Tényleg nehéz helyzetben vagyok vagy csak én reagálom túl?
Februárban kezdtünk el építkezni, hosszú évek után ez idő alatt estem teherbe. Az építkezés alatt a szüleimnél laktunk egy szobában, ahol nagyon megromlott a korábbi jó viszony. Mondhatjuk, hogy tönkretették a terhességem két harmadát, folyamatosan kritizáltak, férjemet piszkálták.
Nyáron egy félkész házba voltunk kénytelenek visszaköltözni, mert elüldöztek. A félkész alatt azt értsétek, hogy csak a kádból folyt víz (sokszor csak hideg), és volt két heverőnk. Se mikró, se konyha, a kezdeti hideg elején fűtés se. Egyszer sem főztek volna nekünk (rendelt kaján kellett élnem IR-rel), semmiféle lelki támogatásra sem számíthattunk. Apukám néha átjött néhány dolgot megbütykölni 1-2 órára és ennyi, de azoknak a dolgoknak is a nagy részét félben hagyta.
Most 36 hetes vagyok és semmiféle segítségünk nincs. Azóta már elég élhető a ház, de mivel nemrég festettek jó ideje csak takarítok egész nap. Az erőm egyre kevesebb, úgy érzem már nincs sok hátra. A babaszoba sincs kész (késnek a bútorok) és egyre idegesebb vagyok.
Értető, hogy mérges vagyok a szüleimre? Elvárható lenne több segítség? (akár lelki is). Ha arra gondolok, hogy majd jönnek a picit meglátogatni, már előre felfordul a gyomrom.
Nem várható el.
Mi a faxt szerencsétlenkedtek 10 hónapja egy házon?
Én ezt nem értem. Előtte hol laktatok? Miért költöztetek oda?
Egyébként nem, én nem várnék el több segítséget, nem is tettük. Akkor vettük meg a házunkat, amikor ki tudtuk fizetni az önerőt, azt újítjuk fel, amire éppen van pénz, így lehet, hogy 30 év múlva sem mondhatjuk azt, hogy minden kész a házon, de ennek is megvan a maga szépsége, ahogy apránként a magunkévá tesszük az egészet.
Régen rossz ha másra támaszkodtok magatok helyett.
Terhes vagy tombolnak hormonok, túltolod.
Nézd, az a baj, hogy az otthonotok megteremtése tényleg a ti dolgotok. Simogathatjuk itt az egódat, hogy mindenki hogy elbánt veletek és igazatok van, csak az a helyzet, hogy nincs. Amit nem igazán értesz itt szerintem, az az, hogy ez az egész a ti döntésetek. Úgy adod elő, mintha sodródnátok meg csak úgy "belekerülnétek" helyzetekbe, holott ez mind-mind rajtatok múlt, a ti döntésetek. Én terhesen tutira nem költöztem volna be egy lakásba, ahol nincs rendes meleg folyó víz meg konyha meg hidegben fűtés. Kivettem volna egy albérletet, és nem érdekelt volna, hogy annyival később készül el a ház. Ti ezt nem vállaltátok be. Ez a ti döntésetek. Ezt kell megértened. Ehhez a szüleidnek nem sok köze van. Apukád még át is ment segíteni, de mivel ez ingyen segítség, nem reklamálhatsz a minőség miatt. Azt szerződött, fizetett munkaerő esetében szokás...
Mivel az elüldözésről nem sok mindent írtál, azt nem tudom kommentálni. Az, hogy 36 hetes terhesen te takarítasz a frissen festett házban egész nap és nem a férjed csinálja a nagyját, szerintem nagyobb gáz, mint hogy nem lakhattok a szülőknél tovább. Már bocs.
2-es. Az építkezés előtt a lakásunkban laktunk, amit eladtunk, mert ez képezte önerőnk egy részét.
1-es. "Mi a faxt szerencsétlenkedtek 10 hónapja egy házon?" Erre inkább nem reagálok, mert látom nem tudod mi megy az építőiparban.
4-es. Írtam én, hogy csak én takarítok? A férjem ugyanúgy, munka után. :)
Már ne is haragudj, de felnőttek vagytok. Ez azt is jelenti, hogy nem a szülőktől várjátok, hogy helyettetek megcsináljanak mindent.
Amúgy megkérted anyukádat, hogy főzzön nektek is, vagy csak höbörögsz magadban?
A szüleim szintén most építkeztek. Márciusba kezdték, november elején költöztek. Igaz, nincs még minden fullra kész, de van konyha, fürdőszoba, fűtés és a szobák is rendben. Szóval meglehet csinálni 10 hónap alatt lakhatóra.
Februárban keztétek, akkor kb.még vagy 2 évig építkezni fogtok. (mert én pl.tudom mi megy az építőiparban😉😉)
Eközben besikeredett egy gyerek, aki egy félkész házba fogsz szülni. Anyádék meg gondolom nem csak úgy kidobtak az utcára, hanem ti is hathatósan közreműködtetek a kialakult helyzetben.
Szóval 1.gyereket nem segítségre szülünk.
2.te rányitottad-e anyádékra a házajtót, hogy nekik kell-e valamiben segíteni, ha már te elvárod ugyanezt?
3.férjecskéd szüleivel mi a helyzet?
En elhiszem hogy ugy erzed, nehez helyzetben vagy terhesen egy felig kesz hazban, a szuleid tamogatasa nelkul. Engem is megviselne.
Esetleg nem tudod veluk kezdemenyezni a kibekulest, hogy mire a baba jon, kellemes viszony legyen koztetek? Van mas, akire szamithatsz, szamithattok, lelkiekben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!