Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is én reagálom túl?

Szerintetek is én reagálom túl?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 hetes. A nagyszülők szerint túl féltem,megbolondultam. Azért mert azt mertem mondani,hogy mielött megfogják mossanak kezet és ne hajoljanak túl közel. És azt mertem mondani,hogy nélkülem ne vigyék sehova. Meg mert nem ülünk velük a nap 24 órájában,nem passzolom le nekik hogy vigyázzanak rá amire ők számítottak szülés elött.
2019. jún. 28. 09:28
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem, de ha nem az ő házukba vállaltál volna gyereket, nem is lenne ilyen probléma.
2019. jún. 28. 09:31
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Miért hogy reagáltál rá? Gondolom sehogy, csak itt puffogsz utólag.

Ha mondanak valamit, akkor ne vedd magadra, ne utólag rágódj rajta, akkor beszélj velük.

2019. jún. 28. 09:32
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Hogy hogy nélküled ne vigyék sehova? Ki akarna elvinni tőled egy 3 hetes újszülöttet? De ha a szomszéd szobába se sétálhatnak át vele az mondjuk gáz. Elképzelem, ahogy a nagyi sétálgat vele te pedig ott vagy a sarkában minden lépésnél.

Az pedig természetes, hogy mossanak kezet.

2019. jún. 28. 09:45
 4/8 anonim ***** válasza:

A kézmosás és a közelhajolás nálam is tabu, a kisebb nem szereti ha belehajolnak az arcába. Viszont azért szerintem ha elviszik sétálni a környéken nem halsz bele sem te, sem pedig a baba. Addig tudsz hajat mosni, körmöt festeni, zuhanyozni, vagy csak pihenni. Hidd el, túléled. A nagyot viheti bárki, sőt a kicsit is, bár ő most van a nagyon anyas korszakában, szoval először meg kell baratkoznia a kezemből az emberekkel, de még ez sem garantálja, higy nem ordít, ha átveszi valaki, akit ritkán lát.

2 hetes volt, mikor először anyóara biztuk, hogy mehessünk vásarolni. Influenzaszezon volt. Aztán 6 hetes.

A nagy is 2 hetesen volt először mamával sétálni, mig a parom elrabolt egy fagyira.

Nyugosj meg. Jot akarnak.

2019. jún. 28. 10:02
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
A kézmosás természetesen dolog. De én inkább néha örülnék, ha szusszanhatnék egy kicsit, amíg a nagyszülők vigyáznak rá.
2019. jún. 28. 10:37
 6/8 anonim ***** válasza:
86%

Hú, akkor én most nagyon durvát fogok írni.

Anyósom nálunk volt 1 hétig, és amikor mentem varratszedésre, EGYEDÜL mentem (kocsival 30 km), addig anyósom maradt az unokájával (1 hetes volt a fiam).

Egyáltalán nem éreztem lepasszolásnak. És ő sem.

Családon belül egyrészt segítünk egymásnak ha kell, másrészt ha időt tölthet egy családtag a másikkal, az nem passzolgatás.

És igen, a nagyszülők szoktak számítani rá, hogy az unokájukkal lehetnek...

Már 6 éves a fiam, idén nyáron 2x2 hetet lesz a mamánál, aminek mindenki örül (főleg, hogy a Balatonnál lakik). Szerencsére imádják egymást, jó a kapcsolatuk.

Azt a részt nem értem, hogy "nem ülünk velük a nap 24 órájában". Együtt éltek? Akkor ehhez hozzá kell szoknod, ha az ő házukban laktok. Ha külön laknátok, akkor megszabhatnád a "játékszabályokat"...

A kézmosás evidens. Nem csak újszülöttnél, hanem mindig, amikor megérkezik az ember (legalábbis nálam).

2019. jún. 28. 10:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 6-os Válaszolóval. Nem lepasszolás ha nagyik az unokájukkal lehetnek. Ez valami divatos hóbort ezt gondolni. De hisz egy család vagyunk, ők a szüleim, vagy a párom szülei.

Nálunk is kezdettől fogva nagyon sokat segít anyukám. Szuper jó a viszonya a fiammal. (pedig anyukának nem volt olyan jó, de nagyinak szuper) Nálunk is 4 hetes volt a fiam amikor be kellett mennem a munkahelyemre, és bizony nem vittem magammal. A nagyi vigyázott rá. Örülök hogy a mi családunkban nem lepasszolás ha időt tölthetnek egymással. Hanem mindenkinek öröm.

2019. jún. 28. 12:57
 8/8 anonim ***** válasza:
A kézmosás alap. Nem hajoljat közel? Meg sem puszilhatja? Nekem ezzel nem volt gondom. Nagyobbik lányom kb 3 hetes volt, amikor tesómra meg apura bíztuk, alig aludtam tőle, fáradt voltam, a férjemmel elmentünk egyet kávézni, durván 3/4 óra alatt megfordultunk.
2019. jún. 28. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!