Mit tehetnék, hogy halkabban viselkedjen?
Ha már kiderült, hogy jól hall a gyermek, néha játsszatok pl. bábokkal, amik megijednek a túl hangos beszédtől.
Ha halkan hívogatja a nyuszit, az előbújik a rejtekhelyéről és oda óvatoskodik a kislányhoz. Meg lehet simogatni, elveszi a répát, puszit ad stb. Ha túl hangos hangot hall a nyuszi, elszalad és újra halkan kell hívogatni.
Ettől persze nem fog azonnal megváltozni a kislány alap hangereje, de mégis kap valami visszajelzést arról, mi a túl hangos. Ráadásul nem te egzecíroztatod, hanem a kis báb ijed meg és csalogatható vissza.
"pedig kizárt, hogy a kislánynak olyan hangereje legyen, hogy a felettünk/alattunk lakó hallja"
Most összeszámoltam, 7 különböző társasházban laktam életemben, és mindenütt a felső és az alsó szomszéd sokkal jobban hallható volt, mint a mellettünk lévő. Most kisbaba van a lépcsőházban felettünk, rendszeresen hallom, hogy sír, és szerintem egy három éves sikítása hangosabb, mint egy bébi sírása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!