Újszülöttnek a bontatlan becsomagolt bodykat is ki kell mosni?
Ami, válfán lógott és szabadon lehetett a boltban fogdosni, vagy használtan kaptuk kimostam-vasaltam. Most vettem még 2 csomag ötösével csomagolt fóliázott bodyt(látszik, hogy nem volt még kibontva, fogdosva)
Ezt elég átvasalni fertőtlenítés gyanánt, vagy mindenképp ki kell mosni?
1. Ha kivasalod, azáltal még nincs elintézve a fertőtlenítés.
2. Attól még, hogy be van csomagolva, egyáltalán nem biztos, hogy tiszta is. Ez csak azt jelenti, hogy a vásárlók nem fogdosták össze.
3. Szerintem a biztonság kedvéért mosd ki. Én is ki szoktam.
"Van olyan ember aki nem mossa ki? Megveszed és felveszed?"
Jelen 😅 és még élek 😂
A gyereknek az első körben mindent kimostam. Vasalni már akkor sem vasaltam.
Új cumihoz annyi, hogy egyszer utaztunk és valamelyik parkolóban elvesztettük a cumit. Meg kellett állnunk venni egyet. Kicsomqgoltam és betettem a szájába. Még ő is él 😂😂 sőt itthon néha a kutya is hozzáér vagy megnyalja 🙈
"Én magunknak csak fehérneműt, fürdőruhát szoktam kimosni..."
Ezzel egyetértek, de hát a body az pont fehérnemű a kisbaba számára. Közvetlenül a bőréhez ér.
Meg egy kisbabával amúgy is legyünk óvatosabbak. Sokkal vékonyabb a bőrük és messze nem találkozott még annyi vegyszerrel, mint egy felnőtt bőre. Sokkal nagyobb az esély valamilyen allergiás reakcióra.
Nekem az az első miután megveszem (tök mindegy honnan), hogy kimosom. Nem is értem aki nem így tesz. Vegyszeres, poros, meg még ki tudja milyen. Lehet nem lesz tőle semmi bajom, de nem szívesen viselem.
Babáknak meg pláne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!