Újszülöttnek a bontatlan becsomagolt bodykat is ki kell mosni?
Ami, válfán lógott és szabadon lehetett a boltban fogdosni, vagy használtan kaptuk kimostam-vasaltam. Most vettem még 2 csomag ötösével csomagolt fóliázott bodyt(látszik, hogy nem volt még kibontva, fogdosva)
Ezt elég átvasalni fertőtlenítés gyanánt, vagy mindenképp ki kell mosni?
Anyám annak idején rámadott egy mosatlan új nadrágot. Végig tele lettem kiütésekkel, bőrgyógyász, gyógykrém stb. Egyértelműen a nadrág volt a ludas, ki tudja, milyen vegyszerekkel festik, kezelik a textileket, én azóta mindent mosok, mielőtt bárkire ráadnám. A férjem sokkal igénytelenebb, ő néha fellázad, és kilopja az új cuccát a szennyesből, de inkább ő is csak a zoknikat, a többit megvárja. :D
Szóval ja, ALAP, hogy a babaruhát kimossuk használat előtt.
Oltogathatsz, de semmi baja nem lett. Akkor és ott nem ez volt a legfontosabb, de azóta kimosok mindent 60 fokon, kész.
De tény hogy nálunk otthon nem volt divat, hogy a boltból hazahozott ruhákat minden körülmények között kimostuk.
A dr house-ban volt egy rész, hogy beteg lett két ember a ruháktól, de azt egy kétes eredetű kamionból vették.
Tudom, hogy az az ideális, ha kimosod, és tudtam hogy az itteni frusztrált kivagyi emberek úgyis lepontoznak, szóval csak azért írtam meg a válaszom, hogy lássátok, semmi sincs, ha egyszer nem mosod ki.
Vagy ha ennyire vigyáztok, ruhaboltban se próbáljatok fel semmit.
28# kb 2 hónapos volt. 1 napos gyereknek alapvetően semmilyen cumit nem adnék.
És nem azt mondom hogy direkt kosszal tömöm a gyereket, de sokan a ló túloldalán vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!