Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másoknál, hogy van ez újszülöt...

Másoknál, hogy van ez újszülött mellett?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy az irigység beszél-e belőlem,de celeb mamiknál és "sima" hétköznapi anyáknál is egyre többször látom a közösségi médiában, hogy 1-2-3 hetes újszülött mellől fodrászhoz járnak beülnek kávézni stb. Meg a posztok, hogy 7 órát alszik egyben éjszaka. 7 órát, egy 2 hetes?! Hát, hogy nem hal éhen? 😄 Én nem azt mondom, hogy az új anya szűnjön meg létezni, de én az újszülött babám mellől maximum aludni meg zuhanyozni jártam el. Volt, hogy óránként szopott. Ott se tudtam volna hagyni. Azt is értem hogy énidő stb., de szerintetek ez nem túlzás kicsit? Ti eljártatok ilyen pici baba mellől? Illetve mikor és mennyit mozdultatok ki először gyerek nélkül?
2020. szept. 27. 06:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
74%

Hét hetes, és néha megyek (vagy ő megy). Először három hetes volt, amikor munkaügyben mennem kellett 5-6 órára máshová. Mivel vegyes táplálású (volt), és az anyatejet is üvegből kapta, így nem volt probléma. Öthetesen szintén munkaügyben többször 3-4 órára elvitte anyukám, hogy a feladatomra tudjak koncentrálni, mivel rossz alvó nappal (is). Most vásárolni fogunk menni, oda nem visszük. Már teljesen tápszeres. Mielőtt az ősanyák nekem esnek, nem kényelemből.

Kéthetesen még én is a szoptatással próbálkoztam, ami annyira "sikeres" volt, hogy még zuhanyozni és aludni sem tudtam, sőt a vécére is úgy mentem, hogy vittem magammal, a földre raktam, miután elhelyezkedtem, vettem fel, és úgy végeztem a dolgomat... Lehet hogy pont ezért, de megváltás hogy most már mobilisabb vagyok, és kimozdulok, illetve 2-3 néha 4-5 órát egyben tudok aludni. Oké, vállalom, a világ legszarabb anyja vagyok, de szinte vidáman csinálom végig az éjszakát, ha hetente 1-2 alkalommal 3-4 órára tehermentesít valaki és van "énidőm" (ami nekem a hobbim, a munkám). Szükségem van rá és pont, más véleménye meg mártírsága pont nem érdekel.

Azt meg elhiszem, hogy vannak ilyen álomgyerekek. Egyik barátnőm kislánya az első héttől egyszer kelt éjszaka úgy 3 hétig, utána 8-10 órákat aludt egyben, pedig anyatejes volt, és ugyanígy aludt fogzás alatt is. Más gyereke meg kétévesen is tombolva kel valamiért éjszaka. Nem egyformák. Igen, én is irigy vagyok, de ezt osztotta a sors, ehhez alkalmazkodom, ahogy tudok.

2020. szept. 27. 09:38
 22/32 anonim ***** válasza:
36%
#21 Minden bántás nélkül kérdezem, mi a munkád? Mert ha nem saját vállalkozásod van és a munkaadód már szülés után 3 héttel behivat, az elég szomorú.
2020. szept. 27. 09:43
 23/32 anonim ***** válasza:
70%

Kutatás-fejlesztésben dolgozom, és nem hivatott be senki, hiszen hivatalosan meg sem tehetik a CSED miatt. Még korábban vállaltam egy rövid előadást tavaszra a terhességem alatt (korábbi bérkieg miatt), de a COVID miatt elmaradt, most pótolták... Ezentúl több olyan projektünk fut, aminek kisebb részfeladatait gyorsabb és egyszerűbb ha én megcsinálok itthonról, mintha állna hónapokig bizonytalanul.

Sajnos ez egy ilyen munka. Elutasíthatom, ehhez minden jogom megvan és nem is piszkálnának, de azzal a többieket és hosszabb távon magamat is hátráltatom, mert pályázatképtelenné válhat a csoport és a munkahelyem válik bizonytalanná. Persze álszent sem akarok lenni, szeretem a munkámat és jól esett kikapcsolódni pár órára "a régi életemben".

2020. szept. 27. 09:54
 24/32 anonim ***** válasza:
72%
21-23-as vagyok, ezt senki ne úgy képzelje el, hogy akkor minden nap megy a gyerek minél messzebbre egész napra, de heti 1-2 alkalommal előfordul a pár órás vigyázás, tehát kb. mintha fodrászhoz, körmöshöz vagy masszíroztatni járnék.
2020. szept. 27. 10:04
 25/32 anonim ***** válasza:
76%
Így érthető. Van a családban hasonló munkakörben dolgozó, CSED lejárta után hivatalosan is azonnal visszavették, mert nem volt már pofájuk annyi szivességet kérni ingyen.
2020. szept. 27. 10:05
 26/32 anonim ***** válasza:
54%
25: nálam is valószínűleg ez lesz. Ez a nagyon stabil munkahely előnye és hátránya is egyben.
2020. szept. 27. 10:08
 27/32 anonim ***** válasza:
61%

De Kérdező, nem mindegy, hogy ki mit hogyan mikor csinál? Ha neked nem fér bele, hát ne menj a gyerek mellől sehová, de azért nem kell ám kővel dobálni azt, akinek meg belefér.

Tudod, boldob mami = boldog baba. Jobb az szerintem, ha egy héten van pár szabad órája magára és cserébe sokkal kiegyensúlyozottabb és vidámabb otthon, mintha bezárva élne és írná a gyakorira a kérdést, hogy utálja az életét, mihez kezdjen?!

Szerintem a gyereknek van apja is (a nagyszülőket direkt nem írom, úgy láttam, itt ma már az főben járó bűn, ha valaki nagyszülői segítséget kap). Apuka is képes lehet megetetni, elaltatni, átpelenkázni. Nem csak az anyának kötelessége 24/7 magára kötve hurcolni a gyereket.

2020. szept. 27. 11:01
 28/32 anonim ***** válasza:
66%

Én fiam is már az elsò perctől minimum 7 órat aludt, kivéve 5 hetesen 2 éjszakát mert fájt a hasa. 2 hósan már 10 órát végig aludt.

Én mondjuk előtte se jártam sűrűn fodrászhoz meg kozmetikushozm mert magam csináltam, de simán eltudtam volna menni mikor az apja itthon volt.

2020. szept. 27. 11:03
 29/32 anonim ***** válasza:
69%

#27nem tudom mit kell cinikuskodni.

Nem, nem főbenjáró bün, ha segítséget kérsz a nagyszülőtől, de van ám olyan is, hogy nincs nagyszülői segítség. Messze él, túl idős,aktív korú stb. De lassan már úgy érzi az ember, hogy ő a hülye mert állandó nagyi jelenlét nèlkül mert családot alapítani.

Amúgy eszemben sincs bárkit megkövezni, de talán oda-vissza is illendő lenne, és tiszteletben tartani, ha valakinek nem olyan egyszerű én időt teremteni. Nem egyből bezzegelni, meg kioktatni. Örülj neki, ha neked baromi egyszerű.

2020. szept. 27. 11:41
 30/32 anonim ***** válasza:
73%

Huh hát nekem is nehéz volt. Teljesen egyedül vagyok terhességem óta. Most 15 hónapos a fiam de születése óta nem aludtam 2 órát egy huzamban. Bár hajfestés,manikűr belefér amikor napközben néha néha alszik 1-1 órát. Azért mindig próbáltam nem elhanyagolni magam. Most sem egyszerű mert egyedul ugye nem hagyhatom kint és mikor pl fürdők,bejön velem. Beleültetem az etetőszékébe és kénytelen vagyok mesét nézetni vele addig. De nem irigykedem azokra akik alszanak,és van énidejük.

Mellgyulladástól sem kellett régen félnem mert sokat cicizett...azaz még most is de már csak 4-5ször ébred éjjel :) De ő ilyen...én meg így jártam :)

2020. szept. 27. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!