Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért engedik a szülők, hogy...

Miért engedik a szülők, hogy a saját gyerekük így viselkedjen velük?

Figyelt kérdés

Anyum óvónő, ő is meséli, hogy rendszeresen találkozik ilyenekkel, és már én is láttam ilyet.

3-4 vagy akár 5-6 (vagy több) éves gyerek üti, rúgja az anyját/apját, káromkodik, sőt, olyan gyerek is volt, aki lehülyézte sőt lek rvázta az anyját. Ennek ellenére a szülők csak mosolyognak, milyen aranyos, vagy rászólnak, hogy "ejnye-bejnye", vagy nem foglalkoznak vele. De ezt miért engedik a gyereknek?

Egyik ismerősünk is ilyen. A gyerek mutogatja a középső ujját mindenkinek, káromkodik, az anyját is szidja, pedig csak 4 éves. Az anyuka meg legyint egyet, hogy "ez legyen a legkisebb gond" meg "még gyerek", sőt néha még azt is hozzáteszi, hogy milyen vicces...

Csak én szankcionálnám a gyereket ilyenért? Bennem van a hiba?

Tényleg el kell ezt a gyereknek nézni, mert majd kinövi? Vagy mi lesz az ilyen gyerekekből?

2016. szept. 15. 17:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Én először rászólnék szépen hogy ilyet nem mondunk, csúnya, sértő, bántó, nem szabad. Másodjára rákiabálnék, harmadjára kapna egy nyakast, ami sok mai gyereknek ejj de nagyon elkélne! Szét kell nézni a világban hová vezetett a liberális gyerek"nevelés"! Lásd főképp Amerika.. mindent megkap, a feneke fényesre van nyalva aztán 10 évesen fejbe lövi az apját mert nem hagyja játék gépezni. Meg kell a gyereket nevelni és akkor korrekt módon fog másokhoz is hozzá állni. Én pont azt tapasztalom hogy amelyik gyerek következetes nevelésben részesül avval kevesebb az iskolában is a probléma. Míg az elkényeztetett kölyök a többit terrorizálja, mert neki ugye mindent szabad..
2016. szept. 15. 17:29
 2/14 anonim ***** válasza:
36%
Valószínűleg anyukádnak nulla az emberismerete. Ezek a szülők szétszégyellik magukat és a kín mondat velük hülyeséget.
2016. szept. 15. 18:12
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Meg is érdemel az a szülő ilyen gyereket, aki hagyja. Miért kell félni már egy 3-6 éves kisgyerektől ? Mi lesz ezekből később ? Uramisten.
2016. szept. 15. 18:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

kettes,dehogy szégyellik...

nálunk is van ilyen az oviban..ő egyszerűen nem érti mi ezzel a baj,és nem szól rá,mert akkor sírni fog a gyerek,és akkor összedől a világ,ha sírni fog szegényke..

Nem beleszólunk,csak ő maga is szokta kérdezgetni,hogy ilyen-olyan szituban mi más szülők mit csinálunk,és ő akkor borzasztó csodálkozva néz,hogy milyen kegyetlenek vagyunk a gyerekekkel..

Azért a legtöbben szerencsére nem ilyenek,de néha én is elcsodálkozom, hogy miket látok itt-ott,pedig aztán én sem vagyok a poroszos nevelés híve...sőt,inkább liberálisnak tartom magam,de én azt hiszem tudom is értelmezni,hogy ez nem azt jelenti,hogy a gyerek azt csinál amit akar...

2016. szept. 15. 20:40
 5/14 A kérdező kommentje:

"Valószínűleg anyukádnak nulla az emberismerete. Ezek a szülők szétszégyellik magukat és a kín mondat velük hülyeséget."

Ez nem igaz.

Egyáltalán nem szégyellik magukat. Anyum is meséli, hogy másnak is áradozik az anyuka a gyerekről, hogy milyen ügyes, meg milyen vicces ahogy káromkodik. Ha szégyellné, nem híresztelné.

2016. szept. 15. 21:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Pedig kedves 2. válaszoló, nagyon sok az olyan szülő, aki még büszke is erre vagy nem tekinti rossz dolognak ezt! Élő példa erre a szomszéd lépcsőházban lakó 5 éves pokolfajzat.

Ha az anyja ellentmond neki, elkezdi rugdosni, csapkodni, lehülyézi, lebarmozza, és így tovább. Az anyuka meg mellet döngetve újságolja folyton mindenkinek, hogy az ő kicsitündibündi kisfia micsoda életre való!

A játszótéren is látok ilyeneket, és az anyukát/apukát kb nem is érdekli az egész, őróluk lepereg a lek urvázás, meg ilyenek.

2016. szept. 15. 21:23
 7/14 anonim ***** válasza:
31%

És szerinted nyilvános helyen mit kéne csinálni? Megverni, vagy órákig ordítani a gyerekkel?

A másik meg az, hogy azért ezt valahonnan tanulják a gyerekek. Nekem 2 adhd-s gyerekem van, gondolhatod mit élünk át nap, mint nap. De soha nem beszélnek velem így, mert otthon egymással tisztelettel beszélünk a férjemmel. Nincs mit eltanulni.

2016. szept. 15. 21:56
 8/14 anonim ***** válasza:
74%

valószínű a szülők is ilyenek.

én olyanokat hallok utcán...!

anyuka a Kicsi! gyereknek: "Ha hazamegyünk kettéváglak baltával!" vagy az agyonütlek, agyonverlek kifejezések sem ritkák. vagy apuka egyszerűen fogja magát és elviszi kocsival a gyereket, az anya meg ordít utána, hogy ne vidd el a gyereket..

most nem jut eszembe több, pedig elég színes a paletta.

2016. szept. 15. 22:00
 9/14 anonim ***** válasza:
88%

Igen, ahogy előttem is írták, ilyenkor érdemes azon is elgondolkodni, miért viselkedik így a gyerek. Hol lát ilyen mintát?

Persze, lehet azt mondani, hogy „az oviban van egy-két rosszgyerek, tőlük tanulja”, és nyilván van ilyen is, de azok az ovis „rosszgyerekek” honnan hozták ezt?

Nem pont a családból?

2016. szept. 15. 22:03
 10/14 anonim ***** válasza:
83%
Igen, hirtelen nekem is az jutott eszembe, hogy azt a középső ujjas bemutatást honnan tanulta a gyerek? Tévéből, egy "neki való" műsorból? Vagy a szülőktől?
2016. szept. 15. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!