Szerintetek a szülő tehet arrol ha a gyereke nem viszi semmire az eletben teljesen eletkeptelen?
Bocs, de tévedésben vagy.
Mennyivel életképesebb egy diplomás régész, mint egy jó autószerelő!?
Attól, hogy nem kényszerítem a gyerekem olyan pályára, ami neki nem való, nem lesz sikertelen.
Nekem mindegy, hogy villanyszerelő vagy gépészmérnök. Neki viszont nem!
Legyen jó és sikeres abban, amit csinál.
Nem viszi semmire....pffff....
Szerintem meg az lett selejtnek nevelve, aki milliókban, luxusban meg celebekben látja azt, "vitte valamire".
Nem mondanám,hogy a diplomás vitte csak valamire. Lásd közfoglalkoztatás,tele érettségizett,diplomás emberekkel. Ellenben egy vállalkozóvá lett szakmunkás akár több száz ezret is haza visz. Sok gyerek lusta,hiába a szülők nyomása. A jólétben élő gyerekek a legrosszabbak,mert soknak a diploma is a pénznek köszönhető.
Páromék nem gazdagok,mégis lett diplomája,ösztöndíjjal járt végig. Msc diplomás építő mérnök lett,most csinálja a másod diplomát,a szakmérnökit és mégse keres még nettó 200-at sem tisztán,csak télen. A cafeteriákakkal megvan azért több is,de ez már cég függő. És van a cégnél több érettségis,szakképzett,diplomás is közfog bérért,ami 52-63ezer.
Ez összetett kérdés, attól függ kinek mit jelent, hogy viszi valamire. Mi sem vagyunk sikeres ügyvédek, orvosok stb. egyszerű emberek vagyunk a férjemmel, mégsem hiszem, hogy nem vittük semmire. Van saját lakásunk, gyereket nevelünk.
Aki nehéz fizikai munkát végez, de megél, hosszú évek alatt estleg összehoz egy házat, arra is lehet mondani, hogy fel tud mutatni valamit.
Ismerek olyat, aki világéletében jól keresett mégis elmúlt negyven és a családján és a párján élősködik, mert az összes pénzét elissza és eljátsza. Testvérei között van egy drogos, egy tanár és egy cégvezető akik viszont szépen élnek. ( a drogoson kívül) Szóval szerintem biztos nem elhanyagolható a szülői háttér, a motiválás, de egy idő után már mindenki maga felel a sorsáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!