Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyembe?...

Ti mit tennétek a helyembe? Ti türnétek? Vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Nos megpróbálom rövidre fogni.

Sógornőm 38hetes terhes a férje külföldön dolgozik egy hete van kint addig a sógornőm velünk lakik hogy ne legyen egyedül otthon ha beindul a szülés és ha meglesz a baba tudjak neki segíteni tudatom azt is hogy van egy 9hónapos kisfiam.

A lényeg az hogy mindbe bele szól a sógornőm nemis bele szól inkább belepofátlankodik

Hajtogattam a babám ruháit és kérdezte hogy meg e nézheti őket mondtam persze miért ne ,a címkéket nézeggette és látta hogy H&M és F&F.is vannak köztük (a fele ruhái)mikoe látta hogy van köztük bóvli turis ruha is közölte hogy hogy merem ráadni azokat a ruhákat ami nem márkás majd lessek ha kipattog a bőre mondtam h kivannak mosva nem lesz tőle semmibaja mire ő hogy nagyon szerethetem a gyereket ha ennyire oda figyelek csak lestem..aztán mosogattam (előtte cigiztem kint)szólt a férjem hogy kakál a fiam kezet mostam mosogatóval majd megtöröltem aztán még megtöröltem törlőkendővel majd leöblítettem vízzel és megtöröltem azért is szólt hogy hogy merek ilyen kézzel hozzá nyúlni szerinte ez undi és felelőtlenség oké ezért se szóltam.

Bele szól h miveé kezdem a takarítást hogyan főzök

Egyszerűen MINDENBE egy hete van nálunk de már unom nem akarom megbántantani mert várandós de már sok ha szólok a férjemnek az lesz hogy árulkodok meg h babát vár ne bántsam meg

2016. márc. 1. 14:33
1 2 3 4 5
 1/47 A kérdező kommentje:
Még egy olyan eset hogy kértem a fiamtól puszit és inkább kaptam egy harapást a sógornőm válasza ennyi volt:Haha de édes az én gyerekem enhemr fog szeretni
2016. márc. 1. 14:42
 2/47 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem lehet egy embernek normál szolni, úgy hogy ne bántsd meg.

Vagy csak mosolyogj rajta és mond, hogy igazad van, de én most így csinálom.

Ezt a pár hetet ki kell bírnod, mert neki nagy szüksége lesz most rád.

2016. márc. 1. 14:42
 3/47 anonim ***** válasza:
Nyugodtan szólj rá, hogy fogja vissza magát. A te gyereked úgy rendezed ahogyan te akarod. A sajátját meg majd úgy fogja ahogyan ő akarja. Ha megsértődik az az ő baja, örüljön, hogy vele vagy, és segítesz neki.
2016. márc. 1. 14:44
 4/47 anonim ***** válasza:

Én nem tolerálnám és ebben a párom is mellettem állni. Terhesség ide vagy oda, megmondanám neki, hogy ne szóljon bele, tartsa meg magának a véleményét. Majd miután megszületett a gyereke, azt csinál, amit akar, de téged ne oktasson ki, mert egyelőre te nevelsz gyereket, ő pedig nem.

Ezt persze meg lehet úgy fogalmazni, hogy ne sértsd vérig..nekem nehezen menne.

A kézmosást meg így is bőven túlteljesítetted. Az is épp elég lett volna, ha mosogatószerrel alaposan megmosod a kezedet, majd jó alaposan leöblíted.

2016. márc. 1. 14:45
 5/47 anonim ***** válasza:

Én biztos nem tűrném, attól, hogy babát vár rá lehet szólni! Inkább örülne, hogy nincs egyedül, meg kellene húznia magát, nem beleszólni mindenbe, mikor még ő azt se tuja milyen a gyereknevelés!!!!

Amúgy meg jól csinálsz mindent!!!!

2016. márc. 1. 15:01
 6/47 A kérdező kommentje:

Próbáltam szólni neki szépen,de hakinyitom a számat nemtudom magam vissza fogni ezért inkább nem viszem túl a beszélgetést

Az utóbbi amit le írtam nagyon rosszul esett ezt említettem is a férjemnek h miért ilyen a huga szimplán hülye vagy csak utál?mire ő:Ne foglalkozz vele drágám mindig is kényes volt és most terhes is.

Ennyivel letudta:(

2016. márc. 1. 15:03
 7/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves válaszaitokat,nagyon jól esik hogy ti is úgy gondoljátok ahogyan én

Nemtudom ezeket kinek elmondani ezért jó h írtok

Anyósomnak említettem tegnap hogy bele szólt h milyen ruhákat veszek a fiamnak de csak mosolygott..hát köszi

2016. márc. 1. 15:06
 8/47 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj de ne használja már ki hogy kismama és mindent megengedhet magának. Azért álljunk mar meg egy percre! Én nem bírnám ki hogy ne szóljak rá, belepofázik, meg értekel mint anyát. Azon múlik a szeretet hogy milyen márkás ruhát veszel neki? Ez az ő szegènységi bizonyítvanya nem a tied! Nem attól lesz szeretve a gyerek mert menő és drága cuccokba van öltöztetve.. Ezeket mond el neki nyugodtan, ne dúrvan de azért érezze a karcot a hangodban és dobj esetleg mellé egy ironikus mosolyt. Nekem úgy tűnik hogy kifiguráz. Értem ezt a ruhákra meg a puszira amit kaptál. Beszélj vele hogy vegyen vissza!
2016. márc. 1. 15:20
 9/47 anonim ***** válasza:

Egyrészt, én hasonló esetben beszélnék a férjemmel még egyszer. Elmondanám neki, hogy megbánt és feldühít téged ezzel a viselkedéssel, és nem akarom tűrni mikor mi teszünk neki szívességet. Amit egyébként örömmel tennék, de ne sértegessen a saját házamban (meg leginkább sehol).

Fontosnak tartanám, hogy a férjem kiálljon ebben mellettem és ne csak mosolyogjon.. mert hogy az anyós mit csinál, az egy dolog..de a férjem ezt ne tegye meg.

A másik, hogy nem érdekelne, ha megsértődik, megmondanám neki a véleményemet. Próbáld irónikus mosollyal leplezni az indulatot, nyeljél kettő nagyot mielőtt hozzá szólsz, de ne hagyd magad! Csodálom, hogy eddig tűrted.

2016. márc. 1. 15:25
 10/47 anonim ***** válasza:
Én mondjuk férfi vagyok de ettől függetlenül mindegy, hogy az én húgom vagy a feleségem húga lenne, másnap már nem lakna nálunk. Szerintem nyugodtan küldd el melegebb éghajlatra, ha attól nem tér magához, akkor oldja meg a szülést egyedül ahogy akarja!
2016. márc. 1. 15:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!