Újszülött mellett mennyi időtök van?
11 körül letettem, azóta alszik.. Ha megébred, és eszik, megint aludni fog. Ha nincs pukigond vagy nem éhes épp, így telik az egész nap. Alszik mellettem, alszik az ágyon, alszik a babakocsiban, alszik a kiságyában. Emiatt sok mindenre van időm napközben, de simán csinálom a takarítást, vagy megyek el zuhanyozni akkor is, ha ébren van, csak beleteszem a pihenőszékébe.
Azt viszont meg tudom érteni, ha valakinek ez az időszak nehéz. Sógornőmmel egyidős a babánk, az ő kisfia egyszerre max fél órát alszik, és egész nap üvölt, semmire nincs ideje, totál ki van merülve. Ez babafüggő, valaki szerencsésebb, valaki kevésbé.
"Megjegyendő te is fent vagy a gyakorin és elég gyorsan sikerült válaszolnod is, plusz jó hosszan... De te nem itt cseszed az idődet"
7-es vagyok. Én szoptatás közben néztem fel ide, de ha nem, akkor is megtehetném, hogy itt "csesszem" az időmet, mert még emellett is még tudok csinálni mindent, amit akarok, nem kell itt panaszkodnom.
Összetett a dolog, mert függ a baba habitusától is, illetve attól ki mennyire tudja jól organizálni a feladatait.
Egyik bnőm babája nagyon nyugodt, jól alvó volt, mégis folyton szét volt csúszva, mert napi 2 órában ezen szenvedett, hogy miért nincs ideje semmire.
Nem azt mondom, hogy te ilyen vagy, de létezik ilyen.
Ha higgadtan atgondolod, hogy minden feladatodat jól szervezed, akkor sokat nem tudsz tenni.
Egyebkent a kérdésre válaszolva, rengeteg időm volt, előtte magas poziban, rengeteg stresszel éltem a napjaimat, úgyhogy felüdülés volt egy eszik-alszik babával.
(volt, hogy 4 órát aludt baba kocsiban én meg kiolvastam egy könyvet 😁)
Persze az éjszakai 3-4 kelés megviselt, olyan 3 - 4 hós korára értem el egy nagyobb kimerules szélére, de akkor jött a másik szerencse, hogy elkezdetr csak 1x,hajnalban kelni.
23-as: én is a szoptatás alatt vagyok itt, de nekem non-stop cicn van. Sokszor csak azon alszik.
Egyébként, úgy hogy ennyi mindent csinálsz, a gyerekkel mikor és milyen minőségi időt tudsz tölteni? Vagy van nagymama, bébiszitter?
"Egyébként, úgy hogy ennyi mindent csinálsz, a gyerekkel mikor és milyen minőségi időt tudsz tölteni? Vagy van nagymama, bébiszitter?"
Pont akkor és annyit, amennyit ébren van :)
Reggel fél 5-kor kel általában, ilyenkor sosem alszik vissza, csak 8 körül, mikor másodjára is megszoptatom. Ilyenkor alszik olyan fél 11-ig, ebben a két órában szoktam felosztva egyik nap a kertben lenni, másik nap megfőzni két napra. Fél 11 körül megint kel, jön egy kis játék, pelenkacsere, szopik, ekkor kell neki megint egy kis idő, mire visszaalszik, simán lesz 1 óra, ezért is fözök meg délelőtt, annyi, hogy ilyenkor nincs folyton kézben, ha elnézelődik magának, akkor nem veszem fel, szóval ha úgy van, megint tudok ezt-azt csinálni.
Aztàn megint alszik két órát, mikor elviszem kicsit sétálni, utána kel és akkor általában egész délután fent van, néha elnézelődik, néha meg ordít és nem lehet lerakni, ezesetben hordozókendőbe teszem, ott többnyire megnyugszik, ha nem éppen a hasa fáj kicsit. Amúgy délután már itthon van az apja, ő is át szokta venni, úgyhogy délután szoktam takarítani és heti 2-3 alkalommal ilyenkor szorítok időt a munkának.
Aztán este fél 7-től megint játék, peluscsere, szoptatás, éjjel egyszer kel is. Na, hát általában ilyen egy napunk, bár ez a pontos rendszer még nincs még, van, hogy délelőtt van fent és délután alszik, mikor hogy tetszik neki.
Szóval nem hiszem, hogy nem töltök vele minőségi időt, csak mondjuk mikor éppen alszik, akkor belehúzok és csinálom a dolgom. Ha nagyon kialvatlan vagyok, akkor még ledőlök néha, míg alszik, ennyi.
Mondom, nincs patika rend itthon, de minden nap megcsinálok valamit. Tegnap ültettem és rendben tettem kicsit a veteményest kb. 1,5 óra alatt, kimostam, kiteregettem és behajtogattam 2 adag ruhát, a WC-ket kitakarítottam, portalanítottam kicsit. Ma délelőtt főztem gyorsan egy brokkolikrélevest még mellé összedobtam kétféle másodikat még rendbe tettem a konyhát 2 óra alatt, aztán később a férjem felporszívózott, én meg fel mostam.
Most szopizik a kicsi, remélem el lesz utána picit, akkor dolgozom, de amúgy úgyis szoktam dolgozni a laptop elött, hogy közben szoptatok.
Holnap ki akarom takarítani a fürdőszobát, meg szépítkezni kicsit, szőrteleníteni, ha lesz időm, talán főzök holnaputánra.
Szóval mint látod, minden napra beosztok valami munkát, így minden nap haladok valamennyit.
Most az, hogy valakinek csak cicin alszik a babája, az szimplán nem normális. Meg kell várni, míg mélyálomba merül és akkor letenni, ennyi. Ha nem megy, akkor meg elvinni neurológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!