Én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Ma strandon voltunk, férjem a 4,5 évessel fürdött, én a babával a pléden játszottam. Később odamentem hozzájuk, hogy elhozom a nagyot, hogy a férjem csúszdázni tudjon. Erre mondják, hogy már megvolt, a medence szélére ültette a gyereket, szólt az úszómesternek, hogy nézzen rá, ő meg elment csúszdázni.

Szerintem felelőtlen és oda kellett volna hoznia hozzám. Szerinte nincs ezzel semmi baj, hiszen az úszómester úgyis ráért.

2021. júl. 4. 21:00
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
83%
Sokan nem veszik komolyan a vizet. Ma is láttam olyat, hogy a 2-3 éves kisgyerek egyedül totyogott a tó szélén mindenféle karúszó nélkül, mert jól elvan. Az anyja meg fent kártyázott másokkal és szerintem nem is látta. Nem kell paramaminak lenni, de szerintem ez már nagy könnyelműség.
2021. júl. 4. 22:28
 12/31 A kérdező kommentje:

3as: tavaly egy gyerekmedencében hanyatt esett a lépcsőről, ott fuldoklott a víz alatt az emberek közt, senkinek nem tűnt fel. Persze akkor is az apjával volt, aki pár méterrel arrébbról figyelte.

7es: fél a csúszdán.

Nem azt mondom hogy ha velem van, soha nem történik baleset, de se az úton nem rohan át, se a medencében nem hagyom. Rettenetesen mérges vagyok, ráadásul mindig az a vége, hogy anya veszekszik és elrontja a napot.

2021. júl. 4. 22:32
 13/31 anonim ***** válasza:
91%

Én már húztam fel a víz alól pelenkás kicsit szintén karúszó nélkül, mert beleesett a medencébe, pedig csak pár méterre volt tőle az apja.

A helyedben nem a gyerek előtt beszélném ezt meg a férjeddel, hanem amikor kettesben vagytok. Csak felfogja, hogy ez nem játék. Még egy nyugis gyereket sem hagynék ott a medence szélén, főleg ha meg is beszéltétek, hogy utána mehet nyugodtan csúzdázni egyedül.

2021. júl. 4. 22:42
 14/31 anonim ***** válasza:
74%
Baromi felelőtlen. Ha valaki pl. akkor kezd el fuldokolni, mikor a férjecskéd épp csúszdázik, az úszómesternek meg mennie kell? Gondolom hagyta volna a melóját a pitsába a bébiszitterkedés helyett, a két éves meg ott csücsül egyedül a medence szélén...Én tuti soha többet nem bíznám erre a mintapéldányra a gyereket, és nem viccelek, lehet, hogy a válást is megfontolnám.
2021. júl. 5. 00:00
 15/31 Derjaderja ***** válasza:
60%

Ez nagyon nehéz ügy, mert alapból a másik nevelését nem lenne szabad felülbírálni, hisz azért vállalltunk együtt gyereket, mert bízunk egymásba (persze észrevételt lehet tenni).

Viszont ez szerintem is gáz, helyzettől függőn mérsékelten vagy tolerálhatatlanul (pl idő, távolság, úszómester viselkedése* stb).

Pl ha egyet csúszott, miközben ugyanannak a medencének az úszómestere végig szoval tartotta a gyereket, azt másképp értèkelném, mintha elment egy fél órára miközben a gyerek egy másik medencénèl ücsörgött.

Tényleg attól függene nálam, mi a tapasztalat a párommal. Mivel én a sajátomban ebből a szempontból mélyen bízom, hajlanék a legbarátságosabb értelmezésre. Ha viszont máskor se figyelt a gyerekre, ahogy írod, az még a párkapcsolatot is veszélyezteti.

Beszèljétek át a pároddal.

(6 éves mért ne lehetne 10 percet egyedül otthon, ha olyan a lakás?)

2021. júl. 5. 00:06
 16/31 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó, ez nem a másik nevelésének a felülbírálása, ez konkrétan kiskorú veszélyeztetése.
2021. júl. 5. 00:13
 17/31 anonim ***** válasza:
89%
Itt elég csak abba belegondolni, hogy bármennyire is akar vigyázni rá pl az úszómester, mi van ha épp abban az 5-10 percben lát meg egy másik gyereket fuldokolni a vízben? Kutya kötelessége lesz segíteni és menteni, hiszen ezért ül ott, ez a munkája, miközben a rá bízott gyerekre nyilván nem tud figyelni. Másik (kevésbé reális, de végülis tűnnek el gyerekek mindenhol a világon): apuka hagyta ott a gyereket, mi lenne ha jönne egy nő és karon fogná a gyereket, hogy na kisfiam megyünk haza? Jó nyilván a gyerek elkezdene ellenkezni, de még erre is lehetne legyinteni, hogy ó hat csak hiszti, nem akar hazamenni a strandról. Ennek nyilván 0,0001% az esélye, de azért mikor egy olyan helyen hagyom rá a gyerekem egy vadidegenre, ahol amúgy hemzsegnek az emberek nekem megfordulnának a fejemben olyan dolgok is, amik nagyon-nagyon kis valószínűséggel, de azért megeshetnének, tök mindegy, hogy 5 percről vagy fél óráról van szó. Kérdező, a férjed felelőtlen, remélem csak a strandon, bár nem gondolnám, hogy akkor máshol ő a felelősségteljes ember iskolapéldája.
2021. júl. 5. 00:47
 18/31 Derjaderja ***** válasza:
23%
16. Nem voltunk ott.
2021. júl. 5. 01:06
 19/31 anonim ***** válasza:
48%
Tök jól le lettem pontozva (mondjuk ez a része baromira hidegen hagy), ezek szerint sokaknak teljesen rendben van ez a szitu. Na ez a kib*szottul szomorú...
2021. júl. 5. 01:49
 20/31 anonim ***** válasza:
60%

#10 nwm dicsekedtem vele, de én ismerem a 6 évesemet.

Tudom h nem merül fel gond 10 perc alatt. És azt is h ha felmerülne tudja h mit kell tenni.

Az iskolai szünetekben sem ülnek fölöttük. Az iskola buszt is egyedül várják. Sőt az utca végéről is képes önállóan hazagyalogolni.

Ez nem bp, csak egy kisváros.

És a "hiba" nem csak az én gépezetemben van. Nálunk sok szülő csinálja így

2021. júl. 5. 06:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!