Miért engedik a szülők, hogy a saját gyerekük így viselkedjen velük?
Anyum óvónő, ő is meséli, hogy rendszeresen találkozik ilyenekkel, és már én is láttam ilyet.
3-4 vagy akár 5-6 (vagy több) éves gyerek üti, rúgja az anyját/apját, káromkodik, sőt, olyan gyerek is volt, aki lehülyézte sőt lek rvázta az anyját. Ennek ellenére a szülők csak mosolyognak, milyen aranyos, vagy rászólnak, hogy "ejnye-bejnye", vagy nem foglalkoznak vele. De ezt miért engedik a gyereknek?
Egyik ismerősünk is ilyen. A gyerek mutogatja a középső ujját mindenkinek, káromkodik, az anyját is szidja, pedig csak 4 éves. Az anyuka meg legyint egyet, hogy "ez legyen a legkisebb gond" meg "még gyerek", sőt néha még azt is hozzáteszi, hogy milyen vicces...
Csak én szankcionálnám a gyereket ilyenért? Bennem van a hiba?
Tényleg el kell ezt a gyereknek nézni, mert majd kinövi? Vagy mi lesz az ilyen gyerekekből?
kettes,dehogy szégyellik...
nálunk is van ilyen az oviban..ő egyszerűen nem érti mi ezzel a baj,és nem szól rá,mert akkor sírni fog a gyerek,és akkor összedől a világ,ha sírni fog szegényke..
Nem beleszólunk,csak ő maga is szokta kérdezgetni,hogy ilyen-olyan szituban mi más szülők mit csinálunk,és ő akkor borzasztó csodálkozva néz,hogy milyen kegyetlenek vagyunk a gyerekekkel..
Azért a legtöbben szerencsére nem ilyenek,de néha én is elcsodálkozom, hogy miket látok itt-ott,pedig aztán én sem vagyok a poroszos nevelés híve...sőt,inkább liberálisnak tartom magam,de én azt hiszem tudom is értelmezni,hogy ez nem azt jelenti,hogy a gyerek azt csinál amit akar...
"Valószínűleg anyukádnak nulla az emberismerete. Ezek a szülők szétszégyellik magukat és a kín mondat velük hülyeséget."
Ez nem igaz.
Egyáltalán nem szégyellik magukat. Anyum is meséli, hogy másnak is áradozik az anyuka a gyerekről, hogy milyen ügyes, meg milyen vicces ahogy káromkodik. Ha szégyellné, nem híresztelné.
Pedig kedves 2. válaszoló, nagyon sok az olyan szülő, aki még büszke is erre vagy nem tekinti rossz dolognak ezt! Élő példa erre a szomszéd lépcsőházban lakó 5 éves pokolfajzat.
Ha az anyja ellentmond neki, elkezdi rugdosni, csapkodni, lehülyézi, lebarmozza, és így tovább. Az anyuka meg mellet döngetve újságolja folyton mindenkinek, hogy az ő kicsitündibündi kisfia micsoda életre való!
A játszótéren is látok ilyeneket, és az anyukát/apukát kb nem is érdekli az egész, őróluk lepereg a lek urvázás, meg ilyenek.
És szerinted nyilvános helyen mit kéne csinálni? Megverni, vagy órákig ordítani a gyerekkel?
A másik meg az, hogy azért ezt valahonnan tanulják a gyerekek. Nekem 2 adhd-s gyerekem van, gondolhatod mit élünk át nap, mint nap. De soha nem beszélnek velem így, mert otthon egymással tisztelettel beszélünk a férjemmel. Nincs mit eltanulni.
valószínű a szülők is ilyenek.
én olyanokat hallok utcán...!
anyuka a Kicsi! gyereknek: "Ha hazamegyünk kettéváglak baltával!" vagy az agyonütlek, agyonverlek kifejezések sem ritkák. vagy apuka egyszerűen fogja magát és elviszi kocsival a gyereket, az anya meg ordít utána, hogy ne vidd el a gyereket..
most nem jut eszembe több, pedig elég színes a paletta.
Igen, ahogy előttem is írták, ilyenkor érdemes azon is elgondolkodni, miért viselkedik így a gyerek. Hol lát ilyen mintát?
Persze, lehet azt mondani, hogy „az oviban van egy-két rosszgyerek, tőlük tanulja”, és nyilván van ilyen is, de azok az ovis „rosszgyerekek” honnan hozták ezt?
Nem pont a családból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!