Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha a...

Mit gondoltok arról, ha a szülő nem jól ejti a saját gyereke nevét?

Figyelt kérdés

Például van egy ismerős család a környéken, akiknek a kisfiuk Richárd és az egész család Ricsárdnak ejti. Így is mutatják be, az óvónőknek is mondták, hogy az ő fiúk nem Rihárd hanem Ricsárd.

Egy barátnőm pedig Cintiának akarja nevezni a lányát, mondván hogy Szintia. És hiába mondom neki, hogy lehet anyakönyvezni a Szintiát is, de amit ő akar adni, azt c- vel kell ejteni. Hajthatatlan.

Vajon mennyire lesz kínos ezeknek a gyerekeknek, amikor szembesülnek vele, hogy a saját nevüket sem jól ejtik ki?

2021. jún. 22. 06:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
*Ja és tehát a Cintiákat, én kettőt ismerek, egyiket se ejtette senki soha C-vel; mindigis Szintia volt kiejtésben, vagy Szinti(becézve). Egyik osztálytársam mondta, amikor egy tanár használta a szintén szót, hogy ilyenkor mindig összerezzen XDDD azt hiszi, hogy neki akarnak mondani valamit külön kiemelten. Nem volt amúgy rossz gyerek, csak nem volt okos. :S :):)
2021. jún. 22. 13:42
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
*de mondjuk az nem azzal összefüggésben volt,tehát csak szimplán nem volt okos,tehát nem ebből vontam le.Másmiatt nem volt okos szegényke:S:):)
2021. jún. 22. 13:43
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy tavaly hozták be, már legalább 10 (vagy több) éve adható a Szintia, mint név.

Egyébként persze, mindenki úgy tekeri a saját nevét, ahogy akarja, én is mondom néha az Alexander nevű kisfiamnak, hogy "alehandro", de csak mert vicces. Sajnos vagy nem sajnos, Magyarországon a neveket fonetikusan kell leírni, ezért is nincs (már) olyan, hogy Jessica, csak Dzsesszika, ami béna szerintem, de attól még így van. Lehet a Ginát Dzsinának mondani, vagy a Richárdot Ricsárdnak, de az max becenév, csak írásban nem látszik. Ha pl hoznak a munkahelyemre egy Szabó Cintia nevű gyereket, én először leirva látom a nevét, és amikor behivom, így hívom be. Ha utána ő, vagy a szülő mondja, hogy Szintiának szólítják, onnantól én is így teszek, de elsőre, ismeretlenül nem tudhatom, hogy ők így szokták. Kivétel az, akinek látom az adatainal, hogy külföldön született, pl volt Camilla is nálunk, aki Angliában született, nyilván Kamillának ejtettem a nevét.

2021. jún. 23. 06:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Én rendszeresen szoktam nézni az 'MTA összes név' listát, abba mindenesetre visszafelé 3 évnél korábban nem került be. Tehát 2018 előtt biztos vagyok benne, hogy oda az még úgy nem volt beírva. Vagy 2017 előtt már tuti nem. Amúgy tudok még olyat, akinek az anyja kifejlesztett egy új nevet; 3 és fél éves a gyerek, teljesen magyar,és még mindig nincs benne az ő neve a listában; tehát lehet, hogy lehetett adni, de a listába 2017-18 előtt tuti nem került be; de tehát ez nem baj.
2021. jún. 23. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!