Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önzőség, ha 5 év itthonlét...

Önzőség, ha 5 év itthonlét után egyedüllétre van szükségem?

Figyelt kérdés

5. éve vagyok itthon a gyerekekkel, és mit ne mondjak nagyon kezdek besokkalni.

Sokszor már teljesen azt érzem nem bírom tovább, csak csöndet, magányt szeretnék. Gondolkodtam mire lenne igényem és arra jutottam, hogy magányra... Hogy elmenjek várost nézni egyedül.. Hogy beüljek egy kávéra rohanás nélkül... Hogy elmenjek strandolni miközben csak bambulok és nem a saját gyerekeim után rohangálok... Hogy úgy ebédeljek meg valahol, hogy az ne gyorsétterem legyen, hanem szépen komótosan meg tudjam enni az ebédet. Hogy csak "plázázzak" és nézegessem, urambocsá vásárolják magamnak, nem gyerekruhát...

Hogy a heti kimozdulást ne a nagybevásárlás jelentse...

Biztos vagyok benne hogy borzasztóan hiányoznának a gyerekek és lelkiismeret furdalásom lenne hogy én most önző módon egyedül jól érzem magam. Nektek is vannak ilyen "igényeitek"?

2021. jún. 19. 23:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Covidtól még elmehettél volna bambulni vagy biciklizni egy parkba. Barátokkal is lehetett volna szabadban találkozni, kirándulni vagy piknikezni. Most meg mi gátol? Oltasd be magad, ha még nem tetted, aztán lehet menni. Én kettővel vagyok egyedül, és elég hipochonder :), mégis megoldom ezeket, különben tényleg becsavarodik az ember. Néha kell egy kis saját ritmus, hogy tudd, hogy te ki vagy, mint önálló egyed.
2021. jún. 20. 07:24
 12/27 anonim ***** válasza:
14%
Lesz ilyen,ha fel nőnek.Nem könnyű,tudom én is itthon vagyok.DE!Ezt vállaltuk nem?Senki nem tartott pisztolyt a fejedhez,hogy szüljél gyerekeket.Te vagy az anyjuk,neked kell nevelni őket.Vagy te ezt nem tudtad?Nem tudtad,hogy egy gyerekkel nem lesz annyi idő magadra,mint korábban.Mit rinyálsz?
2021. jún. 20. 07:43
 13/27 anonim ***** válasza:
92%
12 komolyan mert gyereked van nem lehet havi 1-2 órát gyereknélkül lenni?
2021. jún. 20. 08:18
 14/27 anonim ***** válasza:
91%
12 Meg nem hiszem, hogy az tesz jót a gyereknek, ha nonstop együtt van veled. Nem szabad folyton lepasszolni sem, mintha nem kívánt teher lenne, de az is egészségtelen, ha önmagad részének tekinted. A neveléshez az is hozzátartozik, hogy bizalommal megtanuljátok fokozatosan egyre többet elengedni egymást - "bízom benne, hogy ha anya elmegy, visszajön", vs. "bízom benne, hogy a gyerekem életben marad nélkülem is". Egy iszisz babát is meg lehet etetni, aztán egy-két órára apja kezébe nyomni és elmenni futni vagy wellnesst venni a fürdőszobában. Egy éves korra meg csak van valami napirend-szerű és nem dől össze a világ, ha a nagyi viszi játszótérre. És szerintem az sincs ördögtől, ha két, két és fél évesen bölcsibe mennek, a legtöbb gyerek - ez persze személyiségtől is függ - szereti akkora már a közösséget és kevés inger neki a szülő. Pszichológusok szerint is az a jó, ha gyerek úgy szocializálódik, mint ahogy az ősközösségben tette volna, kézen-közön adogatva, de fix emberekkel és az anya elérhető távolságra van, de nem kizárólagos társaság és állandó kontroll.
2021. jún. 20. 08:33
 15/27 anonim ***** válasza:
15%
Erre csak annyit tudok írni,hogy csinálunk programot bőven.Medencézik a kis barátaival,játszora járunk,kis vonatozni,kirándulni ,nyaralni stb.DE!Együtt,nem passzolom le!Eszembe nem jutna.
2021. jún. 20. 08:47
 16/27 anonim ***** válasza:
15%
Utolso vagyok!Egyébként meg nem hiszem el hogy nem lehet kibirni ezt a 2-3 évet amit a gyerekkel lehet az ember.Olyan hamar megy az idő,ovi,suli.Igen!Rohadt nagy önzőség,hogy nem bírsz a gyerkeiddel lenni!Az is baromság aki azt írta,el kell engedni stb.Jah persze.Egy kis gyereknek az anyja mellett a helye!!Ha majd tud beszélni és ő szeretne menni,akkor igen,el kell engedni.De nehogymár lepasszoljam a gyerekem,mert nekem viszket a pi...ám!Az ilyen nem anyának valo.Le lehet pontozni,de nagy dolog,de a véleményem ez!Vállalta a gyereket,igen!Akkor bírd már ki szerencsétlen gyerekeddel ezt a rövid időt.😡😡😡
2021. jún. 20. 09:29
 17/27 anonim ***** válasza:
94%

Az hol lepasszolás, ha a saját apjával van???

Gáz, hogy ahogy megszületett a gyerek, megszületett az anya és meghalt egy nő. Gratulálok, klassz élet lehet.

8aska nekem van purgyé helyett gyerekem, de nem élek börtönben mert vagyok egyedülálló anya.

2021. jún. 20. 09:30
 18/27 anonim ***** válasza:
94%

Ki mondta, hogy aki elmegy a gyerekei nélkül 1 órára bárhova is az a gyerekeivel nem megy sehova meg baja van a gyerekével? 😃😃

Tudom hihetetlen de a gyerek nélküli kikapcsolódás máshogy kikapcsolódás mint a gyerekes kikapcsolódás. Ja és senki nem lesz kevésbé anya mert képes kimászni olykor a gyereke valagából. De te nem értheted ezt hisz te magad írod röhögve hogy nincs kesved dolgozni sem. Nincs hát. Mint ahogy másra sincs igényed. Egy igénytelen suttyó vagy aki csak anyának képes lenni.

Én anya vagyok mellette nő mellette ember.

Tovabbi jó vergődést prolikám. Szüljél még vagy 5öt nehogy csinálni kelljen akármit is az életben a gyerekgagyogás mellett.

2021. jún. 20. 09:58
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

"Azért mert nem megyek a kis gyerekem nélkul sehova,már nem vagyok nő"

Ahogy mondod. Nem vagy nő te egy momzilla vagy.

És nem senki nem lesz buta sötét meg a többi mocsok amit primitíven ideokadtál mert a gyerekein kivül más gondolat is lakozik a fejében. De nem ragozom, mert láthatólag totál dühbe gurulsz amiért el se tudod képzelni milyen az. Gondolom életed fő müve a 8 elemi meg hogy facán kitakarítod a wc-t otthon.

Na hát sok nő manapság ennél már többre is képes igy nem meglepő módon az igényei is máshol vannak mint neked. És ők sem rosszabb anyàk mint te. Sőt! Értelmes igényes a világra nyitott nők, nem munkaunduszos ellőgépek akik "tesóprojekten dolgoznak".

2021. jún. 20. 10:44
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, egyáltalán nem önzőség. És nem fura egyedül menni a strandra. Beszéld meg a férjeddel, és hajrá! Attól még, mert van gyereked, nem szűntél meg önálló lény lenni. Mondjon bárki bármit. Főleg, ha a férjed is partner ebben, akkor igazán semmi kifogásod nem lehet.

A Momzillának meg: a tapasztalat azt bizonyítja, hogy a dolgozó anyák gyerekei a nagy átlagban sikeresebbek az élet gyakorlatilag minden területén. Önállóbbak, ambíciózusabbak, olyan példát láttak otthon, ami őket is az előmenetelre sarkallja. Szóval így hirdesd büszkén, hogy nem dolgozol gyerekek mellett, és ez az ő érdekük.

2021. jún. 20. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!