Mit gondoltok arról, ha a szülő nem jól ejti a saját
gyereke nevét?
Figyelt kérdés
Például van egy ismerős család a környéken, akiknek a kisfiuk Richárd és az egész család Ricsárdnak ejti. Így is mutatják be, az óvónőknek is mondták, hogy az ő fiúk nem Rihárd hanem Ricsárd.
Egy barátnőm pedig Cintiának akarja nevezni a lányát, mondván hogy Szintia. És hiába mondom neki, hogy lehet anyakönyvezni a Szintiát is, de amit ő akar adni, azt c- vel kell ejteni. Hajthatatlan.
Vajon mennyire lesz kínos ezeknek a gyerekeknek, amikor szembesülnek vele, hogy a saját nevüket sem jól ejtik ki?
Én akiket ismerek Cintiát, azok Szintiaként mondják. Szintiaként leírva elég nyomorékul néz ki.
2021. jún. 22. 06:27
2/14 anonim válasza:
Cintiát is és 2 Richárdot is ismerek.
Szintia és Ricsi, de ismerek Rihit is..!
Szerintem nem lesz nekik kínos, így szokták meg.. Semmivel sem másabb, mint egy becenév, ellenben a többi embernek rohadt kínos, mert nem tudják hogyan kell mondani a nevüket, hogy ne sértsék meg őket
2021. jún. 22. 06:41
3/14 anonim válasza:
Nekem is volt Cintia osztálytársam 15 éve. Legelső nap mindenki bemutatkozott, mondta hogy Szinti vagyok, mindenki annak hívta onnantól. Eszünkbe sem jutott, hogy ez most ciki vagy gáz, vagy hogy direkt C-vel mondjuk.
2021. jún. 22. 06:54
4/14 anonim válasza:
Hát a Ricsárd elég érdekes...
Nekem volt több Gina ismerősöm, az egyik Ginának, a másik Dzsinának ejtette a nevét.
Szerintem nem furcsa, max. aki nem tudja az nem úgy ejti.
2021. jún. 22. 07:03
5/14 anonim válasza:
Szerintem ezek közül egyik sem gáz, ízlés kérdése, az gáz amikor valaki más dolgába üti a orrát és próbálja hülyének beállítani miközben semmi köze hozzá.
2021. jún. 22. 07:03
6/14 anonim válasza:
Nekem ezekből csak a Ricsárd a fura. A többi teljesen oké így.
2021. jún. 22. 07:55
7/14 anonim válasza:
A Ricsárd elég fura, de ha onnan nézed, a Rihárdot is "Ricsi"-nek becézik, nem "Rihi"-nek. Szóval annyira mégsem. Így tetszik a szülőknek, akkor nem tudom másnak ez miért baj. Nem az Attila nevű fiúkat hívják Pistinek.
Meg ez ilyen földrajzi kérdés van ahol a Jan, az Jan, máshol meg Han. Ugyanúgy írandó, másképp ejtendő. Szerintem ezekbe felesleges belekötni, mert azonosításra szolgál írásban a neved, de az, hogy hogyan hivatod magad (gyereked) senkit nem köt semmilyen szabály.
A többivel meg az a tapasztalatom mintaz előző válaszolóknak.
2021. jún. 22. 09:22
8/14 anonim válasza:
Nem kötnék bele...
2021. jún. 22. 09:32
9/14 anonim válasza:
Volt osztálytársam Virgínia, mindig is Virdzsinának hívta mindenki. Másik Regina és az ő nevét meg Redzsinának ejtették. Nyilván ők így szokták meg, később is így fognak bemutatkozni. Cintia nevű ismerősöm viszont C-vel használja a nevét, de van másik Cintia, aki viszont sz-szel.
2021. jún. 22. 11:22
10/14 anonim válasza:
A Cintia nevet Szintiaként szerintem tavaly hozták be ezzel az írással, addig csak a Cintia létezett Magyarországon. Amúgy nekem volt olyan osztálytársam, aki Richárd volt, és mind a kettőt elfogadta, a Rihárdot is, meg a Ricsárdot is, mert hol így hívták a tanítónénik, hol úgy; de mondjuk általában Vezetéknév+Ricsi volt. De tehát ő mind a két verziót elfogadta, nem törődött azzal, hogy ki hogy ejti a nevét. Azt mondjuk nem tudom, hogy ő hogy szereti kiejteni. :):) Sose gondolkodtam ezen; meg, nem tudom, hogy tőle hallottam -e valamikor. Amúgy lehet, hogy a kérdésben szereplő példában úgy az angolos alakját szeretnék a megszólításnak, hogy ahhoz közelítsen,mert nekik meg úgy az elegáns; szerintem ezzel semmi baj nincsen. :):)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!