Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Újszülöttnek a bontatlan...

Újszülöttnek a bontatlan becsomagolt bodykat is ki kell mosni?

Figyelt kérdés

Ami, válfán lógott és szabadon lehetett a boltban fogdosni, vagy használtan kaptuk kimostam-vasaltam. Most vettem még 2 csomag ötösével csomagolt fóliázott bodyt(látszik, hogy nem volt még kibontva, fogdosva)

Ezt elég átvasalni fertőtlenítés gyanánt, vagy mindenképp ki kell mosni?

2020. júl. 13. 11:41
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
77%

Anyám annak idején rámadott egy mosatlan új nadrágot. Végig tele lettem kiütésekkel, bőrgyógyász, gyógykrém stb. Egyértelműen a nadrág volt a ludas, ki tudja, milyen vegyszerekkel festik, kezelik a textileket, én azóta mindent mosok, mielőtt bárkire ráadnám. A férjem sokkal igénytelenebb, ő néha fellázad, és kilopja az új cuccát a szennyesből, de inkább ő is csak a zoknikat, a többit megvárja. :D

Szóval ja, ALAP, hogy a babaruhát kimossuk használat előtt.

2020. júl. 13. 13:52
 22/30 anonim ***** válasza:
76%
Ne haragudj, de én minden vett vagy kapott ruhát kimosok mielőtt használnánk! A fehérneműtől a kabátig.
2020. júl. 13. 13:58
 23/30 anonim ***** válasza:
41%
biztosan iszonyatosan le leszek pontozva, de legelőször nem mostuk ki a ruhákat, amikor ráadtuk, mert nem tudtam, hogy kell. korábban jött egy kicsivel, szóltak a kórházban, hogy vigyünk neki ruhát, férjem behozta a csomag ruhát amit 1 hónappal ezelőtt vettem. Ott téptem le róla az árcédulát, de a csecsemős nem szólt semmit (ha olyan veszélyes lett volna, biztos szól, meg volt még a kórháznak bőven ruhája, ráadtak volna vmit azokból). Semmi baja nem lett, de otthon már 60 fokon mostunk mindent, vasalni sose vasaltam.
2020. júl. 13. 14:40
 24/30 anonim ***** válasza:
47%
23, mennyivel jött korábban? 10 éves korodban. Mondjuk szerintem már egy ovis is tudja, hogy a ruhákat első viselés előtt kimossuk. Kivétel vészhelyzet, amikor azért veszünk valamit, mert baleset ért. Mondjuk ilyen még nem volt.
2020. júl. 13. 15:48
 25/30 anonim ***** válasza:
60%

Oltogathatsz, de semmi baja nem lett. Akkor és ott nem ez volt a legfontosabb, de azóta kimosok mindent 60 fokon, kész.

De tény hogy nálunk otthon nem volt divat, hogy a boltból hazahozott ruhákat minden körülmények között kimostuk.

A dr house-ban volt egy rész, hogy beteg lett két ember a ruháktól, de azt egy kétes eredetű kamionból vették.

Tudom, hogy az az ideális, ha kimosod, és tudtam hogy az itteni frusztrált kivagyi emberek úgyis lepontoznak, szóval csak azért írtam meg a válaszom, hogy lássátok, semmi sincs, ha egyszer nem mosod ki.

Vagy ha ennyire vigyáztok, ruhaboltban se próbáljatok fel semmit.

2020. júl. 13. 16:00
 26/30 anonim ***** válasza:
87%
Nekem azt mondták amúgy allergia tanácsadáson, hogy az új baba ruhákat 3-4szer is ki kéne mosni ha olyan babára adjuk, aki erre érzékeny lehet...ez nekem is túlzás, meg sok használt ruhát kaptunk aminek nagy előnye, hogy a sok vegyszer már ki van mosva, de azokat is kimostam újra hiába frissen mosottan adták..
2020. júl. 13. 16:24
 27/30 anonim ***** válasza:
73%
Meg lehet ám nézni youtubeon, hogy milyen körülmények között készítik a ruhákat. Látnád meg se vennéd inkább. Arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen vegyszerek lehetnek rajta, hogy ne penészedjen meg molyosodjon be raktározás és szállitás során... szerintem mossátok ki alaposan.
2020. júl. 13. 17:17
 28/30 anonim ***** válasza:
73%
18-nak. Gondolom nem 1 napos volt a babád, amikor ez az eset történt. Gondolom, addigra már egy kicsit erősebb volt az immunrendszere mikor a főzetlen cumit adtad neki. Nyilván nem hal bele egy gyerek akire mosatlan ruhát, főzetlen cumit, üveget dugnak a szájába, de azért tegyünk már meg mégis meg mindent annak a gyereknek az egészségéért ha már tehetünk. Pláne egy újszülöttért. 3 fiam van, már a másodiknál sem voltam olyan betegesen tisztaságmániás mint az elsőnél, de azért az még mindig alap volt, amit fentebb írtam. Annyi változott, hogy később nem sterilizáltam a dolgokat, amikor leesett mondjuk a földre a cumi, szimplán csak megmostam.
2020. júl. 13. 17:39
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Persze! Ez nem is kérdés!
2020. júl. 13. 19:22
 30/30 anonim ***** válasza:
30%

28# kb 2 hónapos volt. 1 napos gyereknek alapvetően semmilyen cumit nem adnék.

És nem azt mondom hogy direkt kosszal tömöm a gyereket, de sokan a ló túloldalán vannak.

2020. júl. 14. 01:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!