúlt ha egy gyerek jön vendégségbe. Kb kezdek bestresszelni.😁

Plüsszt lehet adni egy ekkora gyereknek, vagy azt meg akarja majd enni? Arra gondoltam veszek neki valami plüss játékot. Vagy segítsetek milyen játékot vegyünk neki? Kislányról van szó.

2021. júl. 12. 23:21
 23/54 anonim ***** válasza:
77%
A plüss kb. fél percig lesz érdekes, már persze ha nem szerelmesedik azonnal bele. Inkább valamit, amivel csinálni is kell valamit. Akár egy Rubik kockát, kirakni persze nem fogja, de tekergeti egy ideig. De ha van otthon papír meg toll, akár az is lekötheti egy ideig. Amúgy kertes ház? Mert akkor nyugodtan kimenehettek az udvarra, ott kevesebb kárt tud csinálni.
2021. júl. 12. 23:55
 24/54 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy a két éves már tudja, hogy a kaját kell megenni, ilyen idős korban már nem szoktak mindent a szájukba venni.
2021. júl. 12. 23:58
 25/54 anonim ***** válasza:
49%
Ha szeretnétek és lesz majd picitek akkor majd meglátod mennyire "bonyolult" egy gyerkőc amikor épp abban a korban van hogy felfedez 😅 persze a saját teljesen más mint a vendég. Nekünk is szeptemberben lesz 2 éves és mikor apa is épp szabad napos szerintem 2en jobban ki fáradunk nap végére mint a pici. Hiába van el rakva amit el kell talál valamit mindig kis energia bomba állandóan anya apa meg akár a kert akár bent mindig megy pörög de imádnivaló kis krapek.
2021. júl. 13. 00:14
 26/54 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi hogy érdemes a szülőt meg kérdezni mi köti le meg van e már neki amit épp vennének. :)
2021. júl. 13. 00:15
 27/54 anonim ***** válasza:
84%
Ne vegyél semmit, hidd el, minden tok érdekes lesz majd nálad. Felesleges játékot venni. De ha nagyon készülni akarsz, szerezz be pár hűtőmágnest, imádja egy ekkora gyerek.
2021. júl. 13. 00:20
 28/54 Derjaderja ***** válasza:
86%

Fú nem tudom, másfél-kétéves már nem idióta. Sem itthon sem Anyáméknál nem volt semmi elpakolva, legfeljebb a tényleg törékeny dolgok, amiket kb magam elől is a fenti polcra raknék.

Ha pakolászott is a lányom, akkor is értett a szóból. Zárt sorban álló könyveket nem fog kiszedni, ha elkezd hozzáérni, kérj elnézest és szólj az anyukajanak udvariasan.

Legrosszabb esetben rövid ideig maradnak, illetve leköti az anyuka figyelmét a felügyelete. Biztos nem pakolnám el a fél házat

Inkább azt javaslom, teríts le egy pokrócot, és készíts oda pár érdekesebb dolgot, amit megnézhet (ha van, akár plüss v ilyesmi). A szülők szoktak vinni ilyenkor játékot is.

2021. júl. 13. 00:34
 29/54 Derjaderja ***** válasza:
100%

Olvasom, hogy mit vegyél. Esetleg könyvet gondolnék, azokat úgyis szereted.

Pl Scolar böngésző (életkori javaslat rá van írva) vagy ilyen kijajtogatós, mint a gyerekkorunkban.

2021. júl. 13. 00:36
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha normális a szülő, akkor figyel rá. Én fiam is kíváncsi, de ha másnál vagyunk folyamatosan figyelek rá, mert még kicsi, másfél éves és szeret pakolni. Kifejezetten tönkre nem teszi a dolgokat, de nyilván nem akarnék felfordulást okozni.

Ha nem figyelnek rá akkor te is rászólhatsz, ha megsértődnek nem kár értük. Gyerekesként mondom, hogy baromi idegesítő az a szülő, aki szabadon hagyja garázdálkodni a gyerekét, pedig már láthatóan kellemetlen a viselkedése.

2021. júl. 13. 05:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!