Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Újszülöttnek a bontatlan...

Újszülöttnek a bontatlan becsomagolt bodykat is ki kell mosni?

Figyelt kérdés

Ami, válfán lógott és szabadon lehetett a boltban fogdosni, vagy használtan kaptuk kimostam-vasaltam. Most vettem még 2 csomag ötösével csomagolt fóliázott bodyt(látszik, hogy nem volt még kibontva, fogdosva)

Ezt elég átvasalni fertőtlenítés gyanánt, vagy mindenképp ki kell mosni?

2020. júl. 13. 11:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Én azért első használat előtt kimosnám. a gyártás&csomagolás alatt sokan összefogdoshatták.
2020. júl. 13. 11:43
 2/30 anonim ***** válasza:
96%
Nem csak a fogdosás miatt kell kimosni, hanem mert ezeket baromi durva vegyszerekkel kezelik/festik, amik rajta maradnak a ruhán, amíg ki nem mosod őket, ezek irritálhatják az ember bőrét.
2020. júl. 13. 11:45
 3/30 anonim ***** válasza:
34%
Amennyiben a magadnak vásárolt cuccot nem mosód ki vásárlás után, mielőtt először felvennéd, nem kell a gyereknek se. Ha kimosod magadnak, akkor neki is ki kellene
2020. júl. 13. 11:46
 4/30 anonim ***** válasza:
94%
Mindent ki kell mosni. Ezek nem tiszták, sterilek. Ki tudja ki, mi ért hozzá a gyártás, csomagolás során. És valóban sokszor vegyszerekkel kezelik az anyagokat.
2020. júl. 13. 11:53
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Én se vennék fel olyan ruhát, ami nem volt előbb kimosva. Mindegy, hogy csomagolva van-e vagy sem. A gyerekre meg még annyira se adnám rá mosás nélkül.
2020. júl. 13. 11:59
 6/30 anonim ***** válasza:
70%
Van olyan ember aki nem mossa ki? Megveszed és felveszed? Én ilyet még nem is hallottam. Ez alap.
2020. júl. 13. 12:10
 7/30 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, akkor kimosom.

Én magunknak csak fehérneműt, fürdőruhát szoktam kimosni, illetve az ilyen szabadon lógó dolgokat, ami közvetlen testhez ér és benne van, hogy többen felpróbálták, de pl ilyen téli pulcsikat, vagy jól becsomagolt dolgokat, amik láthatóan nincsenek megbontva nem szoktam, szerencsére még nem volt ebből gond.

2020. júl. 13. 12:14
 8/30 anonim ***** válasza:
68%
Bocsi, hogy belekérdezek a kérdésedbe, de szerintetek ruhafertőtlenítésre szolgáló Sanytol-t lehet rakni a mosáshoz, ha babának mosunk ruhákat?
2020. júl. 13. 12:21
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
Mindent kimostam. Érzékeny a bőrük is még.
2020. júl. 13. 12:24
 10/30 anonim ***** válasza:
72%

Egyértelműen mindent ki kell mosni felnőttnek is!

Na jó, a kabátot nem

2020. júl. 13. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!