Tényleg nehéz helyzetben vagyok vagy csak én reagálom túl?
Februárban kezdtünk el építkezni, hosszú évek után ez idő alatt estem teherbe. Az építkezés alatt a szüleimnél laktunk egy szobában, ahol nagyon megromlott a korábbi jó viszony. Mondhatjuk, hogy tönkretették a terhességem két harmadát, folyamatosan kritizáltak, férjemet piszkálták.
Nyáron egy félkész házba voltunk kénytelenek visszaköltözni, mert elüldöztek. A félkész alatt azt értsétek, hogy csak a kádból folyt víz (sokszor csak hideg), és volt két heverőnk. Se mikró, se konyha, a kezdeti hideg elején fűtés se. Egyszer sem főztek volna nekünk (rendelt kaján kellett élnem IR-rel), semmiféle lelki támogatásra sem számíthattunk. Apukám néha átjött néhány dolgot megbütykölni 1-2 órára és ennyi, de azoknak a dolgoknak is a nagy részét félben hagyta.
Most 36 hetes vagyok és semmiféle segítségünk nincs. Azóta már elég élhető a ház, de mivel nemrég festettek jó ideje csak takarítok egész nap. Az erőm egyre kevesebb, úgy érzem már nincs sok hátra. A babaszoba sincs kész (késnek a bútorok) és egyre idegesebb vagyok.
Értető, hogy mérges vagyok a szüleimre? Elvárható lenne több segítség? (akár lelki is). Ha arra gondolok, hogy majd jönnek a picit meglátogatni, már előre felfordul a gyomrom.
Akik azt írták, hogy "ha már megtartottuk a gyereket" és "nem a semmire szülünk" azok olvasták, hogy azt írtam, hogy sok év próbálkozás után jött össze a baba? Vajon milyen anyagi helyzetben lehet ma az, aki Budapesten építkezik? Egy hogy jön össze a semmire szüléssel? Írtam olyat, hogy szükségem lenne pénzbeli támogatásra?
Komolyan nem értem miért baj, hogy "elvárnám" tőlük, hogy néha hívjanak meg várandósan ebédelni, biztassanak, vagy anyukám segítsen kitakarítani a konyhát. Egyébként azért költöztünk a szüleimhez, mert jó volt a viszony, viszont lakva ismerszik meg az ember és valószínűleg komoly pszichés gondjuk lehet.
Istenem, milyen emberek vannak, milyen mentalitással! :(
Én nem értem, miért lett ilyen az emberek nagy része...
Lehet, hogy én már öreg vagyok, de nem az a normális, hogy az ember a saját gyerekét, a saját vérét, családját támogatja, ahogy tudja?
Vagy 5-6 éves koromig mi is a nagyszüleimnél laktunk. Addigra épült fel a házunk. Az én gyerekeim addig lakhatnának nálunk, amíg akarnak.
Mikor elköltöztem otthonról, szinte minden alkalommal, mikor hazalátogattam, a szüleim azt kérdezték, nem akarok-e mégis visszaköltözni (kollégista voltam évekig), vagy legalább hosszabb időre hazamenni.
Miután szültem, hetekig nem főztem semmit, mert a család mindig hozott át valamit. Anyósom majdnem egy hónapig zokszó nélkül 2 naponta mandulás madártejet csinált nekem :)
Szerintem ez lenne a normális. Kérdező, szerintem nagyon szomorú, hogy ez történt közted és a családod között. Nem lehetne valahogy megbékülni velük? Ha nem is segítenek neked, legalább az ne nyomja a szívedet, hogy haragban vagytok...
Én meg teljesen megértelek. Attól vagytok család, hogy a bajban az egyik ember nem hagyja ott a másikat.
40 hetesen meg egy hete szülve padlót rakni nem veszélytelen, amit az Előző írt, nyilván borzalmas kényszerhelyzet, ami rányomja a bélyegét az egész szülés körüli időszakra. Vedszélyeztetett terhesen vafy egy többemberes babával kvázi lehetetlen lett volna.
#15-össel értek egyet, számomra is furcsa elsőre ez a család. Nálunk apukám most azért van "megsértődve", mert pár napja magunkra főzök, és nem viszek kaját tőlük. Azon is megsértődnek, hogy nem ők vehetik a vitaminjaimat esetleg. Anyósom sajátos természet, de ebből a szempontból ugyanilyen, bár sajnos messze él.
Ugyanakkor nem látjuk a másik oldalt, az együttlakás láthatóan tönkretett egy jó viszonyt, és csak az egyik oldalt halljuk... simán lehet, hogy ti is bőven tettetek az újdonsült a viszonyért. Azért sok ilyen összebútorozás van a környezetemben, ahol nemcsak a "gonosz" szülők/nagyszülők vannak, hanem élősködő, tohonya és pökhendi "kedves gyerekek"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!