Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másoknál, hogy van ez újszülöt...

Másoknál, hogy van ez újszülött mellett?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy az irigység beszél-e belőlem,de celeb mamiknál és "sima" hétköznapi anyáknál is egyre többször látom a közösségi médiában, hogy 1-2-3 hetes újszülött mellől fodrászhoz járnak beülnek kávézni stb. Meg a posztok, hogy 7 órát alszik egyben éjszaka. 7 órát, egy 2 hetes?! Hát, hogy nem hal éhen? 😄 Én nem azt mondom, hogy az új anya szűnjön meg létezni, de én az újszülött babám mellől maximum aludni meg zuhanyozni jártam el. Volt, hogy óránként szopott. Ott se tudtam volna hagyni. Azt is értem hogy énidő stb., de szerintetek ez nem túlzás kicsit? Ti eljártatok ilyen pici baba mellől? Illetve mikor és mennyit mozdultatok ki először gyerek nélkül?
2020. szept. 27. 06:46
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
38%
Lassan 8 honapos a fiam,ha el is megyek,csak vele. 2 hetesen éjjel én keltettem enni,mert mi van,ha éhen hal 😂 nem,nem halt volna éhen,1 hónapos korától végig aludta az éjjeleket.
2020. szept. 27. 07:03
 2/32 anonim ***** válasza:
35%
Nem túlzás. Babafüggő. Apja is van a gyereknek. És igen, irigy vagy, mert neked nem ilyen baba jutott. Celeb nem vagyok, de nekem is volt időm már az első hónaptól havonta festetni a hajam és manikűrre. A gyereket nem kell három óránként kelteni, hogy egyen, éjjel egyáltalán nem kell piszkálni. Az, hogy te minden nyikknál mellre teszed, a te bajod.
2020. szept. 27. 07:04
 3/32 anonim ***** válasza:
76%

2 hetes volt a fiam, mikor apuka jóindulatból azt mondta, hogy menjek el én a gyógyszertárban, hogy kimozdulhassak kicsit. Hát.. nagyon jól viseltem a szülést (császár), nagyon hamar gyógyultam, de mire hazaértem azt hittem összeesek, annyira gyenge voltam még.

Én is látom, hogy 1-2-3 héttel a szülés után már fotózásra járnak stb, hát nem értem én sem, hogy hogyan.

2020. szept. 27. 07:08
 4/32 anonim ***** válasza:
76%

Ez egyrészt baba, másrészt segítségfüggő.

A sógornőm babája például simán végigaludta az éjszakákat már a kezdetektől, nem kelt egyáltalán. Na meg ő például két hetesen simán otthagyta már egyedül anyósomnál a babát, azóta is heti 2-3 alkalommal, eljárnak ide-oda.

Most hogy ez normális-e, más kérdés, de ha akarnám, én is otthagyhatnm 2 hetesen, míg elmegyek fodrászhoz. De biztos a férjem is vigyázna rá.

2020. szept. 27. 07:16
 5/32 anonim ***** válasza:
88%
Nyugi, ez csak díszlet. Vetítés, hogy "nézd már, milyen jól elvagyunk, nem változott semmi". Csak az a szomorú, hogy ezzel magának is hazudik, mert változnia kell. Nem kell hogy rosszabb legyen, de más lesz és ha erre nem készül fel és csak erölködik, nagyot fog koppanni.
2020. szept. 27. 07:17
 6/32 A kérdező kommentje:

Kedves 2, lehet irigy vagyok, mondjuk hajfestésre meg manikűrre nekem pont nincs szükségem. Előbbi felesleges, nem vagyok ősz, a munkám miatt meg nem lehetett sose festett meg hosszú körmöm, megvagyok nélküle. Én 6 hetes kora utántól sportolni járok el, már több időt kibír 2 evés között. Meg 4 hetes volt, amikor elmentem a DM-be 1 órát . Szerintem egy 2 hetes baba pici, változó lehet, de azért a gyomruk is kicsi, az enyém nem is szopott olyan hatékonyan először, meg fogyott is, jó hogy mellre tettem kedves 2., mivel éhes volt, táplálni akartam, meg tejet szaporítani neki. ( de ez most nem tápszer vs szoptatás vita)

Már nagyobb, jól megvan apával is, több mindenre jut idő, de szerintem teljesen normális, hogy az első hónapok nem arról szólnak, hogy anya önmegvalósítson.

2020. szept. 27. 07:27
 7/32 A kérdező kommentje:
Jó az éjszaka alváshoz muszáj a szoptatást idetévedni. Szerintem szopós baba nem alussza át az elején az éjszakát. Egyrészt éjjel van prolaktin elválasztás, tejtermelés, másrészt az anyatej könnyebben emésztődik. Aki éjjel nem szoptat,annak elapad a teje elég hamar. Nekem 5 hetes korától 1x kel, de akkor szopik elég rendes mennyiséget.
2020. szept. 27. 07:31
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
1 vagyok. A fiam is anyatejes volt,mégsem kelt fel éjszaka. Ez baba függő is. Mondjuk most sem.jó evő
2020. szept. 27. 07:42
 9/32 A kérdező kommentje:
És, hogy nem lett mellgyulladásod? Fejni se kellett? Én 3 hétig szenvedtem, mire megoldottam az éjjel 1x kelést. De sajna néha most is le kell fejnem hajnalban kicsit. Pedig direkt nem fejek.
2020. szept. 27. 07:45
 10/32 anonim ***** válasza:
85%
Lett,egyszer. Hat nem volt konnyu. Viszont 2 hetes korától cumisuvegbol kapja,mert sűríteni kellett neki. Szoval mindig teljesen lefejtem este es reggel kellett csak ujra
2020. szept. 27. 07:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!