Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önzőség, ha 5 év itthonlét...

Önzőség, ha 5 év itthonlét után egyedüllétre van szükségem?

Figyelt kérdés

5. éve vagyok itthon a gyerekekkel, és mit ne mondjak nagyon kezdek besokkalni.

Sokszor már teljesen azt érzem nem bírom tovább, csak csöndet, magányt szeretnék. Gondolkodtam mire lenne igényem és arra jutottam, hogy magányra... Hogy elmenjek várost nézni egyedül.. Hogy beüljek egy kávéra rohanás nélkül... Hogy elmenjek strandolni miközben csak bambulok és nem a saját gyerekeim után rohangálok... Hogy úgy ebédeljek meg valahol, hogy az ne gyorsétterem legyen, hanem szépen komótosan meg tudjam enni az ebédet. Hogy csak "plázázzak" és nézegessem, urambocsá vásárolják magamnak, nem gyerekruhát...

Hogy a heti kimozdulást ne a nagybevásárlás jelentse...

Biztos vagyok benne hogy borzasztóan hiányoznának a gyerekek és lelkiismeret furdalásom lenne hogy én most önző módon egyedül jól érzem magam. Nektek is vannak ilyen "igényeitek"?

2021. jún. 19. 23:08
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
99%
Édesapjuk hol van ilyenkor, hogy meghallgasson, és megértően "elengedjen, miközben ő foglalkozik a gyerekekkel? 5 év rengeteg, már korábban hozzá kellett volna szoktatnod magadat, hogy képes legyél ráhagyni másra a gyerkőcöket. Nem, nem önzőség, és ideje lenne fellélegezni.
2021. jún. 19. 23:14
 2/27 anonim ***** válasza:
93%
Hogyne volna. Attól, hogy az embernek gyereke lett, még ugyanúgy különálló, gyerekektől független ember is maradt. Ettől semmiképp se érezd rosszul magad, teljesen normális. Nagyon szeretem a kisfiamat, de néha kell egy kis kikapcs. Nekünk szerencsénk van, mert a nagyszülők közel laknak és nagyon örülnek, ha unokázhatnak, néha éjszakára is marad náluk és az egész délután + este a miénk. Ha ilyen lehetőséged nincs, akkor esetleg a párodat megkérni, hogy vállaljon be legalább egy hétvégi délutánt, amikor egyedül lehetsz?
2021. jún. 19. 23:16
 3/27 anonim ***** válasza:
97%
Hány évesek a gyerekek? Férj v nagyszülő nem tud addig vigyázni rá v rájuk amíg elmész valamerre?
2021. jún. 19. 23:18
 4/27 anonim ***** válasza:
92%
Én 4 éve vagyok itthon és ugyanezt érzem.Mostanában azt is gondolom, hogy bűntudat nélkül el tudnék tölteni egy fél napot.De tuti nem mostanában lesz ilyen,ami szomorú.Nagyon vágyom egy kis feltöltődésre
2021. jún. 19. 23:28
 5/27 anonim ***** válasza:
85%

Én, ahogy volt este hosszabb alvás a nagy lányommal moziba mentem kb 6 hós volt.

1 éves volt bulizni is elmentem addig az apja őrizte.

Én apára itthagyom és megyek 1-2 órát néha, vásárolni olyankor nézelődök.

2021. jún. 19. 23:33
 6/27 A kérdező kommentje:

Első gyerek születése után valahogy simábban ment a dolog. Pár hónaposan már mentem ha akartam... Mikor terhes lettem másodjára akkoriban kezdték el rebesgetni a covid témát. Jött az itthonlét. Féltünk, féltek a nagyszülők így nem igazán mentem el itthonról, szülés után pedig nem volt hová, zárva volt minden. Második gyermekem iszsz baba lett (bár ne hagytam volna) így kb állandóan lógott volna rajtam. Nagyszülőknek sem tudtam igazán otthagyni.

Férjem most tudná vállalni, de nem is tudom megfogalmazni... Azt hittem fura hogy egyedül szeretnék strandolni.

2021. jún. 19. 23:38
 7/27 anonim ***** válasza:
98%
Nem értem, most akkor mi a gond, ha a férjed vállalná is? A férjed szokott egyedül programokra menni (értsd kollégákkal, barátokkal)? Neked ehhez ugyanúgy jogod van, és természetes igény, így ha a férjed vállalja a gyerekeket, örülj neki, és menj el néhány órára.
2021. jún. 20. 01:24
 8/27 anonim ***** válasza:
10%
Persze, hogy vannak ilyen igényeim, ezért sem kell egyetlen purdé sem. (Meg még van kb. 5000 másik indok is.) El nem tudom képzelni, hogy lehet így élni, ennél még a börtön is sokkal jobb lehet.
2021. jún. 20. 02:35
 9/27 anonim ***** válasza:
14%
Ja,értem a Tv-miatt nem jársz sehova akkor ne a gyerekekre fogd,hogy be vagytok szarva a covidtól .
2021. jún. 20. 05:58
 10/27 anonim ***** válasza:
78%
Nem 5 éve nem voltál sehol csak most covid miatt nem tudtál sehová elmenni,be ülni stb .
2021. jún. 20. 06:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!